27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 02:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Huis Spaanse Water moet minder hoog

Vrouw verliest rechtszaak tegen buurman

spaansewaterWillemstad – Een bewoonster op een kavel van Spanish Water Resort (SWR) is in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot het aanpassen van haar woning opdat het uitzicht van een andere bewoner hersteld wordt. De eigenaresse ging in hoger beroep nadat in eerste aanleg de buurman al in het gelijk gesteld was.

- Advertentie -

De man vocht aan dat zijn buurvrouw haar huis, tegen de welstandsbepalingen in, te hoog had gebouwd waardoor hem het mooie uitzicht over het Spaanse Water ontnomen was.
Beide personen kochten een kavel van SWR, waarbij vooraf aan de verkoop de welstandsbepalingen door SWR overhandigd zijn.
In deze bepaling staat opgenomen dat de woning slechts één bouwlaag mag tellen en niet hoger mag zijn dan 6,5 meter.
Het bouwplan van de vrouw is toentertijd echter wel goedgekeurd door Dienst Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (Drov) en SWR.
Voor fase 2 van het project van SWR is bovendien later goedkeuring gegeven aan het nieuwe ontwikkelingsplan met daarin een verruimde welstandsbepaling waarin twee bouwlagen gebouwd mogen worden met een maximale hoogte van 9 meter.
Volgens de vrouw heeft bijna 80 procent van de eigenaren gebouwd conform deze ruimere normen.
Toch oordeelt het hof, evenals het Gerecht in Eerste Aanleg, dat de voor de verkoop verstrekte welstandsbepaling voor beide partijen geldt en deze van een hogere orde is dan het tweede ontwikkelingsplan van SWR.
Vast is komen te staan dat de woning in elk geval meer dan 10 procent hoger is gebouwd dan toegestaan.
Het hof is zelf een kijkje gaan nemen en concludeert:

,,Bij de comparitie ter plaatse heeft het hof waargenomen dat de man, gezien vanaf de porch van zijn woning, aanmerkelijke visuele hinder ondervindt van de woning van de vrouw. Met name het bovenste gedeelte van het dak steekt zichtbaar hoog op.
Er wordt door de woning van de vrouw substantieel zicht op het Spaanse Water en de daarachter gelegen oever en heuvels ontnomen.
Anders dan de vrouw lijkt te betogen, is verder zichtbaar dat haar woning hoger is dan de daarnaast gelegen woningen aan dezelfde kant van de straat.
Dat is ook staande voor de woning van de vrouw door het hof waargenomen. Aldus heeft de man belang bij zijn vordering voor zover het de bouwhoogte betreft.
Gezien de visuele hinder is het aannemelijk dat de waarde van de woning van de man negatief is beïnvloed.”

Advocaat van de vrouw is Richard Pols en van de buurman Dirk d’Ancona.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -