28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | Minibos bij Klein College

Lennart Bak in gesprek met collega Rick Hart

 Een Tiny Forest prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en brengt de natuurbeleving voor kinderen dichterbij | Foto IVN

Basisschool Klein College krijgt een minibos, een Hofi Chiki. Er komen 420 inheemse struiken, heesters en bomen te staan variërend van gewone bomen en fruitbomen tot uiterst zeldzame exemplaren.

- Advertentie -

Het eerste Tiny Forest dat het IVN, het Instituut voor Natuureducatie in Nederland in samenwerking met Shubendu Sharma van Afforest in Nederland heeft geplant, bracht in heel Nederland een hele golf aan kleine bebossingprojecten op gang. Dat heeft zich verder uitgebreid naar het buitenland.

Het bos brengt de natuurbeleving voor kinderen dichterbij. Een Tiny Forest prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en geeft kinderen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en daarover te leren.

Het Tiny Forest stimuleert verder biodiversiteit: het bos bestaat uit veel verschillende soorten bomen. Deze bomen en vruchten trekken weer insecten en vogels aan.

De waterbergingscapaciteit wordt door de aanleg ook vergroot en dat is van belang op een eiland waar tropische buien in een keer veel regen laten vallen. Het bos van Hofi Chiki verbetert ook de luchtkwaliteit en dat is belangrijk aangezien de school naast een hele drukke weg ligt.

Projectmanager Lennart Bak legt uit wat hem ertoe bracht het idee van Tiny Forest naar Curacao te brengen.

Tijd: 6.00

De start van Hofi Chiki vindt plaats op woensdag 22 oktober vanaf 8 uur bij Klein College.

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

 1. Plas, zou het komen omdat alleen een bepaald soort mensen initiatieven ten behoeve van kinderen neemt ? Zou het kunnen dat dat juist niet die 80% is?

 2. La pias als je je zonnebril afzet en nog eens goed naar de foto kijkt….
  Je moet niet buiten met een laptop of cel internet kijken …. dan zie je je beeld niet goed.
  En dit zijn geen activiteiten voor Curacao maar Is een privé project van een Privé school. Eentje die die wel behoorlijk bestuurd wordt en lesgeeft.
  En leeraren heeft met een opleiding.

  De bevolking is niet 80% zwart.
  We zijn 100% gekleurd.

 3. Op zich allemaal leuk en aardig maar de bevolking van Curaçao is voor meer dan 80% zwart maar elke keer als we activiteiten voor kinderen zien, zijn onze zwarte kinderen niet aanwezig. Het zal toch niet zo zijn dat onze kinderen in hun eigen land gediscrimineerd worden?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -