26 C
Willemstad
• vrijdag 31 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

Ingezonden | 100% mee eens

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Rudy Sprock aan het woord.

Bij het ministerie van Soaw is het contract van zes medewerkers niet verlengd, omdat de aanstelling niet volgens de regels is verlopen. Dit zei minister Hensley Koeiman donderdag tijdens een persconferentie. Ik ben het hier 100 procent mee eens!

Maar, de zeer omstreden mevrouw Cathleen Cecilia, interim-directeur van ROP (voorheen Drov) en daar neergezet door het kabinet-Pisas — door een ministeriële beschikking en niet door middel van een Landsbesluit! — mag van minister Zita Jesus-Leito (VVRP) rustig blijven zitten?

Zie de Amigoe van 26 juni 2017: “VVRP-minister: ROP interim-directeur blijft aan” en ook van diezelfde datum “Cooper steunt omstreden interim-directeur ROP”. Zie ook de voorpagina van de Amigoe van gisteren, 4 augus- tus 2017: “ROP interim-directeur geeft vergunningen af ondanks lopende bezwaren”.

Zijn Pisas, Jesus-Leito en Cooper wel goed bij hun verstand? Cecilia schijnt GEEN TEKENBEVOEGDHEID te hebben en tekent maar raak zonder de negatieve adviezen (ook die van de EOP) in acht te nemen (onder andere Pen Resort, ‘Bordeel’ Klein Zuur- zak en Laguna Hill Project te Jan Sofat).

Mevrouw Cecilia (gepensioneerd) heeft in het verleden reeds bij ROP gezeten. Uit het archief van de Amigoe blijkt dat Cecilia begin 2011 onder het kabinet-Schotte door de toenmalige minister Charles Cooper als interim-directeur werd benoemd.

Eind dat jaar deed zich op de werkvloer een conflict voor tussen Cecilia en de toenmalige Drov-ambtenaar Darwin de Lanoi, hetgeen de aanleiding zou zijn dat zij daarna twee jaar arbeidsongeschikt was. En nu is zij niet alleen terug maar mag ook aanblijven?

PAR—Statenlid (Stephen Walroud), tevens voorzitter van de vaste commissie in de Staten van VVRP heeft ‘nog een rare smaak in de mond van de sloop van Sebastopol’, maar doet er verder niet veel aan. Ondertussen gaat mevrouw Cecilia maar door! N0 por!

Rudy Sprock,
Curacao

Artikel delen

5 reacties

 1. Neem aan dat journalist of Amigoe wel aangifte zullen doen als reactie van minister Leito naar aanleiding van brief advocaat niet bevredigend is.
  Reactie van minister Leito op Hoyer2, riekt naar perscensuur.

 2. En ondertussen klagen ze maar over racisme en discriminatie, terwijl ze zelf te pas en te onpas racistische en discriminerende uitlatingen doen. We kunnen dus wel spreken van geïnstitutionaliseerd racisme en discriminatie. Wilders kwam voor minder voor de rechter en werd veroordeeld. Ik vrees dat deze dame, zoals zovelen, er gewoon mee weg gaan komen.

  Misschien ook eens tijd dat duizenden mensen een aanklacht tegen haar ondertekenen ? Kijken hoe dat dan gaat verlopen.

  In ieder geval is deze vrouw totaal ongeschikt voor haar functie, mede gezien het arbeidsethos dat zij er op nahoudt.

 3. Zodra iemand van welke Ministerie dan ook iets in een krant wil rectificeren, is er stront aan de knikker. Wat mij betreft mogen ze haar per direct naar huis sturen.
  Daarnaast zou ik als krant, alles wat is opgenomen gewoon publiceren. Zodat anderen kunnen zien tot wat voor waanzin deze idioten in staat zijn,
  Weg ermee

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -