32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 14:21

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Aandacht voor ‘zwerfmensen’

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Agnes Vismans aan het woord.

Alom noodkreten in deze benarde coronacrisis. En terecht. Iedere medaille heeft zijn keerzijde. Liefdadigheid gaat zich manifesteren.

- Advertentie -

foto Agnes Vismans

Er wordt naarstig gezocht naar oplossingen. Er worden verzachtende belastingmaatregelen genomen. De overheid probeert geld te vergaren, om hulp te bieden. Er worden noodrantsoenen uitgedeeld aan de allerarmsten. Zelfs voor de zwerfhonden wordt op gepaste wijze gezorgd.

Maar wat als je een ‘zwerfmens’ bent? Geen dak boven je hoofd, geen inkomen en totaal afhankelijk van wat je al bedelend in de schoot geworpen krijgt? Wat, als Punda ontvolkt is op de zwervers na? Wat schetst mijn verbazing, als ik iemand aan mijn deur krijg, die haast van zijn ‘stokkie’ gaat? Een boterham met pindakaas en een glas ‘stropi’ geeft soelaas.

Maar binnen een uur komen er nog eens zes arme sloebers langs. Hoe houd ik dat in m’n uppie dagelijks vol? Mijn pindakaas raakt ook op. Nog triester het verhaal van een van hen: ,,De politie sommeerde mij om naar huis te gaan. Ik kroop maar snel achter ‘mijn’ muurtje.” Een dak boven zijn hoofd kent hij al in geen jaren.

- Advertisement -

Tot slot mijn vraag: ,,Kunnen wij, naast goed zijn voor de straathonden, ook nog goed zijn voor ‘straatmensen’? Is Fundashon pa Maneho di Adikshon (FMA) gesloten? Nos t’ei pa Yuda, die in goede tijden wekelijks voor de drugsverslaafden in Otrobanda klaarstond, heeft noodgedwongen voorlopig de deuren dicht moeten doen. Brasami zit vol. Hoe kunnen wij onze zwervers en bedelaars, die geen whatsapp hebben om in aanmerking te kunnen komen voor een voedselpakket helpen? De zwervers waarvan wij bang zijn dat ze ons huis in sluipen om te jatten. Want, als niemand naar Punda gaat, komt Punda naar ons.

Solidariteit met iedereen die op ons eiland woont zal nodig zijn in deze tijden. Inclusiviteit is een vereiste wil je dit als community overleven. We kunnen niemand buiten sluiten, niemand de schuld geven en niemand laten vallen.

Agnes Vismans,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. @ Lisa ik neem aan dat je een hart hebt op de goeie plek, en sinds kort op de crim woont, maar wat je nu probeert, is het roepen van een verdwaalde in een hele grote woestijn.

  2. @lisa
    Caritas is binnen de kerken een begrip. De verschillende kerkgenootschappen hier doen veel.
    Bekende ‘klok’ horen luiden vraag.

  3. Het moraal van een regering lees je feilloos af aan de wijze waarop zij met de meest kwetsbaren en zwakste schakels van de maatschappij omgaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -