Illegaal opgepakt bij controle Sambil

WILLEMSTAD — Bij een controle op de bouwplaats van Sambil in Veeris is gisteren een illegale werknemer ontdekt en overgebracht naar politiebureau Rio Canario. Tevens werd geconstateerd dat enkele bouwvakkers niet adequaat gekleed waren en was een stellage niet in orde.

Een integrale inspectie werd gisteren uitgevoerd op de plek waar winkelcentrum Sambil in aanbouw is.

Een integrale inspectie werd gisteren uitgevoerd op de plek waar winkelcentrum Sambil in aanbouw is.

De arbeids- en veiligheidsinspectie, die onder minister Sherwin Josepha (PS) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) valt, voerde de integrale inspectie uit.
Dit vond plaats in samenwerking met personeel van de SVB, DST (het speciale team van de politie), DGC (Dienst Georganiseerde Criminaliteit) en de immigratiedienst.
Een van de doelen was het controleren van de arbeidsveiligheid. Zo is het verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Ook werden de papieren gecontroleerd van achttien buitenlanders, die op de bouwplaats aan het werk waren, waarbij de illegale persoon werd opgepakt.
De inspectie werd verricht conform het regeerakkoord, waarin staat dat er meer, vaker en strenger gecontroleerd zal worden.
Het inspectieteam zal de komende tijd diverse gebouwen en werkgebieden bezoeken.
Ook heeft de minister een klachtenlijn aangekondigd, waarbij iedereen die iets onwetmatigs constateert dit kan melden op een gratis telefoonnummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *