Hoyer2 | Walroud niet transparant om coalitie bij elkaar te houden

Stephen Walroud in gesprek met Rick Hart

PAR parlementarier Stephen Walroud | Persbureau Curacao

PAR-parlementariër Stephen Walroud wil op dit moment niet transparant zijn over de beslissing van minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer om de entiteiten behorend tot Hospital Nobo Otrobanda, HNO, buiten de collectieve sector te laten vallen. Walroud zegt er niet verder op in te willen gaan om de coalitie bij elkaar te houden.

Volgens Camelia-Römer was zij er niet van op de hoogte dat het Centraal Bureau voor de Statistiek het advies had gegeven om de entiteiten van HNO binnen de collectieve sector te laten vallen.

De commotie ontstond nadat gouverneur Lucille George-Wout besloot geen handtekening te zetten onder het Landsbesluit voor een lening van 200 miljoen voor HNO. Volgens de gouverneur is de inhoud van het hoofdlijnenakkoord in strijd met de Rijkswet Financieel Toezicht.

Afgelopen zaterdag gaf Camelia-Römer uitleg aan de Statenleden van de coalitiepartijen over de tijdslijn van de bouw van het nieuwe ziekenhuis vanaf 10-10-10, over de opbouw van de extra financiering van 200 miljoen gulden en waarom een lokaal consortium de 200 miljoen zou moeten financieren en niet Nederland, aldus Walroud.

Het Statenlid wil de coalitie bij elkaar houden en vindt het daarom beter op dit moment niet verder in te gaan op deze discussie. Walroud vertelt eerst wat hij vindt van de beslissing van de gouverneur om het Landsbesluit niet te tekenen.

Tijd: 7.28

Bron: Radio Hoyer 2

Naschrift KKC

2019 07 25 – Koninklijk Bes… by Black Lion on Scribd

8 Reacties op “Hoyer2 | Walroud niet transparant om coalitie bij elkaar te houden

 1. Graai & de Raaf Consultants

  De parlementariër die naar een verkeersbeurs ging omdat er nog budget beschikbaar was!

  Opmaken de boel, voordat een ander het doet!

  Anders hadden ze nu infusen kunnen kopen.

 2. Gelukkig dat Curacao een OM heeft? 200 miljoen laten verdwijnen?

 3. hoedanook

  @Norbert,
  Waar het om draait maakt wat Stephen wel of niet vindt geheel onbelangrijk.
  De Gouverneur (moederlief ?) vertegenwoordigd de Kroon. Dus, legt verentwoording op Koninkrijksniveau af. Dit overstijgt het kleinschalige partizane politieke gekeutel waar MAN of PAR, met vertegenwoordigers als Stephen, zich 24/7 mee bezighouden. Let wel, de Kroon wordt politiek vertegenwoordigd door MinPres. NL.
  Dus, nu de zaak op RMR niveau ligt, doet het er ook niet meer toe wat de Gouverneur vindt (voorliefde voor MAN of PAR).

 4. Norbert George

  Wat een gelul. Of je bent volksvertegenwoordiger en staat voor transparantie, of je bent het niet. In iedergeval duidelijk waar Walroud stast.

  Heodanook, de Gouverneur was na MAN-coryfee af te zijn, ook PAR-coryfee.

 5. Wat een lulletje rozenwater, veel lullen!!!
  Echt een onzin verhaal, leg maar uit waarom straks de premies verder omhoog moeten om de private financierders te spekken!!

  Wat een dommerd, waar blijven de kiezers, komen zij niet in opstand of laten ze zich niet horen?? Dit is gewoon je laten bestelen door de politiek!

 6. hoedanook

  De ‘Steven Martina’ groepering binnen MAN wil echter wel transparantie. Gijsbertha zal, net als Steven, zijn ambt moeten neerleggen als het OM een onderzoek instelt. Gezien, dit op Koninkrijksniveau speelt, met de Gouverneur (MAN coryfee) en RMR, kan een gedegen onderzoek niet uitblijven. MAN, zonder officieel politiek leider, zal dus nog verder worden verlamt.

  Rhuggenaath, Jesus-Leito en Camelia-Römer zullen ook op de feiten gedrukt worden.

 7. ‘om de coalitie bij elkaar te houden’.

  Van wie hebben we dat eerder gehoord? Juist, van Alexandra Rosaria van PAIS. Het was het doodvonnis van zijn partij.

 8. Deze payaso heeft zich volslagen belachelijk en ongeloofwaardig gemaakt met zijn peperdure snoepreis naar de verkeersbeurs in Nederland, samen met ZEVEN andere Statenleden die allemaal nog geen verkeersbord van een lantaarnpaal kunnen onderscheiden.

  Geef een jaar na dato eens aan wat die verkeersbeurs op Curacao voor verandering heeft gebracht, Bralroud, behalve dan het verder oplopen van onze tekorten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *