32 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 16:29

Laatste reacties

- Advertentie -

Huis Spaanse Water moet minder hoog

Vrouw verliest rechtszaak tegen buurman

spaansewaterWillemstad – Een bewoonster op een kavel van Spanish Water Resort (SWR) is in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot het aanpassen van haar woning opdat het uitzicht van een andere bewoner hersteld wordt. De eigenaresse ging in hoger beroep nadat in eerste aanleg de buurman al in het gelijk gesteld was.

De man vocht aan dat zijn buurvrouw haar huis, tegen de welstandsbepalingen in, te hoog had gebouwd waardoor hem het mooie uitzicht over het Spaanse Water ontnomen was.
Beide personen kochten een kavel van SWR, waarbij vooraf aan de verkoop de welstandsbepalingen door SWR overhandigd zijn.
In deze bepaling staat opgenomen dat de woning slechts één bouwlaag mag tellen en niet hoger mag zijn dan 6,5 meter.
Het bouwplan van de vrouw is toentertijd echter wel goedgekeurd door Dienst Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (Drov) en SWR.
Voor fase 2 van het project van SWR is bovendien later goedkeuring gegeven aan het nieuwe ontwikkelingsplan met daarin een verruimde welstandsbepaling waarin twee bouwlagen gebouwd mogen worden met een maximale hoogte van 9 meter.
Volgens de vrouw heeft bijna 80 procent van de eigenaren gebouwd conform deze ruimere normen.
Toch oordeelt het hof, evenals het Gerecht in Eerste Aanleg, dat de voor de verkoop verstrekte welstandsbepaling voor beide partijen geldt en deze van een hogere orde is dan het tweede ontwikkelingsplan van SWR.
Vast is komen te staan dat de woning in elk geval meer dan 10 procent hoger is gebouwd dan toegestaan.
Het hof is zelf een kijkje gaan nemen en concludeert:

,,Bij de comparitie ter plaatse heeft het hof waargenomen dat de man, gezien vanaf de porch van zijn woning, aanmerkelijke visuele hinder ondervindt van de woning van de vrouw. Met name het bovenste gedeelte van het dak steekt zichtbaar hoog op.
Er wordt door de woning van de vrouw substantieel zicht op het Spaanse Water en de daarachter gelegen oever en heuvels ontnomen.
Anders dan de vrouw lijkt te betogen, is verder zichtbaar dat haar woning hoger is dan de daarnaast gelegen woningen aan dezelfde kant van de straat.
Dat is ook staande voor de woning van de vrouw door het hof waargenomen. Aldus heeft de man belang bij zijn vordering voor zover het de bouwhoogte betreft.
Gezien de visuele hinder is het aannemelijk dat de waarde van de woning van de man negatief is beïnvloed.”

Advocaat van de vrouw is Richard Pols en van de buurman Dirk d’Ancona.

- Advertentie -

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -