26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 21:39

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Amnesty International

Ingezonden | Amnesty International

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Martie Genger aan het woord.

Wat Amnesty International doet, lijkt mij niet de juiste manier. Het boycotten van reizen naar de VS om zo protest te leveren op het bezit van vuurwapens lijkt zo te lezen meer een politieke actie onder het mom van wegblijven uit de VS.

Dat is economisch niet haalbaar en zeker niet voor de betrekkingen tussen de wereld en de VS. Wat Amnesty voorstelt is eigenlijk geweld tegen geweld gebruiken. Dat escaleert dan weer in de eeuwige welles-nietesoorlogen waarin de mensheid zo bedreven is gebleken.

Waarom doet men het niet op de manier die ook het roken heeft verbannen?

1. De verkoop verlammen door vuurwapens onbetaalbaar te maken. Dus dat het de schijn heeft ‘dat het niet helemaal wordt afgeschaft mits je daar alle ribben uit je lijf voor betaald.
2. Door op die manier een opening te laten in het aanschaffen voorkomt men demonstraties want je mag een vuurwapen kopen mits….
3. Inmiddels is de verkoop drastisch teruggedrongen en heeft men leren wennen aan het feit dat je ook best zonder zo’n ding leven kan. En dan in een moeite door naar:
4. Een totaalverbod op geweldfilms.
5. Een totaalverbod op speelgoed dat gelieerd is aan vuurwapens.
6. Het verbod op kleding met afbeeldingen van vuurwapens of gewelddadige teksten.
7. Dat de moorddadige instincten die sluimeren in elk mensdier niet via reclame of andere openbare gelegenheden mogen worden geprikkeld, doch die noodzaak terug te brengen tot eventueel gebruik van katapult, keiharde sneeuwballen, stiletto, of gewoon net als vroeger ‘op de vuist’. Er zijn zat mogelijkheden om de ander af te maken, maar wij kunnen dan het doden in kwantiteit enigszins terugbrengen.

Want men kan de mens niet alle speelgoed afnemen. Net als met het roken mag je jezelf alle kankers bezorgen en ook je blauw betalen, zolang je maar uit de buurt blijft met je neigingen. Natuurlijk zal het gezelligheidsniveau eronder lijden.

Maar alles went en op een dag lopen er alleen duurzame milieubewuste strafbladloze Akela’s en Hopmannen onder een voorheen ademloze hemel waar ooit de ozon uit verdween. Maar er zijn geruchten dat alle fabrieken sluiten omdat de mens te veel eisen stelt.

De bedrijfspsychologen die voorheen rouleerden in de menselijke ziel ook al vrijgesproken als zijnde de Ware schuldigen en slippendragers van het concern. Dan zijn wij er weer. De daders (bedrijfspsychologen) lopen vrij rond en Jan modaal krijgt de stront.

Fijne dag zegt de kassière van AH tegen mij en kijk ik moedeloos naar al die zittende mensen aan de tafeltjes die zwijgzaam de winkel instaren.

Martie Genger,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. @Genger,
    Waarom verdiep jij je niet eitjes meer in de situatie in de VS alvorens hier een onzinverhaal te etaleren. Al de voorstellen die jij oppert hebben met nieuwe wetgeving te maken. Er liggen voorstellen tot nieuwe wetgeving die door de ‘House of Congress’ goedgekeurd zijn. Echter alvorens zij Wet kunnen worden moet het eerst door de Senaat goedgekeurd wirden en vervolgens moet de President het tekenen en daar zit het probleem. De ‘gun-lobby’ (NRA) met als boegbeeld de leider van de Republikeinse fractie in de Senaat, weigert wetsvoorstellen die te maken hebben met vuurwapens tot stemming te brengen. En als dat niet gebeurt kan je wetsvoorstellen blijven indienen maar er gebeurt vervolgens niets mee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties