28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

Hoyer2 | Moses: ‘Gay Parade niet binnen onze normen en waarden’

Marilyn Moses in gesprek met Rick Hart

Moses: ‘Gay Parade niet binnen onze normen en waarden’

“Op Curacao komen we niet naar buiten met seksualiteit en blijven dat soort zaken binnenskamers.” Parlementariër Marilyn Moses van Movementu Progresivo vindt dat ook homoseksuelen niet te koop moeten lopen met hun seksualiteit en daarom is ze tegenstander van de Gay Parade.
In een brief aan justitie-minister Quincy Girigorie zegt ze dat een Gay Parade geen deel uitmaakt van de Curacaose cultuur en verdeeldheid zaait onder de gemeenschap.

De vraag of Moses met haar tegenstand tegen een Gay Parade zelf verdeeldheid zaait, ontwijkt Moses en doet ze af met de mededeling dat ze zelf ook homoseksuele vrienden heeft.

Ze legt uit waarom ze tegenstander is van een Gay Parade.

Tijd: 5.45

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

22 reacties

 1. @Kees Bouwman: “Het gaat niet aan om bij dit onderwerp andere zaken te betrekken, ”

  Inderdaad, het gaat hier over homoseksualiteit. Jij betrekt daar de bijbel bij. Maar mag jij wel een stukje uit halen en een ander niet?

  Overigens: “De Bijbel is tijdloos. Wat toen gold, geldt nu nog steeds.” Als je dat nog steeds gelooft, moet je vooral deel 1 van het sprookjesboek nog een keer doorlezen.

  Meer overigens: staat en kerk is hier op het eiland gescheiden. Met name om dom gezwets te voorkomen.

 2. @Bouwman maakt een behoorlijke inschattingsfout, ook hij heeft het ‘Cristelijkr recht’ niet namens de Cur gemeenschap te spreken. Ik adviseer hem dan ook met klem zich te richten op het handjevol Moses de bedriegster followers en de progressieve mensen op het eiland er buiten te laten. Waarvan akte. Het moet niet gekker worden met bepaalde subjecten die menen uit naam van de bijbel te spreken. Dat zijn nu juist de huichelaars.

 3. Beste @Lionfish, zij durft in elk geval een standpunt in te nemen en dat bekent te maken. Het is toch anders dan de lafhartige politici die hun standpunt niet bekend maken. Het valt te prijzen dat zij in elk geval de discussie aanwakkert.

 4. @Brian S.
  Het gaat niet aan om bij dit onderwerp andere zaken te betrekken, waarbij de Bijbel een bepaalde richtlijn geeft en die door mensen met voeten getreden worden. Het gaat hier sec over homoseksueel gedrag, waarover in het boek Leviticus negatief gesproken wordt. De Bijbel is tijdloos. Wat toen gold, geldt nu nog steeds.

 5. Wat een achterlijke cultuur hebben we hier op deze rots. En dat in 2017. Ongelooflijk dom en naief deze politica. Opnieuw een modderfiguur tegenover de ontwikkelde wereld. Maar aan de reacties te zien is een groot deel van deze eilandbovolking compleet achterlijk en leeft deze met hun boekje nog ruim in de 18e eeuw.

 6. @Kees Bouman, Grappig dat je de bijbel gebruikt als leidraad. Er staat namelijk wel meer in en juist de YDK houdt zich niet aan de bijbel! begin maar bij de geboden!

 7. Homo’s mogen niet te koop lopen met hun seksualiteit maar hetero’s mogen dat wel? Er is veel seks op dit eiland, overspel, ongewenste zwangerschappen, macho’s die achter de chicas aangaan, etc etc. Dàt mag dus wel maar als het twee mannen of twee vrouwen zijn is het taboo, hou toch op.

 8. @Tinus
  Eerste wereld is terminologie uit de Koude Oorlog. Een begrip warmee destijds NAVO lidstaten werden aangeduid. Vroeger had je ook ‘militaire postduiven’ (1914 – 1918), echter, nu nog van weinig nut. De ‘navel van de wereld’ is inmiddels verplaatst. Zo ook zijn modernisme en postmodernisme, intellectuele bewegingen, waarin alle nieuwe kunstvormen (ontstaan na de WWII) als o.a. literair schrijven – met terugwerkende kracht – aangeduid worden. Dus, geheel niets met ‘achterlopen’ te maken. Graag bij de tijd blijven.

 9. @Kees Bouman, en dus stel jij dat we hier 1000 jaar achterlopen? Zelf denk ik dat het minder is maar gelijk aan een 1e wereld land? Nee dat zeker niet.

 10. Op Curaçao wonen veel gelovige mensen. Velen van hen hebben een eeuwenoud boek, genaamd Bijbel, als leidraad voor hun leven. Als er in dit tijdloze geschrift in één van de boeken, namelijk Leviticus, wordt gezegd dat homoseksueel gedrag een gruwel is, was dit duizenden jaren geleden zo en is dat nog steeds zo. Op basis hiervan kun je van de gelovige Curaçaose gemeenschap niet vragen dat zij dit soort evenementen toejuicht.

 11. Nee mevr Moses uw cultuur is die van het op zondag voor aan in de kerk zitten om vervolgens gedurende de week achter de getrouwde vrouwen en tiener meisjes aan te zitten.zwangerschappen geen probleem want de macho erkend het kind toch niet.Laat de gemeenschap daar maar voorop draaien Uw cultuur zijn die stiekemers die zo vroom zijn om dan weer naar een van de bijvrouwen te gaan.Uw soort maakt dat mensen zich afwenden van de kerk vanwege het hypocriete gedrag

 12. De vraag die Mozes had moeten stellen is, hebben wij een gay – parade nodig? Dit is typisch weer een geval van na-apen omdat andere landen het doen moeten wij het ook doen. De gay parade is ontstaan vanuit de behoefte van coming out. Voor zover ik weet hoeft niemand hier zijn seksuele geaardheid geheim te houden. Homo’s worden hier niet in elkaar geslagen, worden niet ontslagen, worden niet gevangen gezet, enz. enz. In de meeste landen die een gay parade hielden had het een doel, acceptatie en emancipatie van homo’s. Hier gaat het om een stel mannen en vrouwen die één ding gemeen hebben, ze zien er niet uit maar ze vinden zichzelf allemaal fabuleus. Niemand zit te wachten op een parade van dikke mannen met baard in kort rokje of strakke mayo. Het is geen gezicht lijkt meer op een freakshow. Misschien een idee om als groep met carnaval mee te doen ipv een guy parade. Bijvoorbeeld onder de naam the freaks of los friekos.

 13. Prachtig-we laten ons die GAY bullshit niet door de strot douwen-voor een paar poten-oprotten-ga maar in de gracht in nederland rondzwemmen.

 14. ‘GAY PARADE NIET BINNEN ONZE NORMEN EN WAARDEN’”

  De partijen waar Mozes mee samenwerkte, MFK &KdnT, pasten wel binnen haar normen en waarden?

  Wat een payaso deze dame.

 15. Shame on you, Moses.
  Je hebt geen enkel benul van normen en waarden. Anders had je je niet aangesloten bij de oppositie. Beschamend mens.

 16. Wat leuk van haar dat ze ook homoseksuele vrienden heeft.
  dat maakt haar toch menselijk..
  jammer dat ze fout is als een medewerker op Campol
  ze laat zich ook heel makkelijk kopen door de maffia kliek die haar steun nodig had voor een meerderheid.
  hypocriet??? ik dacht van wel!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...