30 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Al Ahli-ziekenhuis Gaza

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Al Ahli-ziekenhuis Gaza
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Nouaf Ajubi aan het woord.

Het Israëlische leger was verantwoordelijk voor een slachtpartij in de plaats Qana (Zuid- Libanon) in 1996. Deze militaire operatie was een onderdeel van de door het Israëlische leger genoemde ‘Druiven der Gramschap’- aanval op Libanon. In de plaats Qana was er een door de blauwhelmen van Verenigde Naties (VN) bestuurd vluchtelingenkamp, waar bijna 600 Libanese burgers hun toevlucht hadden gezocht.

Ondanks het feit dat dit VN-vluchtelingenkamp al jaren daar stond en de Israëli’s precies wisten waar het lag en er continu radiocontact was met de blauwhelmen, werd dit kamp door het Israëlische leger gebombardeerd, waarbij 180 kinderen, vrouwen, mannen en ouderen (allen burgers) en ook meerdere blauwhelmen op een afschuwelijke wijzen doodgingen: onthoofd, levend verbrand en uiteengereten. Israël heeft getracht dit goed te praten door te volhouden dat dit vluchtelingenkamp gebruikt werd door Hezbollah verzetsstrijders om raketaanvallen te verrichten op Israëlische doelen. Nadat dit evident door de VN was ontkracht, gaf Israël eindelijk toe dat dit een leugen was. Israël heeft zich hier nooit over verontschuldigd.

Fast forward naar 11 mei 2022, toen een scherpschutter van het Israëlische leger de Amerikaans-Palestijnse journaliste Shireen Abu Akleh bewust heeft doodgeschoten tijdens haar werkzaamheden in het stadje Jenin (bezette Palestijnse gebieden). Israël schoof de schuld van deze moord in de schoenen van Palestijnse militanten, maar na een snel en effectief onderzoek van een mensenrechtenorganisatie (B’tselem) en meerder nieuwsmedia (onder andere The Washington Post), werd deze claim van tafel geveegd en bleek het duidelijk te gaan om een bewuste daad van moord en intimidatie van de journalistiek en waarheidsbevindingen over de misdadige acties van het Israëlische leger tegen Palestijnen in de bezette gebieden. Israël gaf uiteindelijk toe dat het dodelijke schot door het leger is afgevuurd, maar verklaarde vervolgens dat het een ongeluk was.

Dit patroon van leugens, het ontkennen van verantwoordelijkheid en het verschuiven van de schuld in andermans schoenen, laat velen ernstig twijfelen aan de Israëlische (en Amerikaanse) ontkenning van de verantwoordelijkheid voor het bombardement op het Al-Ahli Baptistziekenhuis in Gaza op dinsdag 17 oktober 2023. Zeker als wij weten dat ditzelfde ziekenhuis al in de eerste week van de bombardementen is geraakt door een Israëlische bom, waarbij vier medewerkers gewond zijn geraakt en de afdeling oncologie ernstig werd beschadigd.

Het Israëlische leger heeft tegen de directeur van het ziekenhuis gezegd dat deze aanval een waarschuwing was om te gaan evacueren (Le Monde 18- 10-2023). Medisch en paramedisch personeel en medische instellingen zijn al vaker slachtoffers geweest van ongenadige en willekeurige bombardementen door Israël van Gaza. Hetzelfde geldt voor VN-scholen in Gaza.

Hoe dan ook, het is een tragedie en de bombardementen gaan gewoon door dankzij het veto van Amerika tegen een staakt-hetvurenresolutie tijdens de vergadering van de VN-Veiligheidsraad.

Nouaf Ajubi,

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Dit patroon van leugens, het ontkennen van verantwoordelijkheid en het verschuiven van de schuld in andermans schoenen, laat velen ernstig twijfelen aan de Israëlische (en Amerikaanse) ontkenning van de verantwoordelijkheid voor het bombardement op het Al-Ahli Baptistziekenhuis in Gaza op dinsdag 17 oktober 2023.

  Zelfs Human Rights Watch heeft aangegeven er vrijwel zeker van te zijn dat dit ongeluk kwam door een verkeerde lancering van een raket door de Palestijnen. Maar van onze vriend Ajubi horen we verder niets meer.

 2. Moslims eenmaal in de meerderheid verworden tot tirannen. In de minderheid prediken ze diversiteit en inclusiviteit. Daarna, eenmaal in de meerderheid is het dictatoriaal absolutisme. Nergens kunnen moslism fijn samenleven met andere groepen. India is er door verscheurd, Cyprus, Soedan etc, maar ook Libanon, ooit het Parijs ven het Midenoosten, is eraan kapot gegaan toen migrerende Palestijnse radicalen tot een Moslim meerderheid leidde in Libanon waarbij vele Christelijke dorpen in het gedrang kwamen of gewoon kapotgeschoten werden.

 3. “Nouaf Ajubi heeft ook het syndroom waarbij moslims altijd onschuldig zijn. Hamas en JIhad schieten hondereden raketten naar Israel en 1 is er verkeerd gevallen maar Ajubi geeft Israel de schuld. Ook geen woord over de hondereden doden door Hamas. Onschuldige kinderen en mensen afgemaakt als beesten.”

  2 feiten:
  * ongeveer 20-25% van de Nobel prijs winnaars is Joods. Hoeveel moslim nobelprijs winnaars zijn er?
  * de aanslagen in Londen, Parijs, Nice, Brussel werden allemaal door moslims gepleegd. kan iemand een voorbeeld geven van een Joodse terrorist?

 4. @Brian schreef:
  ‘Nouaf Ajubi heeft ook het syndroom waarbij moslims altijd onschuldig zijn’

  Brian, prijs je gelukkig dat op Curaçao e.e.a. beperkt blijft tot ingezonden stukjes van een arts van Libanese afkomst.
  In Nederland zijn er percentagewijs veel meer moslims (die veelal weinig opleiding hebben genoten) en véél minder Joodse medeburgers (oorzaak: WO2) in vergelijking met Curaçao.
  -Hier zijn hele hordes moslims in de grote steden de straat op gegaan, zwaaiend met Palestijnse vlaggen (een paar zelfs met een Hamas-vlag)
  -Er zijn kreten gescandeerd als ‘from the river to the sea’ waarmee hun aloude streven om Israel van de kaart te vegen/Joden te verdelgen wordt benadrukt.
  -Joodse scholen hebben moeten sluiten omdat de veiligheid van de leerlingen niet kon worden gegarandeerd.
  – Joodse ouders met kinderen op openbare scholen houden hun kinderen thuis, omdat die door moslim-medeleerlingen worden uitgescholden, bespuugd en bedreigd.
  – Er wordt door de politie geadviseerd om geen kipa te dragen, een Mzuza aan de voordeur te verwijderen en een Magen David aan een kettinkje niet zichtbaar te dragen.

  Zolang al deze voorzorgen op Curaçao niet nodig zijn en het beperkt blijft tot 1 medisch specialist die een ingezonden stuk plaatst op KKC:
  Laat de man zijn standpunt ventileren: hij is uiteraard partijdig en subjectief, maar dat ben ik óók, zij het vanuit een tegengesteld perspectief.

 5. Ja, maar deze reageerder zou dat natuurlijk niet erkennen. En ook niet dat Hamas zelf zich verstopt in en onder de huizen van de arme onschuldige burgers van Palestina en binnen en onder de souterreinen van de ziekenhuizen en gebruikt deze arme mensen waaronder veel vrouwen en kinderen als hun schild.Bovendien wordt Israel ook aangevallen vanuit Jordanien,Syrie en Lebanon waar de Hezbollah met Hamas meewerkt en waar onze oude bekende Abdul Nasser El Hakim toe hoort.Moet Israel dat aankijken en niks doen? Natuurlijk elke burgerlijke slachtoffer van welke zijde dan ook is een teveel.Maar in een oorlog die Hamas heeft uitgeroepen,vallen veel slachtoffers.

 6. Nouaf Ajubi heeft ook het syndroom waarbij moslims altijd onschuldig zijn. Hamas en JIhad schieten hondereden raketten naar Israel en 1 is er verkeerd gevallen maar Ajubi geeft Israel de schuld. Ook geen woord over de hondereden doden door Hamas. Onschuldige kinderen en mensen afgemaakt als beesten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties