29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | 'Afvaldump bij Koraal Tabak gaat door'

HomeAuteursIngezondenIngezonden | 'Afvaldump bij Koraal Tabak gaat door'
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Timo Brouwer van recyclingsbedrijf Green Force aan het woord

Het is weer zover, voor de zoveelste keer wordt er weer/nog steeds afval gedumpt en verbrandt bij Koraal Tabak.
Na een zeer hevige brand eind december is de rookoverlast voor de buurtbewoners weer een probleem geworden voor hun gezondheid. Green Force heeft in het weekend vijf brandhaarden geconstateerd op de stortplaats. Deze branden zullen gaan groeien en voor meer overlast zorgen bij Santa Catharina en omgeving.

De weg naar Sint Joris baai ligt ook bezaaid met afval van toko’s en bouwmateriaal. Heel mooi allemaal voor de vele bezoekers die hier komen quad racen, windsurfen en kitesurfen.
Het is waarschijnlijk al de vierde keer dat Green Force en/of buren dit aankaarten in een korte periode. Er wordt iedere dag vuil gedumpt en dan wordt het in de fik gestoken met alle gevolgen van dien. Het afval is namelijk niet alleen hout of biologisch afbreekbaar afval, maar ook plastic, huisgoed en ander materiaal.

afvaldumpingen en verbrandingen op St Joris
afvaldumpingen en verbrandingen op St Joris

Dit zorgt ervoor dat er dioxines vrijkomen en dat de volksgezondheid in gevaar komt. Het feit dat cholers al een hut hebben gebouwd (zie foto) voor het winnen van koper uit witgoed, laat al zien dat de afvaldump al een hele tijd aan de gang zijn en dat dit op reguliere basis gebeurd.

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) heeft nog steeds de nieuwe milieuwetten niet op orde en/of de oude geactiveerd. Green Force vraagt zich af waarom dit ministerie nog bestaat als ze niets willen betekenen voor milieu of mens? De regering geeft blijkbaar niets om de volksgezondheid en het behouden van het milieu. Dat is duidelijk na de vele klachten van de buurtbewoners aan het adres van de Milieudienst, GMN, politie, brandweer en politiek.

Dat het nadelig is voor het toerisme die dit eiland bezoekt en dat de reiniging van de milieuvervuiling heel kostbaar zal, interesseert onze bestuurders blijkbaar niet. Stukjes Curaçao gaan verloren door de vele afvaldump, niet alleen op Koraal Tabak maar ook elders.

Green Force constateert dat de regering recentelijk verschillende plekken op het eiland heeft opgeruimd en dat er meteen weer vuil is gedumpt op die plekken. GMN heeft toen een artikel naar de media gestuurd waarin zij het ‘jammer’ vinden dat mensen dit doen. Een slappe vertoning van een ministerie die dit zou moeten oplossen met wetgeving en gezag.

Er wordt niet uitgesloten dat de buurtbewoners verdere maatregelen zullen treffen aangezien de regering niets doet. Mensen uit de buurt zijn het zat dat zij in de avond niet meer kunnen ademen, opstaan met prikkende ogen en dat hun gezondheid op het spel staat.

Timo Brouwer
Recyclingsbedrijf Green Force

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. wordt het niet de hoogse tijd dat het miniterie van Whiteman, met hem voorop van hun dikke krent komen en aktie ondernemen.
    Dit is te gek voor woorden allemaal. We willen meer toeristen hierheen halen, die het hele eiland willen zien, dit is toch je reinste afgang wat hier gebeurt.

  2. De Familie Bakhuis verdient kapitalen met de stort op Koraal Tabak en als er over geklaagd wordt dan geeft men de incidentele storter de schuld en zegt dat het aangestoken wordt. De waarheid is dat er daar al jaren tonnen aan huis, en ander vuil, tegen betaling neergedondert worden en dat dit smeult en broeit rookt en stinkt . Iedere keer komt men weer met andere smoezen en leugens, maar het er dik aan verdienen gaat gewoon door, zo ook de overlast voor de woonwijken.

    Er is daar een milieuramp in de maak, niets meer dan dat en zeker ook niets minder want de hoeveelheid vuil neemt op dagelijkse basis alleen maar toe. En de autoriteiten en bureau milieu?? die bestaan niet in deze, je staat overal tegen een muur te kletsen en men liegt en draait dapper mee. Ik begin te denken dat men zo links en rechts aandelen in deze vuilstort porkeria heeft.

    Het is onvoorstelbaar dat men eigenlijk alleen maar tegen onwil aanloopt indien het over deze stortplaats gaat. In de tussentijd gaat de overlast voor de wijken gewoon door. Onwil en lafheid, en men zit zelf niet in de stank, dus het zal “ze” een rotzorg wezen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties