Hoyer2 | Minister in gesprek met notarissen

Quincy Girigorie in antwoord op vragen van Rick Hart

Quincy Girigorie | Extra

Minister van Justitie Quincy Girigorie gaat naar aanleiding van alle commotie rondom de benoeming van drie nieuwe notarissen in gesprek met een groep notarissen die bezwaar maakt tegen één van deze benoemingen.

Kandidaat-notaris Martijn Moerdijk zou niet voldoen aan de eisen om te kunnen worden benoemd op de plaats van notaris Eshuis. Een aantal kandidaat-notarissen maakte half juli in een brief aan de minister bezwaar tegen de procedure die gevolgd is.

Moerdijk zou onder meer geen drie jaar in dienst zijn van Eshuis en geen voeling hebben met de Curacaose gemeenschap, wat wel geëist wordt in de wet.

Girigorie zegt, in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2, tijdens een persconferentie, naar aanleiding van de ophef wel na te willen denken over aanpassing van de wet, zodat er in de toekomst geen onduidelijkheid kan ontstaan. Volgens hem kennen mensen de nota niet.

Tijd: 4.18

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | Minister in gesprek met notarissen

  1. Eindelijk een keer een min v J die weet waar het over gaat en de Wet volgt zoals hij er lag. Dat die evt moet worden aangepast is iets anders.

  2. De Rechtsstaat

    Dit is echt zo een man die geen benul heeft van hoe het gaat. Hij verschuilt zichzelf achter het feit dat het hof heeft voorgesteld. Duhh mr. G. hebben ze gezegd teken bij het kruisje?

  3. Dit is nou een man die ik hoog heb zitten. Hij laat zich niet gek maken door een stel kandidaat notarissen die loopt te janken over een Makamba die notaris gaat worden. Regels zijn gevolgd en als je de regels niet aanstaan, dan passen we ze aan voor de VOLGENDE benoemingen. Deze benoeming blijft staan. Quincy is een man die recht door zee is en zich niet gek laat maken. Diep respect voor deze man!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *