23 C
Willemstad
• zaterdag 3 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Ingezonden | Alexandra van Huffelen, een Haagse stijlicoon bezoekt Curacao

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Uit voormalige persfoto’s was reeds opgevallen dat de nieuwbakken staatssecretaris van Koninkrijksrelaties, Alexandra van Huffelen best wat energie stopt in er zo modieus en stijlvol voor de dag te komen, een eigenschap die niet veel politici is meegegeven.

De outfit waarmee zij onlangs voor het eerst het Curacaose (politieke) podium beklom als de nieuwbakken staatssecretaris van Koninkrijksrelaties was gewoonweg daverend en droeg in hoge mate bij aan haar opvallende entrée volledig aangepast aan de eeuwig sjansende tropische couleur locale. Een jurk (ontwerper niet bekend) waarvan de kleurenpracht alles in haar directe omgeving deed verbleken, gecombineerd met zeer gewaagde, enigszins wulpse grove netkousen die duidelijk te kennen geven dat zij niet gelabeld kan/wil worden (think whatever you want).

Dat alles afgerond met stijlvolle, torenhoge zwarte stilletos waarvoor zij kennelijk een wapenvergunning verstrekt heeft gekregen. Coco Chanel heeft ooit eens gezegd dat wie onvervangbaar wil zijn, zich moet blijven onderscheiden, met deze catwalk-premiere in de Curacaose politiek geeft Alexandra te kennen haar stempel te willen drukken op de onderlinge relaties tussen Willemstad en Den Haag, geen grijsgedraaide ambtelijke treurigheid meer maar een bruisende geesdrift gericht op het weer kleur en frisheid brengen in de al jarenlange bedompte relatie tussen de rijksdelen.

Go for it Alexandra, treedt dapper in de voetsporen van stijlicoon Maxima die het ook aangedurfd heeft om met haar gaten-jurk de wat ingeslapen Europese diplomatieke couture op stellen te zetten. Rock the boat Alexandra, wees jezelf en set the trend, Den Haag heeft hard weer stijl en allure nodig, alsook hordes nieuwe, sprankelende politieke catwalkmodellen, politieke ontwerpers en couturiers die gedurfde nieuwe strukturen bedenken om het voorheen zo creatieve Europa weer op de been te helpen.

Een bewonderaar,
Naam bij redactie bekend,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. @Brian S. Haha u kent uw klassiekers. Ja man, salsa avonden trekt altijd leuke dames aan die wel zin hebben in een swingende neger op de dansvloer. En ja er zit van alles tussen. Huisvrouwtjes, advocaten, ambassade medewerksters etc. Valt me op hoeveel Nederlandse dames alhier wonen en werken.

  @Melius. Elke vrouw die je het vraagt willen een intelligente man, met een goede baan, goede studie, stabiel inkomen en stabiel voorkomen. Toch blijkt aan het einde van de dag dat de meeste van die vrouwen een looser thuis op de bank hebben. En daarna komen ze klagen dat er maar geen goede man is te vinden. Uw dochter en kleindochter zullen u uiteraard voorhouden van dat ze alleen voor intelligentie gaan. Er is echter een zeer groot verschil tussen iets zeggen en iets doen. Bijvoorbeeld in Nederland worden er miljoenen vibrators en dildos verkocht. Per jaar. Toch zal elke vrouw in Nederland beweren dat zij er geen in het nachtkastje hebben. Dan vraag je je af waar die dingen dan blijven en wie ze koopt.

  On Topic. Zo mevrouw van Huffelen is ook weer zand in den oogjes gestrooid. Curacao gaat “praten en bespreken” hoe het onderwijs beter kan. Er zal nogmaals gekeken worden naar de situatie van het opsluiten van de illegalen en hun omstandigheden. Curacao gaat er nu werk van maken om de financien op orde te brengen. Men ziet uit “naar de goede samenwerking”. Bla bla bla. Uiteindelijk heft Pikje Pizza een gevuld glas, doet in de mondi een plas en de armoede en precaire situatie op Curacao blijft zoals het was. Mevrouw van Huffelen zal verzekeren dat het echt niet aan Curacao ligt en dat men ook moet denken aan de slavernij etc. Ze lijkt me een zeer lief en aardig vrouwtje, maar zeer naief helaas.

 2. Kom eens van het eiland af mijn beste en kom langs in de discotheek hier. De Nederlandse dames zijn ook te vinden aldaar.

  Salsa avonden. Altijd feest. Witte dames die daar komen die komen maar voor 1 ding

 3. @Ericlapas zegt:
  ‘Nederlandse vrouwen vooral de gestudeerden kijken alleen naar grootte de hersenen’

  Ik denk dat je gelijk hebt, Eric.
  Voor alle zekerheid nog even geverifieerd bij mijn dochter en oudste kleindochter (allebei verklaarden niets te zien in lager opgeleide mannen).

 4. @ericlapas, waar heb jij het nu over. Ik ken heel veel Nederlandse dames ook “gestudeerde” en die waren echt niet geinterreseerd in de grote van mijn kennis. We in de grootte van wat anders. Kom eens van het eiland af mijn beste en kom langs in de discotheek hier. De Nederlandse dames zijn ook te vinden aldaar. Geloof mij als ik zeg dat intellectueel gewauwel wel het laatste is waar ze na de stapnacht in geinterreseerd zijn. Als het echterlijk bed van vrijgezel Tico kon spreken oehlala

 5. Het probleem is dat Pisas zich een player waant en zichzelf overschat door te denken dat hij Van Huffelen mij zijn charme kan beïnvloeden. Hij maakt een grote fout Nederlandse vrouwen vooral de gestudeerden kijken alleen naar grootte de hersenen bij mannen en niets anders.

 6. @Sate Batata,
  Grotendeels eens met uw reactie. Het schrijfsel van de ‘anonieme bewonderaar’ blinkt niet uit door enige kennis van zaken.
  Bvb: de outfit van de staatssecretaris is absoluut niet ‘aangepast aan de eeuwig sjansende tropische couleur locale’ (whatever that may be).

  Schrijver reageert vermoedelijk emotioneel n.a.v. de kritiek van sommigen op de kleding van Mw Van Huffelen. Zoals ik eerder opmerkte:
  https://knipselkrant-curacao.com/media/persbureau-curacao/pbc-staatssecretaris-van-huffelen-begonnen-aan-kennismakingsreis/#comment-273925
  Mevrouw Van Huffelen is wellicht onvoldoende op de hoogte van de op Curacao geldende dresscode en het belang dat er door velen aan wordt gehecht.

 7. @sate batata, wat heb jij zelf gerookt en wat voor as heb jijzelf gesnoven. Waar staat een post van anonieme bewonderaar?

  Ik vind het tof dat Alejandra van Puffelen niet in een duf mantelpakje daar staat. Misschien kan Lamoenchi daar een voorbeeld aannemen. Haar mantelpakje staat echt truttig en dat haar kan echt niet. Verder denk ik dat het Curacao huis in goede handen is bij broer King van zijne excelentie. Als media expert zal hij de zaken kunnen waarnemen toch?

  Charles slaat hier wel een blunder. Het zal best warm zijn die dag, maar doe een nette pak aan man. Sta je dan met je ongestreken overhemd vereeuwigd op de bordes foto. Foei

  Shit-tree mi brother, komop man lees een boek over etiquette. Als je staat en posseert voor een foto dan is je jas altijd dicht.

  Pisas, je bent lang dus zorg dat je jasje altijd goed op maat is. En stop met vreten man, je begint een pens te krijgen. Ga naar de sportschool en verander je eetwijze. Je was altijd een slanke statige man.

 8. Deze oud-diecteur van het GVB Amstedam en oud-wethouder van Rotterdam blaast ze allemaal weg!
  Cooper kon geen gtent huren om dat om zich heen te draperen als colbert en de minister van Financiën had geen geld om een stropdas aan te schaffen. De figuur rechts heeft kennelijk een oud colbertje waar hij uit is gegroeid, waardoor hij het niet meer dicht kan knopen: wat een rappalje om zo op de “statiefoto” te gaan! Kennelijk ook niet 1 van de (50?) persoonlijke adviseurs in de buurt om hen een kledingadvies te geven?????

 9. @anonieme bewonderaar

  Als u weer iets schrijft, doe het dan a.u.b. nuchter.

  U plempsel had net zo goed kunnen gaan over Pipo de Clown.

  Wat heeft u gerookt?

  Wel goed dat het anoniem was, dat weer wel.

 10. Is van Huffelen gaan voetballen met Pik?

  Pik vindt dit allemaal praaaaaachtig!!!.

  Beetje hoogwaardigheidsbekleders entertainen, fotootjes schieten, mooie groeps kiekjes maken, geschenkjes uitwisselen, in dure auto’s rondrijden met een horde fotografen erachter!!

  Donkere bril op, met bling bling horloge nog net uit de mouwen door laten schitteren! Echt ko’i ******.

  en het hoogtepunt van Pik: gaan “fretu” en schrokken in dure restaurants, en met volle mond al schransend en sputterend door iedereen heen praten, terwijl hij door de vleesresten tussen zijn kiezen tuffend slist dat hij ook nog wat wil zeggen!

  Pik voelt en waant zich momenteel de belangrijkse persoon van Curacao en misschien zelfs de wereld! Tel daar bij op al die media aandacht en het diplomatieke gechitchat.

  Sunú a bisti! Dit is de ideale invulling die lokale politici graag geven aan ministerschap op Curacao.
  Al die formaliteiten, toeters en bellen, handje schudden, of elleboogje tikken. LOL

  Bepaalde selecte wegen waar het bezoek langs komt zijn natuurlijk kraakschoon gemaakt!

  Maar Owee, slaan ze onverhoopt een zijweggetje in wanen ze zich onmiddelijk in de sloppenwijken en griebus van Sierra Leone.! Waar de vuilnisshit met zwerfvuil en puindump, en uitgemergelde hondenroedels je tegemoet komen.

  En natuurlijk is van Huffelen aardig en netjes, zoals het een goed politica betaamt. Ze is een diplomatieke onderlegde politica, die omgangsvormen en manieren heeft meegekregen, al van huis uit, en daarna via haar scholing en vorming!
  En via den haag heeft ze ook het nodige aan decorum meegekregen.

  Staat Pizza de Pias daar dan slungelig staan te bhakkelen, met een fout pakkie, te korte pijpen, te strak jasje, em een te overdreven kinderlijk infantiele grijns van oor tot oor te (gr) hinneken. LOL!

  Zou hij zijn schoenen en sokken ook weer uit trekken? De man weet zich soms geen houding te geven. Maar hij doet zijn best, hij heeft nog 3 jaar om ervaring op te doen.

  Ze moeten zich rotlachen onder elkaar als ze vanavond nog even in de lobby naborrelen onder het genot van een neutje, die haagse politici!!
  Dat wordt nooit wat met die lui, zal er gedacht worden!!

 11. Je kan aan deze foto duidelijk zien wat er voor curacrimse bende en politieke regering rotzooi en onkunde er in Forti Amsterdam heerst zie die troep en rotzooi op het bankstel liggen en de zogenaamde mooi neer gelegde ondergetekende belangrijke stuken op de salontafel, een blinde vink ziet nog wel dat het een hele opgevoerde nep vertoning is die Pik tentoon stelt en van Huffelen begint er nu bij de eerste keer al in te trappen, of denkt ze ach laat ze maar gaan die stumpers ik trap er toch niet in daar komen ze over een paar maanden wel achter als er vol gevreten pensen en dikke koppen met rol spek nekken aan het vallen zijn.

 12. Kijk het zooitje ongeregeld staan daar op het Fort Amsterdam bordes, van Huffelen moet zich dood schamen om samen met deze nep figuren op een foto te willen staan. En wat moet die cvm.min. uit Den Haag doen op curacrim waar in dit geval hij maar een dag is voor de O zo belangrijke foto, kon er geen foto in het Curacrimhuis te Den Haag worden gemaakt die hij dan voor zich zelf kon in lijsten. Deze foto van de gvm.min. en van Huffelen icl het andere zooitje gespuis kost de curacrimse bevolking weer een vermogen of betaald NL de onnodige 1e vliegreis plus hotel kosten terwaarde van gvm.min haantje de voorste a 15.000,00 , kijk er niet van uit als er gesmoesd word dat het niet nodig was de gvm.min. verklaard dat hij op eigen kosten is gegaan omdat hij dan ook zijn broer en F&F heeft kunnen bezoeken, zo is hij daar ook weer onderuit en Pik keek er naar en zei niks nada nopes, trouwens valt mij mee dat van Huffelen niet is voor gesteld aan de MFK baas cq oprichter en leerling Pastor Gerrit de Raaf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -