31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | 100% mee eens

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Rudy Sprock aan het woord.

Bij het ministerie van Soaw is het contract van zes medewerkers niet verlengd, omdat de aanstelling niet volgens de regels is verlopen. Dit zei minister Hensley Koeiman donderdag tijdens een persconferentie. Ik ben het hier 100 procent mee eens!

Maar, de zeer omstreden mevrouw Cathleen Cecilia, interim-directeur van ROP (voorheen Drov) en daar neergezet door het kabinet-Pisas — door een ministeriële beschikking en niet door middel van een Landsbesluit! — mag van minister Zita Jesus-Leito (VVRP) rustig blijven zitten?

Zie de Amigoe van 26 juni 2017: “VVRP-minister: ROP interim-directeur blijft aan” en ook van diezelfde datum “Cooper steunt omstreden interim-directeur ROP”. Zie ook de voorpagina van de Amigoe van gisteren, 4 augus- tus 2017: “ROP interim-directeur geeft vergunningen af ondanks lopende bezwaren”.

Zijn Pisas, Jesus-Leito en Cooper wel goed bij hun verstand? Cecilia schijnt GEEN TEKENBEVOEGDHEID te hebben en tekent maar raak zonder de negatieve adviezen (ook die van de EOP) in acht te nemen (onder andere Pen Resort, ‘Bordeel’ Klein Zuur- zak en Laguna Hill Project te Jan Sofat).

Mevrouw Cecilia (gepensioneerd) heeft in het verleden reeds bij ROP gezeten. Uit het archief van de Amigoe blijkt dat Cecilia begin 2011 onder het kabinet-Schotte door de toenmalige minister Charles Cooper als interim-directeur werd benoemd.

Eind dat jaar deed zich op de werkvloer een conflict voor tussen Cecilia en de toenmalige Drov-ambtenaar Darwin de Lanoi, hetgeen de aanleiding zou zijn dat zij daarna twee jaar arbeidsongeschikt was. En nu is zij niet alleen terug maar mag ook aanblijven?

PAR—Statenlid (Stephen Walroud), tevens voorzitter van de vaste commissie in de Staten van VVRP heeft ‘nog een rare smaak in de mond van de sloop van Sebastopol’, maar doet er verder niet veel aan. Ondertussen gaat mevrouw Cecilia maar door! N0 por!

Rudy Sprock,
Curacao

Artikel delen

5 reacties

 1. Neem aan dat journalist of Amigoe wel aangifte zullen doen als reactie van minister Leito naar aanleiding van brief advocaat niet bevredigend is.
  Reactie van minister Leito op Hoyer2, riekt naar perscensuur.

 2. En ondertussen klagen ze maar over racisme en discriminatie, terwijl ze zelf te pas en te onpas racistische en discriminerende uitlatingen doen. We kunnen dus wel spreken van geïnstitutionaliseerd racisme en discriminatie. Wilders kwam voor minder voor de rechter en werd veroordeeld. Ik vrees dat deze dame, zoals zovelen, er gewoon mee weg gaan komen.

  Misschien ook eens tijd dat duizenden mensen een aanklacht tegen haar ondertekenen ? Kijken hoe dat dan gaat verlopen.

  In ieder geval is deze vrouw totaal ongeschikt voor haar functie, mede gezien het arbeidsethos dat zij er op nahoudt.

 3. Zodra iemand van welke Ministerie dan ook iets in een krant wil rectificeren, is er stront aan de knikker. Wat mij betreft mogen ze haar per direct naar huis sturen.
  Daarnaast zou ik als krant, alles wat is opgenomen gewoon publiceren. Zodat anderen kunnen zien tot wat voor waanzin deze idioten in staat zijn,
  Weg ermee

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...