Ingezonden | Alternatieve steun

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ed Bakker aan het woord.

Is het wellicht een idee om Curaçao en zijn armste inwoners op de volgende manier financieel te steunen: voor inwoners met een inkomen van bijvoorbeeld beneden 1.500 gulden per maand betaalt Nederland tot het einde van de coronacrisis de sociale premies, de ziektezorgverzekering, Aqualectra (tot een bepaald bedrag), de wegenbelasting en geeft hun elke maand een benzinebon.

Op die manier weet men zeker dat het geld bij de mensen komt die het het hardst nodig hebben. En indirect komt het toch ook bij de overheid.

Men heeft dan meer geld over om inkopen te doen en zo vloeit er dan ook meer ob naar de overheid. Dit vergt natuurlijk een goede administratie, maar dat levert dan weer werkgelegenheid op.

Daarnaast kan Nederland natuurlijk altijd nog geld lenen aan Curaçao maar zonder voorwaarden die alleen maar aanzetten tot haat. Want het voorstel van een zbo, zelfstandig bestuursorgaan, dat gaat bepalen waar het geld van die lening naartoe moet gaan is geen slecht idee, maar dan moeten daar niet alleen Europees-Nederlandse experts in zitten, maar ook experts van ons eiland.

Ed Bakker,

Curaçao

12 Reacties op “Ingezonden | Alternatieve steun

 1. Abraham Mossel

  @ Bulibuli zo te lezen ben je nog steeds niet goed op de hoogte en weet je niet zoals ik al altijd dacht ( aan je gelul in de ruimte ) dat jij wel weet waar de klok hangt maar niet waar de klepel zit om de klok te laten luiden. IK heb nog wat luiers over die je voor niks van mij kan krijgen, @Drekkie komt ze wel effe langs brengen.

 2. Curacao is geen onderdeel van de EU. Dus geen geld uit de EU

 3. Kunnen wij, met onze Nederlandae nationatliteit, niet in aanmerking komen voor een lening bij de Europese Unie? Ik las dat EU-landen bereid zijn om een aantal Europese landen onder het mom van humanitaire steun te financieren met een lening zonder voorwaarden. Misschien kunnen wij ook iets dergelijks doen? Zo niet, dan ben ik bang dat wij autonomie moeten loslaten, zodat wij de kwetsbaren van onze samenleving kunnen helpen

 4. Curacao revisited

  ” Zo heb je als Rijksgenoot de grootse moeite om een verblijfsvergunning te bemachtigen, hier willen de eilanden allemaal laten zien dat zij bepalen wie er mag wonen in HUN land”
  klopt een schofterige regel die partijen als Dos Mundos bakken met geld hebben opgeleverd. Vrij verkeer van personen in Europa maar als je binnen het koninkrijk aan de slag wil gaan dan zijn er allerlei kosten en procedures, YDK hufters!

 5. Op 10 oktober 2010 hielden de Nederlandse Antillen op te bestaan als land. Curaçao is een zelfstandig gebied binnen het Koninkrijk. Kijk Ed, Curaçao wil zelfstandig zijn en heeft daar zelf voor gekozen. Zo heb je als Rijksgenoot de grootse moeite om een verblijfsvergunning te bemachtigen, hier willen de eilanden allemaal laten zien dat zij bepalen wie er mag wonen in HUN land. En daar gaan we weer, hoe meer geld je meeneemt hoe makkelijker het gaat. Geen geld dan ook geen verblijfsvergunning voor een Rijksgenoot. Zoals @Roberto schrijft: de regering denkt alleen aan money money money, voor eigen belang.

 6. Curacao revisited

  “Welke experts dan? Experts heben we trouwens wel hoor!”
  en waarom worden deze experts nooit voor hun advies gevraagd buiten Curacao?

  “Omdat ze het zo druk hebben met goed beleid uit zetten, kunnen ze naar happy hours!
  Ze mogen dan al om 1600 uur van kantoor.”
  Hebben wij het nu over Chos Romero, of Reinald Curiel (of allebei?)

 7. Knoek-koe

  Welke experts dan? Experts heben we trouwens wel hoor!

  Ze heben het heel druk met o.a. declareren van facturen bij de accountants en advocatenkantoren.

  Of ze hebben een hele drukke baan bij een overheids NV.
  Ze doen daat héél goed werk.

  Daarom betalen we hun aqualectrarekeningen, maar ook de studie activiteiten van hun familieleden!
  Hun Dochters mogen de toppers ook vaak helpen….
  Sommige toppers zijn ze zo goed dat ze hun eigen bonussen kunnen vaststellen, alsmede die van hun mededirectruren.

  Omdat ze het zo druk hebben met goed beleid uit zetten, kunnen ze naar happy hours!
  Ze mogen dan al om 1600 uur van kantoor.
  Sommige komen dan pas om 13:00 snachts thuis.

  Als ze met pensioen gaan schrijven ze mooie afscheidbrieven over zichzelf.
  Soms wel in 4 talen!
  Ze schtijven over Hoe ontzetten goed ze wel niet waren voor de maatschappij.
  Hoeveel ze hebben teruggegeven !

  En hoe vroeg ze al wel niet op kantoor zaten ( te smssen , tegenwoordig “appen” , met hun, bijzijdes.)
  Ja toppers hebben we wel!
  Met topsalarissen, declaraties en toppensioenregelingen..

 8. ericlapas

  Het is inderdaad belachelijk dat bij AquaElectra een groep exorbitant hoge salarissen krijgt terwijl mensen van water en electra worden afgesloten.

  Het zal moeilijk zijn om alles wat door de jaren scheef gegroeid is weer recht te trekken.

  Nederland wilt nu een poging wagen maar Ruggenaath en de rest van het kabinet gooit de kont tegen de krib en schuilt nu achter autonomie en lokale wetten.

  Het zal me niet verbazen dat de Nederlandse regering zoiets heeft van, het is trekken aan een dood paard om die eilandbewoners te helpen.

 9. Ed, Waarom moet Nederland dat betalen? Laat de grootgraaiers dat maar betalen

 10. ericlapas

  Het probleem met Aqualectra rekeningen is dat Aqualectra een payroll van ongeveer 9 miljoen heeft voor ongeveer 600 werknemers dus dat betekent dat het gemiddelde salaris rond de 13.000 per maand is.

  Het is bekend dat de man en vrouw op de werkvloer rond de 3 a 4000 per maand verdient.

  Nederland zal nooit Nederlandse belastinggeld gebruiken om exorbitante hoge salarissen van Aquaelectra te financieren.

 11. Ed Bakker. Nou Ed, je bent een persoon naar mijn hart kerel.
  Beter gaat men naar een huis, waar men rouwt, dan naar een huis, waar feest wordt gevierd. Jij toont een hartelijk medegevoel jegens je medemens, in plaats dat jij ongevoelig bent en je eigen genoegens najaagt. En juist die gedachte mis ik in alle commentaren, smekingen en brieven van Rhuggenaath en consorten. Maar jij Ed, bent een persoon van goede wil. We (de mens) kunnen medegevoel tonen door onze daden en woorden, door anderen te helpen en er voor hen te zijn wanneer ze ons nodig hebben zoals in dit geval met Curacao. Maar medegevoel tonen gaat niet altijd vanzelf. Absoluut niet! De kracht achter echt medegevoel is diepe liefde, en dat heeft de regering van Curacao (van de andere regeringen weet ik niet) niet. Let wel, Rhugge spreekt altijd voor zichzelf en de regering, maar niet voor of in naam van de Curacaose bevolking. Maar jouw idee Ed, is splendid, beautiful. Maar of deze hebzuchtige geldwolven het aanvaarden en iets mee doen….moeten we maar afwachten. Zo zie je maar weer Ed, hulp van ieders kant en ook van jou kant al is het met goede raad helpen, maar de regering denkt alleen aan money money money, voor eigen belang.

 12. Curacao revisited

  “Experts van ons eiland”
  Heeft ons eiland experts? Mensen die ook buiten Curacao om hun advies gevraagd worden? Aalvin daal, sushi Römer, de 50’”intellectuelen”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *