27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024 20:55

Informatiesessie over collegegeld voor studenten

afgestudeerde UoC-UNA-alumni
Informatiesessie over collegegeld voor studenten

WILLEMSTAD — Studenten van de University of Curaçao (UoC) zijn door de directie van de universiteit uitgenodigd voor een informatiesessie over het verhoogde collegegeld, dat met ingang van academisch jaar 2014/2015 zal gelden.

Aanstaande woensdag worden de studenten van 17.30 tot 18.30 uur in de aula van de UoC ingelicht. Het collegegeld voor een bachelor-opleiding gaat van 2500 naar 3500 gulden per jaar en de kosten voor een master-opleiding (regulier) stijgen van 2500 naar 4500 gulden.

Het collegegeld is sinds 2008 gelijk gebleven. Naar aanleiding van de stijging van het collegegeld hebben studenten van UoC de groep Grupo di Akshon University of Curaçao opgericht.

In een brief aan rector magnificus Francis de Lanoy wordt om opheldering gevraagd. De studenten willen weten waarom het nieuws over de verhoging van het collegegeld naar buiten is gebracht nadat de hertentamens van bepaalde faculteiten voorbij zijn. De meeste studenten zijn nu niet meer op de UoC aanwezig en over een maand beginnen de colleges weer.

De groep vindt het opvallend dat deze beslissing op 26 maart is genomen, terwijl men het drie maanden later moeten vernemen uit de media.

Het inschrijfgeld is volgens Grupo Akshon gestegen van 200 gulden naar 545 gulden. Dit terwijl de directie van de UoC meldt dat het inschrijfgeld van 500 gulden per studiejaar en het examengeld van 500 gulden ongewijzigd blijven.

Bron: Amigoe

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties