HvN | Nederlandse Dierenartsen gaan op Curaçao zwerfhonden steriliseren

Ondertussen groeit het probleem

Curaçao is voor veel mensen een paradijs, maar wie wat verder kijkt dan de parelwitte stranden ziet ook problemen. Zoals de ruim 40-duizend zwerfhonden op het eiland.

Tien Nederlandse dierenartsen vertrekken daarom deze week naar Curaçao om daar zwerfhonden te gaan steriliseren en castreren. En dat is hard nodig. Weet Karen Soeters van dierenwelzijnorganisatie House of Animals. Zij maakte een documentaire over de zwerfhonden op het eiland.

Met het project, waar iedereen belangeloos aan meewerkt, worden de lokale organisaties dus gesteund. Maar er ligt ook een taak voor overheid op Curaçao, vindt Karen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van House of Animals.

Bron: HartvanNederland

2 Reacties op “HvN | Nederlandse Dierenartsen gaan op Curaçao zwerfhonden steriliseren

  1. I.P.V. deze zwerf dieren te steriliseren en ze daarna terug te zetten in hun leef gebied kunnen ze weliswaar niet meer reproduceren , maar gaan ze om hun honger te stillen de inheemse dieren opvreten. Goedkoper en misschien wel humaner zou afschieten beter zijn en probleem opgelost.

  2. ericlapas

    Tien Nederlandse dierenartsen vertrekken daarom deze week naar Curaçao om daar zwerfhonden te gaan steriliseren en castreren. De honden steriliseren en castreren zonder hen een goed onderkomen te bieden is onmenselijk. Deze dieren hebben niets te vreten seks is het enige wat ze nog hebben om een beetje plezier aan het leven te beleven en het zwerven bestaan enigszins draaglijk te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *