26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 23:09

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoHyatt wil beheer terug

Hyatt wil beheer terug

mery christmas banner

De door Santa Barbara Hospitality veroorzaakte reputatieschade is evident

Willemstad – Hyatt heeft in een tot nu toe stilgehouden rechtszaak gevorderd dat eigenaar Santa Barbara Hospitality de internationale hotelketen Hyatt geen strobreed in de weg mag leggen om het luxe resort langs Santa Barbara Beach weer te managen.

Vrijdag diende het door Hyatt Curaçao en Hyatt Corporation aangespannen kort geding en vanmiddag al doet de rechter uitspraak.
Namens Hyatt treedt Mirto Murray op als advocaat.
De eigenaar van het resort, Santa Barbara Hospitality, wordt vertegenwoordigd door advocaat Arnold Huizing.
Het onderstaande verslag is voornamelijk gebaseerd op het pleidooi van Murray van Hyatt, aangezien het ondanks herhaalde pogingen vrijdag, zaterdag en zondag het Antilliaans Dagblad niet lukte om de pleitnota die namens Santa Barbara Hospitality werd uitgesproken, te verkrijgen.

Een week geleden werd bekend dat de eigenaar Hyatt als manager/ operator van het resort in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december aan de kant had gezet en inmiddels met Benchmark Hospitality International uit Texas als nieuwe exploitant in zee is gegaan.

Hyatt stelt dat de Hotel Management Agreement – die een looptijd heeft van 25 jaar – ten onrechte is ‘beëindigd’; dat de agreement op onjuiste wijze is ‘beëindigd’; en dat de ‘overnight raid’ in strijd is met de bepalingen, strekking en geest van de agreement en daarom hersteld dient te worden. Over beëindiging loopt arbitrage, gestart door Hyatt, conform het contract in Chicago, Illinois in de Verenigde Staten.
Later is ook door de ‘owner’ een verzoek tot arbitrage ingediend.
Uit de vorige week uitgegeven persberichten en ook tijdens de persconferentie van Santa Barbara Hospitality en Benchmark op dinsdag 18 december werd duidelijk dat de eigenaar spreekt van een beweerdelijk slechte performance.
Er werd zelfs melding gemaakt van vermeend mismanagement door Hyatt. Maar tot eind augustus waren er geen schriftelijke klachten over de uitvoering door Hyatt van haar taken.

,,Sterker nog”

, aldus advocaat Murray,

,,de heer Rod Moser (van Santa Barbara Hopsitality, red.) heeft bij herhaling aan vertegenwoordigers van Hyatt mondeling kenbaar gemaakt zeer tevreden te zijn met de manier waarop het management werd uitgevoerd en daarnaast ook begrip te hebben voor de wereldwijde economische recessie, die – ook voor wat de doelgroep van Hyatt betreft – zijn weerslag heeft gehad op het hotel.”

Hyatt stelt dat eerst arbitrage had moet worden afgewacht.

,,De met het letterlijk eruit smijten van Hyatt veroorzaakte schade is evident. Daar waar dearbitrageprocedure in betrekkelijke rust en zonder de Hyatt-gasten hierover te informeren kon plaatsvinden, is thans door de owner en haar nieuwe manager met de meeste spoed het eruit zetten van Hyatt wereldkundig gemaakt. Het spreekt boekdelen dat een grote onderneming als Hyatt hierdoor onder meer reputatieschadelijdt. Het is niet voor niets dat dit nieuws al op zaterdag 15 december 2012 de Wallstreet Journalbereikte. Hyatt is nu eenmaal een in het oog springende hotelketen.”

UPDATE: Via Radio Hoyer2 en Rick Hart
24-12-2012:13:00

Zojuist op Radio Hoyer 2: Hyatt verliest kort geding tegen Santa Barbara Hospitality De uitspraak luidt als volgt:

“De slotsom is dat een voorziening als gevraagd volgens het recht van Illinois niet mogelijk is en dat dus ook de arbiters niet in de door Hyatt verzochte zin zullen kunnen beslissen. Een eventuele toewijzing zou de oude situatie dan ook hooguit voor een paar maanden kunnen herstellen, namelijk tot aan de uitspraak van de arbiters en dat zou aileen maar meer opschudding en verwarring geven, een ongewenste situatie. Bovendien heeft Santa Barbara gesteld dat haar investeerders weigeren nog langer bij te dragen zolang Hyatt het management voeren. Dat zou betekenen dat terugkeer van Hyatt op korte termijn zou leiden tot het faillissement van Santa Barbara en sluiting van het hotel, wat evenmin wenselijk voorkomt.”

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties