Hoyer2 | Slechte economische situatie leidt tot meer kindermishandeling

Adjutha in gesprek met Peter Eikelenboom

Kindermishandeling

De economische situatie verslechtert en het aantal gevallen van kindermishandeling neemt toe. Dat constateert Adjutha Lambertina, sociaal werkster van de Stichting Kinderbescherming en ook verbonden aan de kindertelefoon 918 op de Internationale dag van de rechten van het kind.

Ouders raken hun werk kwijt en weten geen raad met hun eigen situatie en de kinderen lijden daar ook onder. De kinderbescherming hoopt begin volgend jaar met cijfers te komen die dat aantonen.

Ook de dikwijls autoritaire opvoeding waarbij kinderen nauwelijks hun mening mogen geven leidt tot problemen in Curacaose gezinnen.

TIJD: 3:09

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | Slechte economische situatie leidt tot meer kindermishandeling

 1. Curacao revisited

  het lijkt mij een prima idee om een kinder telefoon op te richten zodat kinderen daar tijdig misstanden aan de kaak kunnen stellen. Zoals mijn goede oude vader altijd al tegen mij zei: “Zoon je kan niet voorzichtig genoeg zijn. Een gewaarschuwde neger telt voor twee”

 2. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 3. Adjutha Lambertina, sociaal werkster van de Stichting Kinderbescherming en ook verbonden aan de kindertelefoon. Ze zegt het zelfs deze kinderen hebben niet te vreten dus het zal toch logisch zijn dat ze geen smartphone hebben. Ik krijg echt een punthoofd van de randdebielen op dit eiland.

  Laat ik mevrouw Adjutha Lambertina wat huiswerk geven, probeer afspraken met scholen te maken en workshops te plannen hoe docenten kindermishandeling kunnen erkennen.

  Laatst had ik een gesprek met mijn huisarts en die zei dat hij wekelijks kinderen ziet die aan de gevolgen van slechte voeding lijden.

  Op mijn vraag waarom horen wij huisartsen niet daarover? Zijn antwoord was simpel, het kan opgevat worden als kritiek op de regering en dan weet je het nooit plotseling ben je dan een outcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *