29 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Hoyer2 | MoU Huisartsen en nieuw ziekenhuis; nog geen overeenstemming met SVB

Gilbert Martina in gesprek met Rick Hart

Gilbert Martina | Extra

Hospital Nobo Otrobanda, het nieuwe ziekenhuis, heeft nog steeds geen overeenkomst gesloten met de Sociale Verzekerings Bank, SVB. Partijen kunnen het over de verdeling van kosten niet eens worden. Er zijn al meerdere gesprekken gevoerd, maar tot op heden zijn partijen niet tot elkaar gekomen.

Hospital Nobo Otrobanda en de Curacaose Huisartsen Vereniging hebben wel een samenwerkingsovereenkomst getekend, maar de SVB ontbreekt.

Het Memorandum of Understanding houdt de inzet en training van praktijk ondersteunende huisartsen, de invoering van een huisartsen-informatiesysteem en de opscholing van huisartsen in.

Gilbert Martina, algemeen directeur van HNO Transitie en Exploitatie NV bevestigt dat niet alle huisartsen in het bezit zijn van officiële papieren, oftewel dat ze alleen basisarts zijn.

Tijd: 4.27

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Sterker nog.
  Er zijn goed opgeleide artsen met een erkende OPLEIDING tot huisarts van jaren nadat ze als arts afstudeerden die graag willen komen werken maar niet toegelaten worden omdat er genoeg huisartsen zijn. Dat komt weer omdat de gemiddelde YDK die arts wordt in costa rica, Cuba of elders in de “regio” doet (en de kwaliteit van deze opleidingen is nogal wisselend waardoor ze nergens aan de bak komen) zich gewoon op Curacao kan vestigen als Huisarts, wat ze dan ook massaal doen ZONDER ENIGE OPLEIDING!!!. MAW we hebben liever Shitkwaliteit omdat het YDK is, dan bewezen beter met betere opleidingen “omdat het geen landskinderen zijn”
  de CHV en overheid de doen daar helemaal NIETS aan.
  Stuur ze op vervolgopleiding! trek ze voor door de opleiding HA te bekostigen met terug betalen. Dan heb je pas visie!

 2. Laat die Gilbert eerst maar eens zien of ie z’n eigen informatiesysteem aan de praat krijgt in dat ziekenhuis, bij Ennia heeft ie ook een systeem proberen in te voeren, waar hij het, na miljoenen investeringen, niet aan de praat heeft gekregen en men daar weer terug gaat naar de oude situatie (van fishfarms heeft ie ook niet veel verstand). Je kan van die huisartsen veel zeggen, maar ze zijn wel als beste geautomatiseerd met een electronisch patienten dossier, online verbindingen naar labs, SVB en elkaar.

 3. Gilbert Martina, is dat niet de man die gelogen heeft over de miljoen gulden die Stanley Betrian als HNO-toezichthouder per jaar krijgt? Wij kunnen gerust zeggen dat Gilbert Martina een vuile vieze leugenaar is.

 4. G.Martina moet zich toch wel beter inlezen in de problematiek. Domme fout eigenlijk. Tja dit is andere koek dan ENNIA..
  Overigens ken ik wel een aantal huisartsen die de huisartsenopleiding alsnog in NL hebben gedaan, en tijdens hun absentie hun praktijk door NL huisartsen hebben laten overnemen.
  Maar alles kost geld en de meeste hebben het niet er voor over of zijn idd lui.

 5. “niet alle huisartsen in het bezit zijn van officiële papieren, oftewel dat ze alleen basisarts zijn.”
  Correctie!! De meerderheid van de huisartsen op Curacao zijn alleen maar basisarts!! De huisartsenopleiding is opgestart rond begin jaren 80 in Nederland. Dus dit betekent dat artsen die nu op Curacao werken als huisarts en hun opleiding tot basisarts na 1980 hebben afgerond LUI of LAKS zijn!!! Pueblo wordt voor de gek gehouden!!! En dit wordt gewoon gedoogd of toegestaan door de Gobiernu di Korsou! Geen wonder dat er geen nieuwe huisartsen op dit eiland terug komen! Gebakken lucht en zonder kwaliteitsborging!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -