26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 01:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | Persrechter: ‘4 December beraadslaging over intrekking surceance Insel Air’

Sigmar Carmelia in gesprek met Rick Hart

Persrechter mr. Sigmar Carmelia | Extra

De beslissing of de surceance van betaling voor Insel Air moet worden ingetrokken wordt op 4 december besproken. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald in een beschikking die gisterochtend naar buiten werd gebracht.

De luchtvaartmaatschappij voldoet niet aan de op 31 augustus in een beschikking geëistte punten. De lopende verplichtingen moesten met ingang van september worden voldaan en opgebouwde schulden moesten worden weggewerkt.

- Advertentie -

Insel Air heeft aan beide punten niet voldaan, maar de rechter heeft bepaald dat daar tegenover staat dat inmiddels met interCaribbean Airways een zogenaamde Heads of Agreement is gesloten om te komen tot een aandelenoverdracht.

Voor de rechter is dit nu vooralsnog voldoende reden om tot 4 december te wachten en dan te beraadslagen en beslissen over het al dan niet intrekken van de surceance. Bij intrekking is een faillissement onafwendbaar.

Persrechter Sigmar Carmelia legt uit waarom, ondanks dat Insel Air niet aan twee belangrijke punten heeft voldaan, de rechter toch pas op 4 december wil beraadslagen over intrekking van de surseance.

Tijd: 3.37

Bron: Radio Hoyer 2

Naschrift KKC:

Alle relevante curator en rechtbankverslagen inzake InselAir vindt u hier.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Lippinkhof een mooie villa in Jan Thiel… wat zou de stekeblinde commissaris Karel Frielink dan inmiddels aan Insel Air verdiend hebben?

  Een paleis op Jan Sofat?

  En directeur Heerenveen? Zijn levenspartner is Stella van Rijn, dus die man moet werkelijk geen greintje integriteit hebben.

 2. Is er dan helemaal niemand in de rechtbank die enig idee heeft wat ‘rendabel’ inhoudt ?
  Ik snap dat ze geen 33 miljoen door de WC willen spoelen, maar wanneer Insel dat al ongeveer een jaar geleden heeft gedaan dan lijkt me dat niet echt een onderwerp waar je je nog druk over hoeft te maken.
  Insel is failliet.
  Niet omdat er geen markt is, maar omdat de bestuurders het noodzakelijk vonden de tent leeg te trekken en omdat ze geen flauw idee hadden waarmee ze bezig waren.
  Ze hebben het lang volgehouden. Lippinkhof heeft er in ieder geval een leuke villa in Jan Thiel aan over gehouden, maar laten we eerlijk zijn: ‘dit had nooit mogelijk moeten en mogen zijn’.
  Maar ja, hier op Curacao krijg je alles voor elkaar, zolang je maar de juiste kennissen hebt. Te triest voor woorden.

 3. Volgens het laatse verslag van de curator is er helemaal geen Heads of Agreement gesloten. Er bestaat een VOORSTEL tot een een Heads of Agreement. Crediteurenvergadering eind november en beslissing rechtbank begin december? Curator begin december : rechter we zijn er met de koper qua voorwaarden bijna uit en enkele probleempjes met de crediteuren moeten nog worden gladgestreken, maar we zijn hoopvol gestemd. Geeft u ons nog een half jaartje respijt aub.

 4. Lachwekkende soap.

  In geen enkel ontwikkeld land kan een curator, Rogier van de Heuvel, zo lang ongegeneerd zijn zakken vullen door de rechter wijs te maken dat er nog leven zit in een lijk (Insel Air) dat al in vergaande staat van ontbinding is.

  Shame on Rogier van de Heuvel!

  Shame on Karel Frielink!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -