26 C
Willemstad
• woensdag 7 december 2022

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 5 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, December 2, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Ingezonden | Alleen geweld van bendes?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Emma Stuive aan het woord.

Met groot schok lees ik de vele berichten dat de ongeregeldheden veroorzaakt worden door betaalde bendeleden (‘gangs’).

Ik geloof best dat een deel georkestreerd wordt maar wil hierbij een grote waarschuwing plaatsen.

Door de afgelopen harde acties neer te zetten als vooropgezet spel ontnemen wij alle de voice van de groep die uit wanhoop de straat op gaan.

Deze groep werd 10 jaar geleden al niet gehoord, vorig jaar niet, en afgelopen woensdag werd hun geluid ontvangen met traangas en geweld ipv een luisterend oor.

Ik ben echt geschrokken door echt vol op het verhaal gekocht bendeleden te gaan, en vraag me af wat de agenda hierachter is.

Door nu alle mee te gaan met het vooropgezette verhaal hebben wij deze groep alweer de mond gesnoerd.

Ipv het dialoog aan te gaan, stappen de kerken er nu tussen.

Ipv van het luisterende oor waar ze wanhopig naar op zoek zijn, krijgen ze een te maken met leiders van de kerk.

En dat ontnemen wij ze nog het laatste middel, vernielingen, door die eer aan betaalde gangleden te geven.

Is de kloof dan zo groot?

150k inwoners en het lijkt wel dat wij alle geen enkel idee hebben wat er gaande is.

Vandaag huil ik.

We hebben de ongehoorden hun laatste stukje stem ontnomen.

Emma Stuive,
Curacao

Artikel delen

8 reacties

 1. Op zich is het idee om dit kabinet naar huis te sturen zo dom nog niet lijkt een prima mogelijkheid om wat tijd te winnen.

  Nederland kan geen hervormingen eisen als er geen kabinet is of een nieuwe regering plaats moet nemen want die hebben dan tijd nodig.

  Aan de andere kant heeft Nederland geen enkele belang bij een kabinet van MFK en Kdnt dus kan Nederland toch besluiten om dit kabinet wat lucht te geven.

  Twee scenario’s waarbij wij zeker tijd kunnen winnen om toerisme weer op gang te brengen of hier en daar wat hervormingen door te voeren.

 2. Er leeft een gedachte dat de vreedzaam begonnen betoging, eindigend in een chaos, het gevolg is van een georganiseerde opzet en niet van hooligans die zich hebben aangesloten de zaak eens lekker te laten escaleren.
  Overal op de wereld zie je een kleine groep ( voetbal) hooligans verschijnen bij manifestaties om het vuurtje eens lekker op te stoken. Ieder zijn hobby.

  Als er wel sprake van een complot is moet je je afvragen wie hier belang bij kan hebben. Een aantal gedachtes:

  Is dit de oppositie van de regering ?? Daar het nog geruime tijd duurt tot de verkiezingen en het aftreden van het kabinet in deze een utopie is lijkt dit niet reëel. Hier wordt geen voordeel uit gehaald.

  Is het de PIN partij die het wel prettig zal vinden dat de aandacht even afgeleid is van haar minister die de laatste tijd toch wat onder vuur ligt ??
  Neen, te onwaarschijnlijk. Er komen weer rustiger tijden.

  En de regering zelf: Duidelijk is dat er opdracht is gegeven geweld met geweld te beantwoorden en er geen poging, voorafgaande aan geweld, is geweest te de-escaleren. Daarnaast is direct de hulp ingeroepen van de Nederlands regering om militairen in te zetten terwijl we zelf een politie apparaat en een militie hebben. We hebben Nederland partij gemaakt in ons probleem. Zet je toch aan het denken en kom je met wat fantasie op een complottheorie.
  Algemeen is bekend dat de door de overheid ingediende vastgelegde bezuinigingen de 12.5% en 25% reductie op salarissen door dubieuze berekeningen bij lange na niet wordt gehaald evenals andere toezeggingen en dit mogelijk problemen kan opleveren bij de 3e tranche hulp. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien.
  Zou het kunnen zijn met deze handelswijze Nederland voor het blok te willen zetten om akkoord te gaan met het door de regering voorgestelde omdat Nederland er niet op zal zitten te wachten het gehele leger te moeten inzetten. ??
  Een onwaarschijnlijke theorie en hopelijk niet van toepassing want anders zou de regering er niet voor terug deinzen mensenlevens op het spel te zetten omdat ze zelf jarenlang niet hebben ingegrepen in misstanden en ons mooie land naar de afgrond hebben gebracht.

  Wie het weet mag het zeggen. Maar dat de manifestatie zo uit de hand is gelopen heeft een reden.

