30 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | MAN bevestigt noch ontkent naam nieuwe minister van Economische Ontwikkeling

Yves Schoop in gesprek met Rick Hart

MAN fractievoorzitter Yves ‘Payo’ Schoop

De volgende kandidaat die als minister van Economische Ontwikkeling wordt genoemd is Anuschka Cova. Dat kan althans worden opgemaakt uit berichtgeving in ochtendkrant Ėxtra.

- Advertentie -

De krant noemt de naam van Cova niet, maar wel haar initialen en dat AC afkomstig is uit de financiële wereld. Ėén en één is twee. De krant baseert zich op een bron dichtbij de partij.

Maar, de naam van Cova wordt ontkend nog bevestigd door de partijvoorzitter van de MAN Yves Schoop. De commissie die op zoek is naar een volgende kandidaat, nadat Neysa Isenia haar kandidatuur introk, is sinds eind vorige week aan het werk, zegt Schoop.

Hij reageert op het nieuws over Cova.

Tijd: 5.53

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertentie -

Artikel delen

41 reacties

 1. @Trui, Je vergeet Alcala, Zita, Fraudelein Wiels, Marilyn Moses, Jean Marie Fransisca (Die nu bij de PNP zit), Winnie Raveneau, Sisline Grigoria, Suzy Romer.

 2. Maar dankzij La Stiwz is het bericht weer terug aan het firmament en weet iedereen nu aan welk schandaal van 125 miljoen dollar Anuschka Cova als directeur medeschuldig was. Daarbij valt de bungalow van Neysa Isenia in het niet.

  Who needs enemies with friends like La Stiwz?

  On topic: de zoektocht naar een integere Curacaose gaat door.

  Jacinta Constantia, Tilly Pikerie, Neysa Isenia, Anuschka Cova, Margit de Freitas, Cicely van der Dijs, Jachmin Pinedo…

 3. @Familie, vrienden, collega’s, buren en bekende van Anushka: zie je wel. Het bericht was al in zijn geheel van het firmament verdwenen. Heel simpel, door niet te reageren. Anders staat het weer bovenaan in het rijtje.

 4. Chris Smeets was het rijkeluiszoontje dat te dom was om voor de duivel te dansen maar het door zijn vader opgerichte imperium Citco in de schoot geworpen kreeg en niet wist wat hij daarmee aan moest.

  Daarom hadden de directeuren bij Citco vrij spel, voor hen was het 24 uur per dag sex, drugs en rock and roll. Ideaal scenario voor mevrouw Cova, niet geremd door enige intelligentie maar wel voorzien van een goed stel borsten, om daarin carriere te maken.

  Aannamecriteria bij Citco waren je borstomvang en je alcoholinnamecapaciteit.

  Of niet, heren Tony Stocks, Kieran Conroy, Declan Quilligan, Greg Fenlon en andere ordinaire zuipschuiten in directiefuncties bij Citco?

 5. @Dolle Mina,

  Bij Citco kun je je uitsluitend naar de top werken door te tekenen voor strikte geheimhouding en op cruciale momenten weg te kijken bij maffia en fraude praktijken, sedert Papa Ton plaats maakte voor zoonlief Christoffel Gaston Smeets. Met een moreel kompas, goed en scherp zijn kom je er niet.

  Sex en cokegebruik waren voorts valuable assets in Citco-carriereplanning. Smeets zette zelf de toon. Sexisme en emancipatie heeft hier niets mee te maken.

  Kleinzoon Roald Smeets mag binnenkort de begrafenis van ‘s werelds grootste brievenbusgroothandel firma verzorgen https://knipselkrant-curacao.com//fd-rechters-jagen-brievenbusfirmas-europese-unie-uit/

 6. Juist Brian.

  Come in Dolle Mina, Fatima, Karin, Peter J, Leandro en Alfonso.

  Misschien zijn jullie verblind door een goede blow job die jullie van Anunschka hebben gehad, maar kijk even op internet en zie dat zij zich omhoog gelikt heeft bij een toko, Citco, die aan de mafia doet denken.

  En als directeur was zij daarvoor (mede) verantwoordelijk!

  Inderdaad, met Anuschka Cova als ministerskandidaat haal je Neysa Isenia in het kwadraat in huis.

 7. Citco is in de tijd dat Anuschka Cova er directeur was bij enorme schandalen betrokken geweest die het bedrijf honderden miljoenen guldens hebben gekost.

  Onder andere deze:

  ‘A company (Citco) that was supposed to help keep an eye on major Bernard Madoff investor Fairfield Greenwich Ltd. agreed to pay $125 million to settle litigation related to the Ponzi scheme.’

  https://www.reuters.com/article/crime-madoff-citco/madoff-feeder-fund-administrator-citco-group-reaches-125mln-settlement-idUSL1N10O1SO20150813

  Dat krijg je ervan als je een vrouw aan het hoofd zet die meer bezig is met dating, nagels lakken en borstvergrotingen dan haar werk doen.

 8. @DolleMina,
  Citco is de grootse fund administrator in de wereld, en Cova was de eerste vrouwelijke directeur bij het bedrijf en heeft er 20 jaar gewerkt.

  Duidelijk iemand die er niets van afweet.

  Vergeet er niet bij te melden dat Citco Curacao juist de afgelopen 20 jaar bijna al haar fonden heeft verloren. Naar de concurrent of naar andere landen gegaan.. Citco Curacao is een service centrum geworden. En dat allemaal toen jouw vriendin Cova directrice was.

 9. @JohnBash,
  Als een vrouw carriere maakt en zegt waar het op staat, dan is het een bitch.

  Bij Citco, PwC en dat soort bedrijven zijn het de dames die carriere maken die doen dat via de lakens.
  Grap is dat ze dit gewoon in het openbaar doen. Je ziet regelmatig de oudere directeuren die gaan stappen met de jonge vrouwelijke medewerkers.. Deze dames die daarna snel promotie maken..

 10. En die Fatima is toch wel ass kisser in het kwadraat.

  En ik maar denken dat het niet erger kon dan Stella van Rijn.

  Heb je een lening bij Anushka uitstaan, Fatima?

 11. A. Cova was een rampzalig accountmanager bij Citco, maar de directie – bekend om hun sexuele uitspattingen met ondergeschikten – zag in de voormalig miss Curacao haar andere kwaliteiten.

  Dat heeft haar zelfs tot directeur gemaakt en misschien moet je haar nageven dat ze daar goed in geslaagd is om zonder kennis van zaken die functie te bemachtigen.

  Gezien haar lange reeks van exen heeft deze golddigster die truuk meerdere malen met success toegepast.

  Ze is en blijft een Cova, en bij Cova’s tel je je vingers na nadat je hen een hand hebt gegeven.

 12. @Fatima.
  Als een vrouw carriere maakt en zegt waar het op staat, dan is het een bitch.
  Als een man hetzelfde doet, dan wordt hij de hemel ingeprezen.
  Eveneens met gelijke beloning.
  En bepaalde landen en politici willen dit niet veranderen en houden het in ere.
  Voor bepaalde functies is het totaal niet relevant of er een vrouw of man aan het roer staat.
  Vooroordelen betreffende personen voeren nog steeds de boventoon.

 13. @vrienden, familie, collega’s, buren etc. van Anushka
  het ‘verdedigen’ van jullie aller Anushka pakt zo geheel verkeerd uit.
  Elke keer als jullie wat posten springt dit topic weer naar boven en blijft het actueel.

  Een tip: reageer niet meer, en ook dit topic is overmorgen alweer verdwenen in de woordenkots van het internet.

  Gezien haar palmares lijkt het me weleen geschikte kandidaat, echter als je bij een beetje stront aan de knikker of minder welgevallige, al dan niet juiste berichten op KKC de halve familie en vriendenkring gaat optrommelen om te vertellen dat je helemaal zo slecht niet bent, zakje bij mij in ieder geval als een baksteen.
  Als je dat niet kunt hebben, wordt dan geen minister.

 14. Wat een lafaards zijn jullie toch! Zo praten achter anonieme namen. Ik ken Anuschka wel en goed en ik betwijfel dat een van jullie het lef heeft om dit soort dingen te zeggen in haar bijzijn. Ze is bloedmooi, erg intelligent en belezen maar is ook ERG sterk en laat zich niet makkelijk manipuleren of in een hoek zetten. Dat maakt haar natuurlijk uitermate gevaarlijk voor mannen zoals jullie, die ze niet kent, waar ze niet onder de indruk van is, en die haar niks wijs kunnen maken! Als ik jullie was, zou ik dat ook zijn. Zij zou dingen wel degelijk veranderen! Wees gerust heren (of mietjes), ze komt er nog niet! Keep your masquerades on, and your BS gossip going. Zij zou jullie wel precies vertellen hoe dingen in elkaar zitten als ze de kans had. Uiteindelijk heeft ze dat altijd gedaan. Recht voor haar raap! Get a life!!

 15. @Hans: dat is precies het probleem; mensen/mannen die iemand niet kennen die een ‘boekje open doen’; ex-werknemers die een ‘boekje open doen’. Het is altijd het zelfde seksistische verhaal; lekker makkelijk, gezellige borrelpraat en niet bedreigend; en dat is wat niet geëmancipeerd is. Natuurlijk is het zeer relevant dat een vrouw de top heeft gehaald; en natuurlijk zegt dat iets over of iemand goed is. Zeker als die top Wall Street is; waar mensen dagelijks worden afgerekend op hun prestaties en kunde. Maar als je Werner Wiels als standaard wil gebruiken, ga je gang. Ignorance is a b…

 16. Praat eens met ex werknemers van Citco, die kunnen een boekje open doen over deze dame en haar manier van carriere maken.

  Erg ongeemancipeerde reacties hier. Omdat een vrouw de top haalt moet ze goed zijn?

  Wacko Werner Wiels liet bij de raffinaderij ook enkele dames ‘carriere maken’, toch?

  Get real!

 17. Dieptriest; het seksisme dat hier naar boven komt; terwijl elders het me-too tijdperk is aangebroken. Bij een man zou deze discussie gaan over wel of niet geschikt zijn. Bij een vrouw met een ijzersterk CV, gaat het alleen maar over tieten, billen, seksuele handelingen, exen en favors die ze nodig zou hebben gehad om succesvol te zijn. Citco is de grootse fund administrator in de wereld, en Cova was de eerste vrouwelijke directeur bij het bedrijf en heeft er 20 jaar gewerkt. Maar blijkbaar is dat een realiteit die niet in het M(ale) C(hauvinist) P(ig) wereldbeeld past van een aantal van jullie. Maar er is een prima oplossing voor jullie frustratie; verhuis zo snel mogelijk terug naar Nederland en sluit je aan bij Baudet; die laat nu zijn ware aard als vrouwen- en vreemdelingenhater zien, en is op zoek naar ambitieuze non-valeurs…

 18. Ik ken mevrouw AC niet, en weet niet of ze capabel is wel of niet.
  Gelukkig hebben we meer dames die dit aandurven. Wat wel opvalt is dat het erop lijkt dat vooral de mannen er iets tegen hebben. Schandalig, denigrerend en kinderachtig vind ik het allemaal.
  Bovendien vind ik het uit den boze dat dit onbeschofte taal hier geaccepteerd wordt.
  Succes AC

  K

 19. @Leandro en @Peter J.

  Ik ben het met jullie eens.

  Het ligt er overigens wel mijlen dik bovenop dat de hand van Cova jullie voedt.

 20. @Curacaorevisited.
  Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Heb ook niet geschreven dat je voorstander van vak minister zou zijn. Heb alleen geschreven dat vakministers en uit de politiek voortkomende ministers geen garantie zijn op succes.
  Het staat of valt met zijn vakmanschap en de kwaliteit van zijn ambtenaren apparaat. Ontbreekt er eentje, dan is succes ver te zoeken.
  Een kandidaat minister die uit het bedrijfsleven komt hoeft geen visie stuk geschreven te hebben. Net zomin als iemand uit het burgerleven dat hoeft te doen. Dat kan je doen als je voorgedragen wordt of net aangetreden bent als minister. Dan pas heeft het effect en kan je iemand beoordelen.
  Ik als gewone burger kan ook een visiestuk schrijven. Een directeur kan ook een visiestuk schrijven. Zeker is dat beide visiestukken hemelsbreed verschillen qua aanjagen van de economie

 21. @John Bash/Leandro : ik zeg nergens dat ik voorstander ben van een vakminister, enige minimum vereiste lijkt mij wel affiniteit voor een ministerie en visie hebben waar het eiland op economisch gebied naar toe moet gaan. Ik ben geen fan van Martina maar hij heeft in ieder geval een duidelijke visie voor het eiland, van mevrouw Cova heb ik dat nog niet gehoord.
  Ik denk juist dat je in de huidige situatie met negatieve economische groei, beter niet iemand van Curacao kan nemen: net zoals Thatcher in Engeland een outsider was, zou het voor Curacao ook beter zijn om een outsider zonder politieke en familie banden deze functie te geven die onbevooroordeeld beslissingen gaat nemen over oa begrotings discipline en vergrijzing en hoe wij daar als samenleving mee omgaan.

 22. Wat een nonsens allemaal, waar hebben we het over? Steven is back blijkbaar.
  Situatie van het eiland is dramatisch, en we hebben het over prive leven weer van mensen. Wat dat betreft had Heer Schotte wel gelijk.
  Personal attacks. We hebben het niet over Campo, over de heren die steady bisides hebben, of over sexuele voorkeur, over geld witwassen, coruptie, drugshandel en/of drugsverbruik, trio’s enz. We hebben het over mevrouw AC dochter van vakbondsleider , haar exen? Als iemand het maar doet. Ik kijk trouwens liever naar haar dan naar Steven Martina. Groet

 23. @Curacaorevisited: nog meer ongefundeerde en onlogische opmerkingen. Waarom zou iemand die benaderd wordt als interim vakminister (als dat idd ook zo is), papers gepubliceerd moeten hebben over de lokale economie? Het lijkt me belangrijker dat mevrouw Cova van Curacao is en tegelijkertijd een zeer uitgebreide internationale zakelijke ervaring heeft; en daar bovenop ook nog eens jarenlang een van de grootste sectoren van de lokale economie heeft vertegenwoordigd, bij de politiek en regering van Curacao; en internationaal. Ze heeft in talloze interviews en presentaties duidelijk laten blijken de lokale economie, het lokale bestuur en het potentieel van Curacao te doorgronden; iets wat alleen maar kan op basis van gedegen strategische analyses; en niet die van externe adviseurs, die ook nog tonnen chargen, waarbij de “visie stukken” vaak ook nog in een la terechtkomen. Ze heeft daarbij altijd samenwerking gezocht; precies de positieve mentaliteit die we nodig hebben, en die helaas niet wordt getoond door een aantal van de mensen die hierbeneden hebben gereageerd… overigens kunnen die zich weer terugtrekken in hun veilige ‘beste-stuurman-staan-aan-wal’ holen; want ik heb inmiddels begrepen dat de kandidaatstelling van mevrouw Cova slechts speculatie is en Steven Martina weer terugkeert op zijn post, dus opgelost… maar ze was wel een uistekende keuze voor vakminister geweest! Pffff nog meer visie stukken die nooit gerealiseerd kunnen worden, daar zitten we op te wachten??? Ik ga weer werken, succes.

 24. Een zogenaamde vak minister is geen garantie tot succes. En een ras politicus is ook geen garantie tot succes.
  Het werk van een politicus of minister is altijd veel praten, veel woorden gebruiken, weinig zeggen en om de hete brei heen breien.
  Maurice, blabla verhalen hebben we niets aan. Bewijzen daar gaat het om.
  Curacao revisited. Een werknemer, bestuurslid van een bedrijf oid hoeft geen visiestuk te schrijven betreffende het op spoor zetten van de economie van een land.

 25. @Leandro: heeft mevrouw Cova ooit eens een visie stuk gepubliceerd over de (Curaçaose) economie en hoe wij die weer tot groei kunnen laten brengen? Waaruit haar CV blijkt dat zij affiniteit heeft met het onderwerp? Dit lijkt mij een typische kwestie van vriendjespolitiek/vacature opvullen.

 26. Maurice-
  Schandalig dat een nieuws die niet eens bevestigd is zulke reacties kan oproepen. Ik ken Mevr. Cova niet persoonlijk maar weet van serieuze klanten dat ze haar werk bij Citco altijd goed verricht heeft en uitzonderlijke Directrice was die hele grote klanten wist binnen te halen en haar kantoor liet groeien, bovendien waren haar resultaten geweldig. Misschien moet je je meer verdiepen in beleggings fondsen in plaats van roddels dan kan je een geinformeerd commentaar plaatsen. Schandalig dat mannen zich zo kunnen uitlaten zonder enige kennis van zaken. We zouden er veel baad bij hebben om een ervaren persoon die ook nog hart voor Curacao heeft een kans te geven als vakminister. Zijn we allemaal bij gebaad.
  In ieder geval staat ze er wel bekend om dat ze haar mannetje staat tegen mensen zoals jullie en dat ze zeker niet bang is om een discussie aan te gaan of nee te zeggen als het moet, misschien zijn jullie daarom zo bang van een potentiele benoeming van haar. Ik zou zeggen; rustig heren, niks is nog bekend dus jullie hebben tijd om jezelf of je perfecte kandidaten op te sturen. We weten niet eens of dit allemaal waar is. Wat een waanzin. Over kont en borsten gesproken, kan een kandidaat die én een brain niet hebben? Dit is nou precies het probleem van Curacao, in plaats dat we ons nou druk maken over de serieuze problemen, hebben e het over ex-en, kont en borsten. Jeetje.Diep triest zeg.

 27. Mijn reactie is gebaseerd meer op de capaciteit en alle potentie van deze dame: Na 20 jaar miljarden porfolio binnenhalen bij Citco en deze vele malenwinstgevender te maken. Met zg tieten en billen kan je dit niet bereiken en dan ook tot managing director en product developing mangager benoemd te worden. Iemand die anders beweert, heeft heeft nul kennis over deze verantwoordelijkheden. Haar succes en input bij Cifa is zeker een nog duidelijk voorbeeld Het blijft makkelijk om achter de schermen negatieve dingen te schrijven maar hiermee los je de problemen van Curacao niet op. Zoals zij, zijn er ook andere yiu di Korsow beschikbaar om een toegevoegde waard te leveren voor het eiland te. Deze soort opmerkingen helpen absoluut niet. Anuschka, is een harde werker, charmant en een enorme professional. Ze denkt nooit aan zichzelf op de eerste plaats en is eenenorme team player. Enne…zij zelf heeft nooit bevestigd beschikbaar te zijn. Enough said….

 28. Eaar halen ze die figuren toch allemaal vandaan. Onvoorstelbaar, wat een Commedia dell’Arte hier, iedere keer maar weer!

 29. Wat een amateuristisch interview met die beeps!

  Over Anuschka Cova: zij maakte als voormalig miss Curacao ooit carriere bij Citco, waar Chris Smeets zoals bekend zijn personeel selecteerde op borsten en billen en niet op vakkennis.

  Bij Citco is men nu nog niet uitgelachen over het totale gebrek aan kwaliteiten van Anuschka Cova, die gezien haar lange rije exen op een heel ander terrein lagen. Het terrein waardoor deze ‘dame’ carriere kon maken,

  MAN is gewaarschuwd, want van deze ‘dame’ circuleren documenten waarbij die van Neysa Isenia een gedicht in een poezie album zullen lijken.

  Of niet, Gerrit Schoen, een van Anuschka’s vele exen? Wie de schoen past, trekke hem aan.

 30. Heb begrepen dat deze Yves Schoop, arts is maar de man komt als een achterlijke idioot over.

  Dit rampenkabinet heeft nog ongeveer 2 jaar te gaan wat voor zin heeft het om een onervaren iemand met financiële achtergrond als minister van economische zaken te benoemen.

  Het enige wat het oplevert is oneindig veel reizen en straks lekker thuis genieten van het wachtgeld.

 31. Wat een schaamteloze vertoning van deze partij. Na ruim twee maanden zonder blikken of blozen het land gewoon niet dienen, lees de lege ministerpost.

  Geen wonder dat die racuneuze minister van OCSW (oid) zich een Colombiaans succesje toe eigent.

  Zo top gepresteerd is zij gelijk naar Miami vertrokken.

  Afijn, vraagje:

  Ik hoorde minister Zita heel trots vertellen over het doorgaan van werkzaamheden in het Rifgebied, en gelijk hoor ik minister Suzy vertellen, de vergunning(en) zijn nog niet afgegeven. Is dit niet iets waar Ronny Cornelis en zijn team naar toe moeten i.p.v. iedere ochtend op de radio ons proberen te overtuigen hoe geweldig zij bezig zijn?

  Tenslotte, prachtig toch hoe het op een klein landje functioneert.

  De voormalige “hatchetman” (lees Hachim) van de regering schopt nu tegen de schenen van de regering (lust ook wat van alle kanten die HHH).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | ‘Indrukwekkende hoeveelheid’ cocaïne gevonden bij oprollen drugslijn, Hengeloër (48) en vijf anderen blijven twee weken in voorarrest

Maarten Schoon | Algemeen Dagblad Update - ‘Een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne’ vond de politie Oost-Nederland donderdag, bij de grote actie waarbij een drugslijn tussen Curaçao en Oost-Nederland werd opgerold....

VRT | Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor haar rol in de slavenhandel

Jos De Greef | VRT.be Op een herdenking in Amsterdam heeft Klaas Knot, de gouverneur van De Nederlandse Bank, zijn excuses aangeboden voor de rol van de bank...

ParadiseFM | Soaw zoekt nieuw onderkomen

Het ministerie van Soaw gaat verhuizen. De huidige locatie in het WTC voldoet niet. Op dit moment is er vanwege de tropische depressie afgelopen woensdag sprake van...

DH | Other MPs approached to strengthen coalition

PHILIPSBURG--The Leaders of the Coalition parties National Alliance (NA) and the United Peoples (UP) Party jointly announced on Saturday evening that they are exploring the option of...

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’...

Nu.cw | Politie vraagt medewerking horeca tijdens Marcha di Seú

De politie en het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vragen de medewerking van horecagelegenheden tijdens de Marcha di Seú zondag. Er zijn een aantal...
- Advertentie -
- Advertentie -