28 C
Willemstad
• zaterdag 12 juni 2021 21:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | Steven Martina: ‘Beschuldiging OM en uitspraak rechter van redelijk vermoeden van schuld geen beletsel om weer minister te worden’

Steven Martina in gesprek met Rick Hart

Ex-minister Steven Martina (MAN) | Extra

Voormalig minister Steven Martina vindt dat hij weer minister kan worden. Hij vindt niet dat de beschuldiging van het OM van belangenverstrengeling tijdens zijn ministersperiode en het redelijk vermoeden van schuld daarvan, dat gisteren door de rechter werd uitgesproken, reden is om af te zien van het weer oppakken van de ministerspost.

De rechter oordeelde gisteren dat het beklag van Korsou di Nos Tur om tot strafvervolging van de MAN-politicus over te gaan niet ontvangen kan worden.

- Advertentie -

Ampara dos Santos en Menki Rojer van KdNT zijn volgens de rechter niet rechtstreeks belanghebbenden wat een wettelijke eis is om tot beklag tegen niet verdere vervolging over te kunnen gaan.

Tijd: 4.56

Aangezien Steven Martina vindt dat hij weer minister kan worden, zal de huidige minister van Economische Ontwikkeling Giselle Mc William moeten opstappen. Zo is dat in de partij geregeld, zegt Martina.

Tijd: 3.28

Bron: Radio Hoyer 2

Naschrift KKC

2019 05 23 – Openbara Ministerie Steven Martina Belangenverstrengeling Fatum Roger Bos Sepot by Black Lion on Scribd

2019 10 22 – BESCHIKKING Kd… by Black Lion on Scribd

Artikel delen

15 reacties

 1. @CR Substance over form. Wat ik eerder weleens heb aangehaald, de drogreden van “argumentum ad legem” Niet omdat het in de wet staat, betekent het automatisch dat het moreel ook te rechtvaardigen is.

  Kijk naar de aanstelling van bv Zus, de nicht van Tromp. Allemaal keurig goedgekeurd en gevalideerd via een getekend contract. Maar die aanstelling schond letterlijk elk beginsel van goed bestuur, maar ook die van goedkoopmansschap.

  Welke goede koopman met een “sano huisio” recruteert een pensioenrijpe werkneemster met een uitgebluste bestuurscollege mentaliteit tegen een topsalaris voor zijn toko en stuurt die vervolgens 2 jaar met betaald studieverlof naar het buitenland?

 2. @Knoek-koe: het geeft ook wel aan dat ons recht systeem niet meer van deze tijd is. Alles wordt via de letter van de wet gevolgd maar enig moreel besef blijft achterwege. Tromp kan zich schaamteloos verrijken maar op Curacao mag je kennelijk moreel verrot zijn, zolang alles maar via de regels gaat.

 3. Eigenlijk onacceptabel dat we het toelaten dat dit kaliber schaamteloze zakkenvuller zonder scrupules meent een ministerpost te kunnen hervatten, terwijl hij zonneklaar de grondbeginselen van integer bestuur met voeten getreden heeft

 4. @KKC: zouden jullie het artikel van Martina weer onder de standaard artikelen kunnen plaatsen, dus niet meer in het geel bovenaan de pagina. Iedere keer als ik de KKC open, zie ik weer die arrogante kop en dat stimuleert niet echt tot verder klikken. Dank!

 5. Men zeggen dat Don Martina in zijn hoogtij jaren een integere MAN man was.
  Volgens mij heeft Don Martina net zo hard meegedaan met zichzelf en bevriende relaties verrijken en van sleutelposities voorzien. Om te beginnen die van zijn eigen zonen.

 6. “De zelfingenomenheid en arrogantie die van deze stelling afdruipt is erg groot.”
  ik heb deze man altijd een arrogantie eikel gevonden en deze uitspraak bevestigd mijn eerdere indrukken.

  Steven Martina heeft in zijn eerdere periode als MEO minister helemaal niets klaargespeeld behalve allerlei vage MOUs, Insel air reddingsplan, en luchkastelen zoals bitcoin en space travel. Waarom zou deze man, met zo’n slechte track record nu opeens wel succesvol zijn?

 7. “Voormalig minister Steven Martina vindt dat hij weer minister kan worden ondanks het redelijk vermoeden van schuld van belangenverstrengeling dat door de rechter is uitgesproken.

  De zelfingenomenheid en arrogantie die van deze stelling afdruipt is erg groot.

  Meneer zal wel even voor de burger bepalen dat hij ministeriabel is en dat de integriteitsschending maar een futiliteitje is.

  Er staat vaag iets bij van een terrein op New Port/ Fuik , die deze man destijds met cruciale voorkennis heeft gekocht om het daarna tegen een lucratieve prijs te “leasen” aan Aqualectra / Kodela ivm de constructie / exploitatie van de Osmose desalinatie plant. Over eerlijk en integer bestuur gesproken.

 8. Integriteit is een woord waar de MAN nog nooit van heeft gehoord. Men heeft gewoon volledig schijt aan de bevolking en laat dat ook duidelijk merken ook.

 9. Zou eens tijd worden dat deze niet zo integer handelende ex-minister diep door het stof gaat, i.p.v. verkeerd en sterk door te happen.

 10. Martina heeft als meo minister niets klaargespeeld, en is nu ook niet integer bevonden: de ideale basis om tijdens een tweede termijn successen neer te zetten ?

 11. Een beetje integer is nu de norm op deze rock.
  De lat gaat steeds verder omlaag.
  0 tolerance voor a-integere politici zou de norm moeten zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -