27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 06:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden: 10 vuistregels voor Curacaose topverdieners

Lezers Schrijven


Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we ” NARDY CRAMM ” aan het woord…………..

Advertentie


Veel geld verdienen op Curaçao? Hanteer dan de volgende 10 vuistregels:

- Advertentie -

1) De eerste ervan luidt: mijd de publieke sector. Wie daar namelijk zijn kop boven het maaiveld uitsteekt, krijgt te maken met politiek debat en een golf publiciteit. Men houde in het achterhoofd: Miguel Goede, Edsel Gumbs, Anthon Casperson of de beste -edoch snel door het slijk gehaalde- RdK kandidaat-directeur Roderick van Kwartel etc etc etc.

2) Ook banken dient de veelverdiener links te laten liggen: niet alleen zijn veel banken inmiddels genationaliseerd door de overheid, het gevaar is reëel dat de ‘zuurverdiende’ bonus teruggegeven moet worden. Een tip: deze regel is inmiddels universeel behalve op Curaçao….

3) Belangrijk is de juiste hobby. Uit onderzoek blijkt dat ceo`s die niet golfen 17% minder verdienen dan collega`s die dat wel doen. Vaker naar Santa Barbara dus.

4) Lang in een baan blijven hangen is een afrader; zo loopt de CEO gouden handdrukken mis. Emsley Tromp (22 jaar Centrale Bank) doet dus wel degelijk iets verkeerd(s).

5) Voorts is het van cruciaal belang creatief te zijn met onkosten. Dure Japan tripjes (Stanley Palm) of een GevMin met bodyguards carnaval laten vieren op kosten van Curaçao ter zelfpromotie is dus uit den boze.

6) Onthouden dat commissarissen de CEO graag te vriend houden. Paul de Geus: it’s never too late to learn.

7) Idealiter mist de CEO elk gevoel van medemenselijkheid. Onderzoek toont immers aan dat mensen die het meest verdienen ondergeschikten beschouwen als misbaar object zonder menselijke waardigheid. Nietwaar Asjes?

8) De hand in eigen boezem steken om de publieke opinie te masseren kan ook geen kwaad. Of je moet Drs. Visa Jasjes heten, dan wel.

9) Bedenk dat voor veel geld een absolute toppositie niet per se vereist is. Elias, Smeets, Voges: ondernemers verdienen meer.

10) Ambieer je tot slot een topbaan als Golddigger, bedenk je dan 1 ding: wie jouw leven betaald, wie jouw leven bepaald. Ja toch Stella?

Nardy Cramm

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. (10) Inderdaad, het sprekende mantelpak Stella van Rijn heeft kontenlikster van Gerrit Schotte nu al meer dan 5 jaar een baan als secretaris generaal die 20 K per maand verdient naast bijkomende emolumenten.

    Dat niemand haar serieus neemt en haar achter haar rug uitlacht neemt ze, haar zakken vullend, wel op de koop toe.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...

AntilliaansDagblad | Minister Kaag wil nog beter visumbeleid

Den Haag - Uit een onafhankelijk onderzoek naar het verlenen van visa in de Caribische delen van het Koninkrijk is gebleken dat er weinig grote problemen zijn....
- Advertentie -