 3. De toegang naar forti werd geforceerd. Waar.
  Auto’s werden vernield, waar maar met een nuance,
  Er waren ook mensen die gingen zitten, er waren ook mensen die probeerde de mensen die op auto’s zaten er van af te halen.
  Een raam vernield, niet waar stond op een kier en werd open en weer dicht geschoven.
  Heb jij de waarschuwing van de politie gehoord dat als ze niet vreedzaam bleven en “vernieling” zouden stoppen geweld gebruikt zou worden? Ik niet namelijk. Er was gewoon in een keer rook/gas.
  Er was een gelamineerde menigte zonder, merkbare, organisatie. Zaten er “georganiseerde” relschoppers tussen? Sluit ik niet uit. Het merendeel was het zeker niet. Het merendeel was vreedzaam en eisten eigenlijk 1 ding dat Ruggengraath in hun gezicht zou zeggen waarom zij moeten bloeden voor het wanbeleid.
  En westen 2 ander dingen aftreden van regering en actieve, constructieve, hulp van Nederland, dat niet kan komen zolang regering en parlement het bestuur vormen.
  Ziet een staatsgreep er zo uit?
  Het hele verhaal is gespined er speelt zich een mindfuck uit, met gevolg dat alle kakkerlakken in forti blijven.
  Niets staatsgreep, onvrede over een regering die de burgers negeert en zich zelf en de hunnen verrijkt ten kosten van de zelfde burgers.

 4. Toegang tot het regeringsgebouw werd geforceerd, auto`s vernield, een raam vernield onder het roepen van ” we eisen dat hij aftreedt “.
  Dit leek meer een staatsgreep dan een verzoek om een gesprek.

 5. “We hebben de ongehoorden hun laatste stukje stem ontnomen”

  Ze hebben de ongehoorden hun laatste stukje stem ontnomen, is beter. De spin doctors hebben hun werk goed gedaan en de pers helpt het verkopen. En zo wordt de protest stem, die waarschijnlijk in dit geval, de stem was van de zwijgende meerderheid, vermoord.
  De meerderheid die nu, waarschijnlijk, weer gaat zwijgen om niet in een relkamp geplaats te worden.
  De zwijgend meerderheid heeft gesproken op het plein van forti; ” de regering moet aftreden, Nederland moet ons helpen”. Toen kwam het traangas en de rellen.
  En nu zijn het staatsgevaarlijke elementen die anarchie en vernielingen wensen.
  De elite die 3 dagen geleden bang weg vluchten zit steviger als ooit. De zwijgende meerderheid zal zwijgen en de elite heeft gewonnen. Zo verklaar je openlijk dat de toestand op het eiland veroorzaakt wordt door de zittende politiek, en dat de oppositie niet beter is, en die dagen later, hebben we extra militairen en worden de protesten toegeschreven aan criminele organisaties. De zwijgende meerderheid gaat, voorlopig, niet meer demonstreren. Ze horen niet bij een criminele organisatie en willen daarmee niet in verband gebracht worden.
  Nederland luister naar de boodschap van het forti plein; ontneem regering en parlement de macht. En help uw staatsburgers.

 6. Emma, je hebt volkomen gelijk.

  Lekker makkelijk om wat gaande is zodanig te bestempelen, en de feiten niet onder ogen te willen zien.

  Als gemeenschap hebben wij te maken met diversiteit, en als je geen poging doet om allemaal bij elkaar probeert te brengen krijg je op de gezette tijd ongeregeldheden.

  Blijf maar lekker op het pluche zitten, stuur de militairen e.d. op hun af en zodoende je plek veilig te stellen.

  Echter al in al heb je reuze gefaald.

 7. @ Emma, jij weet niet wie er achter de agenda zitten, het lijkt mij hoogtijd dat jij weer zo snel als mogelijk is weer terug in je grafkelder kruipt en neem je agenda mee, dan heb je nog wat te lezen en na te denken slimmerik!!!!.

 8. Het lijkt alsof deze Emma, de gebeurtenissen niet goed gevolgd heeft, de demonstranten bleven roepen dat de regering naar huis moet en dat ze niet stoppen voordat dat gebeurt. Een dialoog in dat geval lijkt mij niet waarschijnlijk.

  Amparo Dos Santos was daar aanwezig en zei tegen de politie om niet te schieten want de demonstranten zijn ook gewapend dus logisch dat Ruggenaath niet aan de eis van de demonstranten kon voldoen om op het balkon te verschijnen. Hij had waarschijnlijk geen kogelvrije vest in Forti.

  Blijkbaar heeft onze Emma niet gezien dat de demonstranten auto’s aan het vernielen waren en geweigerd hebben om in een kleine groep naar binnen te gaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -