Hoyer2 | Staten geïnteresseerd in aanpassing huidige voedselwetgeving

Hilbert Rosa in gesprek met Marit Severijnse

Hilbert Rosa van Service Safety Curacao

De leden van de Staten zijn enorm geïnteresseerd in de presentatie van de organisatie Service HACCP Safety Curaçao (SHSC) over het aanpassen van de huidige voedselwetgeving. Er hebben ook al enkele gesprekken plaatsgevonden. 

Dat heeft Hilbert Rosa van Service Safety Curacao, een organisatie die zich bezighoudt met de normering voor voedselveiligheid, verklaard tegenover Radio Hoyer 2.

De Service Safety Curacao verzocht de Staten tot twee keer toe via een brief om een presentatie te geven en nu is daar een reactie op gekomen. Rosa legt uit dat ze graag de voedselwetgeving, gebaseerd op de zogenoemde internationale HACCP-norm, willen doorvoeren op Curaçao.

Hij vertelt hoe de huidige wetgeving op dit moment in elkaar zit en waarom zo’n norm er moet komen.

Tijd: 2:32

Rosa vertelt dat zij zeker niet de eerste waren met het idee om de wetgeving aan te passen.

Tijd: 1:20

Bron: Radio Hoyer 2

2 Reacties op “Hoyer2 | Staten geïnteresseerd in aanpassing huidige voedselwetgeving

 1. Volkomen mee evens.

 2. Joep Meloen

  Voedselveiligheid is prima, maar HACCP is voor Curacao echt een brug te ver. Je kunt niet meteen inschrijven voor de marathon wanneer je nog niet eens kunt kruipen !
  Begin nu eens gewoon met de basisregels voor voedselveiligheid, ga die handhaven en zorg dat iedereen ze kent.
  Iedere dag zie ik in de supermarkt weer van die figuren die de glazen deuren van de vriezers minutenlang openen om hun keuze te kunnen maken. Daar hebben ze nu net glas voor uit gevonden. Maar nee, deur open, alle kou uit de vriezer en alle producten liggen te smelten. Dat is dus geen HACCP en zolang we deze gekkigheid nog in stand houden hoeven we niet aan HACCP te denken.
  De ‘cold chain’ ? Dat zal wel een gouden ketting uit de koelkast zijn denken velen.
  Kortom, bij een volk wat nog niet eens weet dat je bederflijke waar koel moet bewaren, dat vis niet in de zon op straat moet worden verkocht en bereid, keep is simple, keep it stupid. Ga eerst de basics bijbrengen, dan kunnen we over 10 jaar misschien gaan nadenken over HACCP.
  Want wat velen vergeten zijn de astronomische kosten die gepaard gaan met een HACCP kwalificatie en die kosten wil geen consument betalen. Zomaar even HACCP invoeren gaat geheid tot veel faillissementen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *