27.2 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 05:33

Laatste reacties

- Advertentie -

Hyatt wil beheer terug

mery christmas banner

De door Santa Barbara Hospitality veroorzaakte reputatieschade is evident

Willemstad – Hyatt heeft in een tot nu toe stilgehouden rechtszaak gevorderd dat eigenaar Santa Barbara Hospitality de internationale hotelketen Hyatt geen strobreed in de weg mag leggen om het luxe resort langs Santa Barbara Beach weer te managen.

Vrijdag diende het door Hyatt Curaçao en Hyatt Corporation aangespannen kort geding en vanmiddag al doet de rechter uitspraak.
Namens Hyatt treedt Mirto Murray op als advocaat.
De eigenaar van het resort, Santa Barbara Hospitality, wordt vertegenwoordigd door advocaat Arnold Huizing.
Het onderstaande verslag is voornamelijk gebaseerd op het pleidooi van Murray van Hyatt, aangezien het ondanks herhaalde pogingen vrijdag, zaterdag en zondag het Antilliaans Dagblad niet lukte om de pleitnota die namens Santa Barbara Hospitality werd uitgesproken, te verkrijgen.

- Advertentie -

Een week geleden werd bekend dat de eigenaar Hyatt als manager/ operator van het resort in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december aan de kant had gezet en inmiddels met Benchmark Hospitality International uit Texas als nieuwe exploitant in zee is gegaan.

Hyatt stelt dat de Hotel Management Agreement – die een looptijd heeft van 25 jaar – ten onrechte is ‘beëindigd’; dat de agreement op onjuiste wijze is ‘beëindigd’; en dat de ‘overnight raid’ in strijd is met de bepalingen, strekking en geest van de agreement en daarom hersteld dient te worden. Over beëindiging loopt arbitrage, gestart door Hyatt, conform het contract in Chicago, Illinois in de Verenigde Staten.
Later is ook door de ‘owner’ een verzoek tot arbitrage ingediend.
Uit de vorige week uitgegeven persberichten en ook tijdens de persconferentie van Santa Barbara Hospitality en Benchmark op dinsdag 18 december werd duidelijk dat de eigenaar spreekt van een beweerdelijk slechte performance.
Er werd zelfs melding gemaakt van vermeend mismanagement door Hyatt. Maar tot eind augustus waren er geen schriftelijke klachten over de uitvoering door Hyatt van haar taken.

,,Sterker nog”

, aldus advocaat Murray,

,,de heer Rod Moser (van Santa Barbara Hopsitality, red.) heeft bij herhaling aan vertegenwoordigers van Hyatt mondeling kenbaar gemaakt zeer tevreden te zijn met de manier waarop het management werd uitgevoerd en daarnaast ook begrip te hebben voor de wereldwijde economische recessie, die – ook voor wat de doelgroep van Hyatt betreft – zijn weerslag heeft gehad op het hotel.”

Hyatt stelt dat eerst arbitrage had moet worden afgewacht.

,,De met het letterlijk eruit smijten van Hyatt veroorzaakte schade is evident. Daar waar dearbitrageprocedure in betrekkelijke rust en zonder de Hyatt-gasten hierover te informeren kon plaatsvinden, is thans door de owner en haar nieuwe manager met de meeste spoed het eruit zetten van Hyatt wereldkundig gemaakt. Het spreekt boekdelen dat een grote onderneming als Hyatt hierdoor onder meer reputatieschadelijdt. Het is niet voor niets dat dit nieuws al op zaterdag 15 december 2012 de Wallstreet Journalbereikte. Hyatt is nu eenmaal een in het oog springende hotelketen.”

- Advertisement -

UPDATE: Via Radio Hoyer2 en Rick Hart
24-12-2012:13:00

Zojuist op Radio Hoyer 2: Hyatt verliest kort geding tegen Santa Barbara Hospitality De uitspraak luidt als volgt:

“De slotsom is dat een voorziening als gevraagd volgens het recht van Illinois niet mogelijk is en dat dus ook de arbiters niet in de door Hyatt verzochte zin zullen kunnen beslissen. Een eventuele toewijzing zou de oude situatie dan ook hooguit voor een paar maanden kunnen herstellen, namelijk tot aan de uitspraak van de arbiters en dat zou aileen maar meer opschudding en verwarring geven, een ongewenste situatie. Bovendien heeft Santa Barbara gesteld dat haar investeerders weigeren nog langer bij te dragen zolang Hyatt het management voeren. Dat zou betekenen dat terugkeer van Hyatt op korte termijn zou leiden tot het faillissement van Santa Barbara en sluiting van het hotel, wat evenmin wenselijk voorkomt.”

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -