27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Zeven gouden tips tijdens het sturen

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Zeven gouden tips tijdens het sturen
Ingezonden brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Guido da Costa Gomez aan het woord

ER ZIJN talloze voorbeelden van auto-ongelukken, oorzaak nummer een is het WhatsAppen of pingen tijdens het sturen. Om niet al deze voorbeelden te gaan opsommen, heb ik besloten liever aandacht en energie te gaan besteden aan mogelijke oplossingen als het menens wordt of heel moeilijk is om af te blijven van dat WhatsApp tijdens het rijden.

We beginnen met de eenvoudigste tips en als laatste voor degenen die geloven dat zij er moeilijk vanaf kunnen blijven, een stel buitengewone tips!

1) Leg de cellulair onder je zitvlak, waar je die niet kunt bereiken tijdens het rijden!

(Indien je het twinkeltje hoort)

2) leg de cellulair onder je zitvlak in je handtasje! (wordt moeilijk om dubbelhandeling te verrichten; te bukken en je tasje te openen!

3) leg de cellulair in je handtasje met ritssluiting dicht onder de zitting van de passagier, een drievoudige handeling kost je veel te veel moeite!

4) Als deze drie tips jou te machtig blijken te zijn doordat je er toch naar graait: ga naar de vierde tip! Zet de cellulair op voicemail en vertel iedereen dat je over een half uurtje weer bereikbaar bent. Ga naar je kofferbak, maak die open en bewaar je cel daarin, naast het reservewiel en svp sluit de bak!

5) Kom je toch in de verleiding, stop je auto aan de zijkant van de weg, kijk in de achteruitkijkspiegel naar de snelheid van de auto’s die je voorbij ziet suizen met hoofden van vermeende bestuurders die gebukt zijn over hun cel-screen! Ben jij er ook een!!??

6) Maak nu een ruwe schatting met welke snelheid zij je voorbij suizen: 60, 80,120 km of 80 miles per hour??? Voel je de luchtdruk die de auto’s verplaatsen als deze met hoge snelheid over onze wegen voorbij razen?

7) Haal de cellulair uit de achterbak, leg deze op de passagiersstoel naast je dijbeen, kijk ernaar voor vijftig seconden, doe hem op silent en daarna op power-off en, als laatste, haal de batterijen eruit en bewaar deze onder je zitvlak! AGAIN: Texting while driving can WAIT!!!

Ongeacht zul je deze tips buitengewoon ludiek vinden, maar een van deze tips zal zeker jouw leven en dat van een ander op de rijweg sparen en je ook zeker behoed hebben voor al die onnodige auto-ongelukken die veroorzaakt worden tijdens texting while driving !!!

GUIDO DA COSTA GOMEZ

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Menig cellulair zal het gigantisch gewicht van een gigantisch zitvlak niet gaan overleven of …. je vindt hem niet meer terug en wat dan 🙂

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties