27 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 08:38

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | 222 dagen na Startconferentie Verkeersveiligheid Curacao

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Leon A.D. Maarleveld aan het woord.

Ik was, op uitnodiging van de minister van VVRP, 222 dagen geleden, net als ongeveer tachtig anderen, aanwezig bij de Startconferentie Verkeersveiligheid Curacao. Tijdens deze Startconferentie sprak de minister van VVRP over het Landsbesluit 16/0305 (getekend 15 februari 2016) inzake het ‘Coördinatieplatform Verkeersveiligheid’.

- Advertentie -

Het Coördinatieplatform Verkeersveiligheid is onder andere belast met ‘het onderzoek naar en het implementeren van maatregelen ter bevordering van een integrale en effectieve aanpak ter verhoging van het niveau van de veiligheid van het verkeer op de openbare wegen van Curacao’.

De minister zegde toe dat het Platform aan de slag gaat en een interministerieel en meerjaren verkeersveiligheidsbeleid zal presenteren. Tijdens de Startconferentie is door een verkeersexpert van het ministerie van VVRP een meetbare doelstelling aan het beleid gekoppeld, te weten ‘het terugdringen van het aantal verkeersongevallen tot 40 procent in 2020’.

In een later gesprek op het ministerie van VVRP is meegedeeld dat het beleid uiterlijk 31 maart 2018 gepresenteerd zou worden. We zien de afgelopen maan- den een heel actief KPC dat (bijna) dagelijks ad hoc controles uitvoert. Handhaving van de verkeersregels is een belangrijk onderdeel van verkeersveiligheid. Ook zien we een actief Openbaar Ministerie dat (ook oudere) verkeerszaken voor de rechter brengt en wetsvoorstellen opstelt voor bijvoorbeeld het rijden onder invloed.

Ook zagen we de bewustwordingsaffiches op social media van het Openbaar Ministerie inzake het dragen van de autogordel. We zien vanuit het ministerie van VVRP dat er een paar verkeersdrempels zijn geplaatst, lijnen zijn bijgeschilderd en dat er hoogteportalen bij de viaducten in Punda zijn geplaatst.

- Advertisement -

Helaas blijft het omtrent het door het ministerie van VVRP toegezegde interministeriële verkeersveiligheidsbeleid tot op heden helemaal stil. Dit terwijl thema’s als rotondes, veilig vervoer van kinderen in de auto, RI-ID auto’s, fietsers, snelheid in woonwijken en rondom scholen, alcohol in het verkeer, telefoongebruik tijdens het autorijden, self-driving/autonomous cars, de weg naar Westpunt, Caracasbaaiweg, folie op autoruiten, technische staat auto’s en bijvoorbeeld de NCAP systematiek, Waarborgfonds en onverzekerde automobilisten, schreeuwen om de toegezegde gerichte en lanarige aanpak.

Leon A.D. Maarleveld,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. Op de Emancipatieboulevard stonden tot voor kort geen maximumsnelheidsborden, op een verdwaald bord met ’60’ na. Nu staan er ineens overal borden met ’80’.

  Op zich goed dat die die borden er eindelijk zijn maar…

  (1) is 80 niet de absolute topsnelheid op Curacao, met andere woorden als er geen borden staan en je bent buiten de bebouwde kom (die overigens nergens aangegeven staat!) dan is de topsnelheid 80 en hoeft die dus niet aangegeven te worden met borden?
  (2) is 80 niet veel te hoog aan een weg waaraan overal huizen, kantoren en winkels liggen die vanuit hun erf zo de straat op rijden? in andere landen is 80 de maximumsnelheid op wegen waar je alleen via kruispunten de weg op kunt.

  Verder staan de hele week al diverse stoplichten op drukke kruispunten op zwart. Het is toch belachelijk dat we Steven Walraud en nog een handvol idioten op verkeersgebied naar een perperdure verkeersconferentie in Europa sturen terwijl we niet eens een stoplicht aan de praat kunnen houden?

  Kan Wacko Walroud ons eens uitleggen wat er na de voorgaande verkeersconferenties in Nederland, waar we ook de halve Staten zonder enige kennis van zaken naar toe hebben gestuurd, op Curacao geimplementeerd is?

  Charles ‘Korruphon’ Cooper hebben we zelfs over de hele wereld naar dit soort conferenties laten snoepreizen (die ging ooit naar China om een nieuw verkeerslicht te bekijken)!

  Come in, Walroud!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -