Hoyer2 | Overwerken op Curacao onder dwang

Erwin Koenze in gesprek met Peter Eikelenboom

Werknemers in grootwinkelbedrijven vaak gedwongen om overwerk te verrichten

Werknemers in grootwinkelbedrijven worden vaak gedwongen om overwerk te verrichten.

Dat zegt Erwin Koenze, voorzitter van BONECO, naar aanleiding uitspraken van zijn collega Roland Ignacio die in de media verklaarde dat SOAW een grootschalig onderzoek zou moeten verrichten naar overwerk tijdens feestdagen.

Koenze ziet wel wat in zo’n onderzoek, maar vreest dat het door gebrek aan mankracht bij SOAW niet goed uit de verf zal komen.

AUDIO: ERWIN KOENZE OVERWERK
Tijd:3:19

Bron: RadioHoyer 2

14 Reacties op “Hoyer2 | Overwerken op Curacao onder dwang

 1. ericlapas

  Beste hooggeleerde @Enri, ik vind het geen schande dat ik niet gestudeerd heb. Ik ben trots op mijn baan als sjofur di bus. Ik verdien mijn brood tenminste op een eerlijke manier.

 2. Dat alles wat je schreef in die eerste alinea slaat neer op jou.

  Een stagiaire moet verplicht aan alle eisen voldoen die nodig is om zijn diploma te halen. Die blowen kunnen ze ook doen in Nederland en zonder zorgen om worden opgepakt zoals hier.

  Uit je schrijven kan ik afleiden dat je niet hebt gestudeerd niet eens op mbo niveau.

  De meesten zijn hier om te blowen en zonnen en kiezen in Nederland vervolgens voor een andere studie???????

  Je bedoeld verder studeren op een hogere niveau HBO

 3. ericlapas

  De definitie van trol volgens wikipedia, Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken, opzettelijk . Volgens deze definitie zou kkc ook een trol zijn dus shut the fuck off.

  Met welk doel zijn de Nederlandse stagiaires hier? om hier te werken of om in Nederland aan de slag te gaan? De meesten zijn hier om te blowen en zonnen en kiezen in Nederland vervolgens voor een andere studie.

 4. Je schrijft bullshit en flauwekul, we praten over overwerk word eens een volwassen man en stop met onrust zaaien. Je ben een trol van laag niveau.

  Die stageplek van Hollandse stagiaires wordt meestal aangeboden door de opleidingsinstituut in Nederland en het gaat niet over een baan voor ongeschoolde of laagopgeleide mensen maar tenminste op mbo niveau.

 5. ericlapas

  Beste @Enri, wij behoren hier niet tot de tien rijkste landen ter wereld als Nederland. Veel klusjes of werkzaamheden die in Nederland door jongeren worden gedaan, zoals Mc Donald,Kentucky, zakjes en rekken vullen bij de supermarkt, enz. enz. worden door volwassenen gedaan. Daarbij komt dat door de vele stagiaires uit Nederland verdringen op de arbeidsmarkt ontstaat waardoor onze jongeren geen werkervaring kunnen doen en in Bon Futuro belanden.

 6. Postman441

  Het begint allemaal bij een goed arbeidsomstandigheden wet.

 7. goed plan..
  dan kunnen de pubers leren wat het is om voor je geld te moeten werken.
  en je kunt altijd een extra centje gebruiken als tiener.
  dus idd een win-win situatie.
  wel minimaal het minimum loon betaald krijgen..

 8. Miep jullie moeten het slim spelen zoals in Nederland, laat jongeren een paar uurtjes per dag voor sluitingstijd werken.

  Zo hebt je een win win situatie.

 9. Overwerken OK. Maar dan moet het ook betaald worden. Niet dat men wordt opgescheept met vrije tijd, tegoed bonnen of ander onzin. En als wij een vergelijking willen maken met Nederland, dan moeten we ook de arbeidsomstandigheden meenemen. Wat dacht je van bv een kassamedewerkster die haar hele werkdag staande moet doorbrengen. Nog niet gezien in Nederland!!!

 10. Als het aan de werkgevers lag namen ze niet eens lokale werknemers-deze zijn voor het overgrootste deel gewoon lui en dom-men neemt daarom liever buitenlanders die met veel inzet doorwerken en niet zoveel zeuren-het is toch nooit goed-begin dan voor jezelf.
  Ooit afgevraagd waar om het merendeel van de zakenlui van bepaalde groep[en zijn?-JUIST ja dat zegt al genoeg.

 11. Je hebt overwerk en overwerk. Wat een hoop werkgevers hier doen is mensen shifts laten draaien van 10+ uur zonder enige pauze. En dat 5 of meer dagen per week. De werknemer durf daar niets over te zeggen omdat er na hem/haar tig mensen staan te trappelen om werk, dus doen het. Dat heet uitbating. Jij hebt zeker een dik betaalde baan en werkt max 45 uur per week. Je sluit je ogen voor wat er veelal in andere werkgebieden zoals supermarkten en horeca gebeurt. Jij ziet alleen dan men niet wil werken. Dat heet hypocriet. Ga jij eens 50+ uur per week op je benen staan voor 9 gulden per uur. Kijken na hoeveel dagen je gaat piepen om een koffie pauze

 12. of anders gaan de vakbonden de boel plat gooien..

 13. Onder welke steen komt deze heer Koenze vandaan gekropen? Heeft hij nog nooit van een 24 uurs economie gehoord? In de meeste landen heel normaal plus levert het extra arbeidsplaatsen op. Ik zou zeggen wen er maar aan en vooral gezien het feit dat de arbeidsproductiviteit op Curaçao een van de laagste ter wereld is.

  Natuurlijk mag er geen misbruik worden gemaakt van werknemers en moet overwerk doorbetaald worden. Van een beetje overwerk is nog niemand dood gegaan voorzover bekend.

 14. caribbeancynic

  Niet alleen de producten zijn over tijd.
  Gedwongen overwerk is trouwens heel normaal in normale landen. Ook in Nederland kan de werkgever binnen redelijke grenzen overwerk eisen.
  Maar ja, op Curaçao mag de werkgever niets eisen, maar moet wel salaris betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *