30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

HP stapt mogelijk weer naar de rechter

Het bestuur van Hustitia Penshonado samen met advocaat Saran Inderson.
Het bestuur van Hustitia Penshonado samen met advocaat Saran Inderson.

WILLEMSTAD — Hustisia Penshonado (HP), een belangengroep voor gepensioneerden, organiseerde zondag een bijeenkomst over het mogelijke pensioengat van bijna-gepensioneerden. Er is besloten dat een steungroep alle punten van zorg gaat inventariseren om daarna een advocaat te benaderen die mogelijk voor de groep naar de rechter stapt.

HP laakt de plotselinge verhoging van de pensioenleeftijd en wil daarom de mogelijkheden onderzoeken om de overheid voor de rechter te dagen.
De belangengroep verwacht dat wanneer werknemers met de VUT gaan, ze een groot pensioengat krijgen aangezien de AOV pas bij het bereiken van 65 jaar wordt uitgekeerd.
Hetzelfde geldt voor contractanten in de private sector die als ze 60 jaar worden met pensioen moeten gaan, maar nog geen AOV kunnen innen.
Onlangs diende HP samen met advocaat Saran Inderson het verzoekschrift in voor een kort geding tegen de basisverzekering ziektekosten.
De groep wacht nog op een datum voor de behandeling van het kort geding en heeft alle hoop dat dit voor het einde van het jaar gebeurt.

- Advertentie -

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -