28 C
Willemstad
• zaterdag 26 november 2022

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG besluit | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, November 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, November 23, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Hoyer2 | Schoop-Isenia kon niet ingrijpen bij Giro Bank

Michael Bonaparte in gesprek met Rick Hart

Mr. Michael Bonapart van SBA Advocaten

De teruggetreden kandidaat-minister Neysa Schoop-Isenia kon niet ingrijpen bij de Girobank en de beschuldigingen dat zij mede debet is aan de financiële malversaties bij de bank, zijn dus onterecht.

Dat zegt haar advocaat Michael Bonaparte. Hij refereert naar de gelekte memo van binnen de Centrale Bank.

Isenia had genoeg van alle aantijgingen en wilde een rectificatie die er niet kwam. Als ze haar ministerschap had doorgezet, had ze geen aangifte kunnen doen tegen de directeur van de Centrale Bank Leila Matroos-Lasten.

Als minister van Economische Ontwikkeling is het volgens de advocaat van Isenia niet gepast om aangifte te doen tegen een directeur van de Centrale Bank.
Bonaparte vertelt hoe groot de teleurstelling is bij Isenia.

Tijd: 4.00

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

18 reacties

 1. Het is eigenlijk hoog tijd dat er op Curaçao eens niet met twee maten wordt gemeten, maar met één rechtvaardige (Good Governance) maat die ook de ” zittende” politici, ministers, bankdirecteuren, accountantkantoren en handels ondernemers volgens deze zelfde “Good Governance” maat afmeten ( En niet alleen wannwer dat politiek opportuun is) . EN dat de commerciele banken, Toezichthouders en de belastingdienst niet alleen de ” kleine” ondernemer strict aanpakken op witwaspraktijken maar ook ( metaforisch uitgedrukt) de ondernemers van “Keizerlijke huize” .

 2. Bankpresidenten die familieleden royale functies toespelen, Register accountants die
  “Wit-Wasserette- achtige ” diensten verlenen tegen exorbitant hoge facturen.
  Voormalig “XTC” en “GHB” brouw” “porno” spetter die nu de keurige directeur is van allerlei “galerij” en “tuintjes” achtige “Top” winkeltjes die zich ” visionair” op “super kinderlijke” en “ritueelachtige” wijze bezighouden met allerlei huis tuin en keuken zaken.

 3. @Kaat
  Ga je medicijnen innemen. Vlug…. Je gaat weer zo’n waanzin-aanval krijgen. O, o, ooo.
  Oei!!!……

 4. @Drechi, Misschien kan Neysa dan gewoon open kaart spelen. IPV zelf niet met antwoorden komen en dan klagen. Die memo is niet voor niets gemaakt. De CBCS doet audits bij banken en zal er een betere kijk op hebben. Feit is dat deze Neysa wel ff minister wilde worden en dat er blijkbaar heel wat S aan de knikker zit.

 5. @Bert,
  Dat u mij een “low life” noemt zegt meer iets over uw eigen niveau dan over de mijne…..
  Wie beweert moet met bewijzen komen Meneer “Highlife ! De CBCS beweert, en dan moet ze maar bewijzen dat hetgeen ze naar voren brengt op waarheid berust.

  Dat Mw Isenia zegt dat ze er niets aan kon hebben gedaan impliceert hoegenaamd niet dat ze A: ervan afwist, en B: Dat ze er bewust niets aan heeft gedaan. Haar functie binnen de bank was het verwerken van cijfers, en niet “goedkeuring verlenen voor dubieuze handelingen” Ze was ondergeschikt aan de Directie.
  Heeft U, “Commissie van wijze heren en dames” daar wel eens over nagedacht in uw blinde, oeverloze haat tegen alles wat lokaal is? En wat het nog erger maakt: U wordt daarin ook door “overlopers” (lees: YDK’s die met de vijand heulen en onder een hoedje spelen) gesteund wordt.

  Ik maak me sterk dat sommigen onder U wel eens voor het Girokantoor aan de Scharlooweg zijn langsgereden, maar dat U daar klant was? Nee, niet echt.
  Wat heer Knoek-koe en vooral heer Solomon hier te berde brengen getuigt van inzicht. De rest hoort zich gewoon graag blebberen, en voegt hoegenaamd NIETS toe aan het oplossen van de hele affaire. Ik begin sommigen er zelfs van te verdenken helemaal geen oplossing te WILLEN, maar gewoon smiechten zijn.

 6. Ik ben geen verdediger van de kandidaat maar uit de tenneur van vele reacties in het algemeen is het blijkbaar een koud kunstje om mensen te blijven aanvallen en afbreken.
  Een objectievere opstelling is effectiever dan worden de reacties tenminste beter gelezen en gewaardeerd.
  Ik neem aan dat dat de doelstelling van de knipselkrant is.

 7. Drechi, low life, de CBCS was en is toezichthouder bij de Girobank en heft vastgesteld dat Neysa Isenia niet integer was en ontslagen moest worden. Uiteraard kunnen wij de onderliggende dossiers niet inzien.

  Neysa Isenia heeft gesteld dat ze op de hoogte was van het frauduleus handelen van Eric Garcia en Stephen Capella maar niet in de positie was daar iets aan te doen. Als registeraccountant dien je echter actie te ondernemen. Daarom is een tuchtechtzaak tegen Neysa Isenia op zijn plaats. Afnemen die RA titel.

  En wegwezen bij Aqualectra.

  Belastingdienst al onderzoek gestart naar de bungalow die Neysa Isenia belastingvrij van Girobank gekregen heeft?

  Heeft de zelfingenomen blaaskaak Neysa Isenia geen enkele spijt nu haar handelen en niet handelen bij Girobank daar tot honderd ontslagen geleid heeft?

  Deze ‘dame’ is een schande voor Curacao.

 8. Een kandidaat minister moet boven elke twijfel verheven zijn, en indien ze de schijn van corruptie of samenspanning tegen zich heeft, moet ze deze twijfel weghalen door feiten op tafel te leggen die het tegendeel bewijzen, en indien ze de twijfel niet kan wegnemen moet ze zich terugtrekken, althans dat zou ze doen als een beetje klasse heeft.

 9. @Clapas, Brian, Frank, Joep, Wim, en ons aller Hans,

  Als jullie het allemaal zo goed weten, en overtuigd zijn van “het strafbaar feit”, dan zijn jullie met zijn allen NET zo schuldig als de Mw in casu.
  Jullie stonden er blijkbaar bij, en hebben OOK niet ingegrepen dan!! Of zie ik dat verkeerd? Zal wel!

  Het spijt mij niet tot een andere conclussie te kunnen komen.
  Enne, …. voordat er mensen hier gaan zeggen dat ik partij trek: IK heb geen bewijzen gezien: Jullie wel dan? Misschien is het hele concept van “Eerst bewijzen” te moeilijk voor U, maar probeer het eens. U zult versteld staan van hoe verlichtend dat werkt. Tenzij U gewoon afbreekt for the sake of afbreken……

 10. De teruggetreden kandidaat-minister Neysa Schoop-Isenia kon niet ingrijpen bij de Girobank en de beschuldigingen dat zij mede debet is aan de financiële malversaties bij de bank, zijn dus onterecht.

  Hiermee geeft Neysa dus aan dat ze volledig op de hoogte was en dus meegewerkt heeft aan de megafraude bij Girobank.

 11. Neysa Isenia en Stephen Capella zijn beiden baantjeszieke graaiers die geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen.

  Zakkenvullers van het ergste soort.

  En dat wordt CFO bij Aqualectra en moet toezicht houden bij het ADC? Un berguensa total.

 12. Wat is de reden dat Neysa niet kon ingrijpen?

  En nu heeft ze een hoge financiele positie bij Aqualectra.. Daar zal ze ook niet ingrijpen? en Lid van bestuur bij lab volgens mij..

 13. Ontslag nemen kon ook niet ?
  Ik heb in het verleden al mensen in een organisatie voor minder zien vertrekken. Dus waarom nu niet ?

 14. Correct Lapas.

  Hockeytrutje Isenia werd riant betaald (bungalow!) voor haar wilfull blindness en heeft als registeraccountant schromelijk gefaald.

  En dan wil dit irritante huppelkutje dat Leila Lasten, die haar burgerplicht heeft gedaan, voor de tuchtrechter komt?

  Tientallen werknemers van Girobank hebben hun baan verloren doordat Neysa Isenia bewust de andere kant opkeek in ruil voor een riant salaris. Laat hen Neysa Isenia voor de tuchtrechter dagen omdat ze haar accountantstitel absoluut niet waard is!

  Dat ze jarenlang wilde werken onder het corrupte afdelingshoofd Stephen Capella, een engere creep bestaat er niet, spreekt ook niet in haar voordeel.

  Zuurzak patser Stephen Capella misbruikte zelfs zijn eigen moeder om zichzelf een flink kapitaal van Girobank toe te eigenen.

  Aqualectra moet Neysa Isenia eruitgooien. Hoe kun je iemand als CFO handhaven waarvan de Centrale Bank heeft gerapporteerd dat ze niet integer is en (bij Girobank) moet vertrekken?

 15. Deze advocaat probeert recht te praten wat krom is en dat valt niet mee. Dat het hockey truutje Isenia niet had kunnen ingrijpen bij Girobank is kolder. Als lid van NIVRA is het haar plicht.

  Het is vrij simpel wie zwijgt stemt toe, het is ook verdacht dat zij van de zelfde bank nog een hypotheek kreeg wetende dat Garcia zonder leningsovereenkomst lening aan vrienden versterkte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -