27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

HP nu ook tegen pensioengat

WILLEMSTAD — Hustisia Penshonado (HP) verzet zich nu naast de relatief hoge ziektekostenpremie voor gepensioneerden, ook tegen het pensioengat waarmee pre-gepensioneerden zich volgend jaar geconfronteerd zien.
Aanstaande zondag organiseert de belangengroep voor gepensioneerden een informatiebijeenkomst in het auditorium van het Cultureel Centrum Curaçao in Emmastad.

Advertentie

- Advertentie -

Hustisia Penshonado (HP)
Hustisia Penshonado (HP)

De regering heeft van de een op de andere dag de pensioenleeftijd van 60 naar 65 jaar verhoogd, zonder een transitieperiode.
Dit zorgt volgens HP-woordvoerder Omayra Leeflang voor een pensioengat van 862 gulden per maand en meer dan 10.000 gulden per jaar voordat de aov wordt uitgekeerd.
HP noemt dit onrechtvaardig en in strijd met internationale verdragen.
Deze maand dient de belangengroep een verzoekschrift in bij de rechtbank tegen de discriminatoire bepalingen in de wet basisverzekering ziektekosten.
Nu richt HP zijn pijlen op de veranderde pensioenwet.
Ondanks diverse brieven aan de minister van Sociale Ontwikkeling en Arbeid zijn er geen acties ondernomen om dit onrecht op te lossen, schrijft Leeflang.
Zestigers die volgend jaar met pensioen gaan moeten dan nog vijf jaar wachten voordat ze de eerste aov-uitbetaling ontvangen.
Volgens Leeflang zal dit een armoedegolf op gang brengen en daarom stelt ze voor dat de pre-gepensioneerden zich verenigen om hier tegenin te gaan.
Zondag zal er hierover meer informatie gegeven worden.
De bijeenkomst bij CCC start om drie uur ‘s middags en duurt tot zes uur.

Zie page: www.knipselkrant-curacao.com/?p=40643

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -