28 C
Willemstad
• woensdag 17 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Alle schaapjes aan dek!

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Alle schaapjes aan dek!
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord

De VBC-minister verklaarde laatst dat de economie met 4 procent zal krimpen als het minimumloon verhoogd wordt. Geen schaap die ‘n vinger opstak met de vraag: maar is dit niet hetzelfde model dat een groei van 50 procent voorspelt met herinvoering van de slavernij? Voor hen voor wie het nog niet duidelijk is, economie is eigenlijk heel simpel, het zijn wolven in schaapskleren die er een rookgordijn omheen hangen. Zo wordt ons niet verteld dat de dollar als betaalmiddel alleen gunstig is voor het land waar het gedrukt wordt. Immers, de ander moet eerst de dollar kopen om een product te kunnen betalen. Het leven wordt daarmee alleen maar duurder, zie Bonaire. Nu zijn alle Afrikaanse leiders die zich hebben afgezet tegen de dollar en geprobeerd hebben een eigen Afrikaanse munt in te voeren, een kopje kleiner gemaakt. De rest is omgekocht door multinationals die in Afrika een belastingdruk hebben van, schrik niet, 0,05 procent. Met andere woorden, Afrika wordt uitgezogen en krijgt er niks voor terug. Het gevolg is dat Afrikanen nu in gammele bootjes de overtocht wagen naar Europa.

Hetzelfde proces is sinds 2002 in Zuid-Amerika aan de gang: alle leiders die van het continent een economisch blok willen maken, moeten verdwijnen. Het begon met de mislukte staatsgreep in Venezuela. Als eerste viel de Argentijnse president, zij werd vervangen door ene Macri wiens naam prompt genoemd werd in de Panama Papers. Zijn eerste daad was het versterken van de dollar. Daarna werd de president van Brazilië afgezet omdat ze de economische cijfers te rooskleurig had gebracht.

Hallooo, wijs me één politicus die dat niet doet en ik toon je een pastor die met zijn handen van kinderen af kan blijven. Dilma wordt vervangen door meneer Temer wiens partij diep verwikkeld is in corruptieschandalen.

Sinds jaar en dag voert ook de Venezolaanse president een strijd op leven en dood tegen de dollar en nu ook tegen een meerderheid in het parlement. De oppositie wordt aangevoerd door leden die al vóór de crisis bij het Pentagon aanklopten voor hulp bij een staatsgreep. Het kan ook zijn dat ze daar ontboden waren. En nu wordt er ook in Bolivia en Ecuador gestookt, de laatste bastions.

Afgelopen zondag werd duidelijk waarom. In Buitenhof werd met zoveel woorden gesteld dat Nederland het niet opportuun vindt om op te treden tegen brievenbusmaatschappijen in Amsterdam. En hiermee is de puzzel compleet: het is nu duidelijk dat zowel Nederland als Curaçao belastingparadijzen zijn, springplanken voor multinationals om Latijns-Amerika te heroveren!

In economische termen heet dit buitenlandse investeringen aantrekken. Het komt echter neer op leegroven tegen lage loonkosten zonder belasting te hoeven betalen. De miljoenen die enkele komersiantes hier aan verdienen doet het BNP toenemen en dat noemen ze dan: economische groei!

Dit verklaart waarom de directeur van de CBCS, voorstander van dollarisatie, miljoenen in de Si-campagne heeft gestoken. Dit verklaart ook waarom zijn apostelen een hetze voeren tegen Venezuela.

Zo maakt de heer Rosaria ons bang met het cijfer van twintig illegalen die zouden zijn opgepakt. Hij weet echter drommels goed dat als er inderdaad sprake is van een probleem, het aantal Venezolanen dat hier als toerist komt zou toenemen waarna ze massaal zouden onderduiken; het aantal toeristen neemt juist af. Zelfs de Amigoe doet mee door melding te maken van een grote demonstratie tegen Maduro; echter geen woord over de manifestatie van een dag tevoren waarbij juist honderdduizenden de straat opgingen als steunbetuiging… niet gebracht door CNN en ook niet door Reuters en Euronews.

Als ook kanaal 10 scrambled channel is geworden, kunnen we écht geloven wat er in de krant staat. Maar dan is het te laat, dan klimmen de schaapjes al in gammele bootjes om de oversteek te wagen naar Miami; de wolven in schaapskleren nemen gewoon het vliegtuig. Wie niet leert van het verleden is gedoemd deze te herleven.

JOHN DA SILVA

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties