27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | Maduro & Curiel’s Bank wil online banking afdwingen door tariefsverhogingen

Michael De Sola in gesprek met Rick Hart

MCB-directeur Michael de Sola (links) en president-directeur Lionel ‘Chicu’ Capriles.

Veel boze klanten donderdag bij de Maduro & Curiel’s Bank. Meerdere tarieven voor het doen van bankzaken zijn verhoogd en daar lieten ze hun onvrede over merken. Het bankpersoneel had zijn handen vol aan het geven van uitleg over de tariefsverhoging.

- Advertentie -

Volgens managing-director van de MCB Michael de Sola zijn de tariefsverhogingen bedoeld om mensen uít de bank te halen en meer online te doen. Ook ondernemers dienen hun cash geld op een andere manier bij de bank te brengen.

Volgens De Sola zijn er gratis alternatieven. De verhogingen zijn volgens de managing-director ruimschoots van te voren aangekondigd, dus mensen konden op de hoogte zijn.

Radio Hoyer 2 sprak afgelopen vrijdag met De Sola en hij legt uit waarom de MCB haar tarieven heeft verhoogd.

Tijd: 5.17

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

  1. het is en blijft schandalig, klantonvriendelijk en het zou de MCB sieren deze, haar onwaardige maatregel , in te trekken..

  2. Na waarschuwende berichten op FB van het weekend de website van de bank bestudeerd. Kwam tot het besef dat ik dollars niet via een ATM kon storten. Vanmorgen met dollars naar het kantoor in Barber gegaan om aan de balie te storten. De medewerkster vertelde mij dat ik wel degelijk dollars via een ATM storten op een NAF rekening en zelfs gratis. Het dollarbedrag maal 1.77 en dat bedrag intoetsen en opschrijven. Maar in Barber schijnt dat dat tot 10 uur ‘s morgens te kunnen. Op mijn vraag vanaf hoe laat je kunt storten en of dat tijdstip geldt voor alle kantoren, kon de medewerkster niet zeggen.

    Als nu de MCB had gezorgd voor (goede) voorlichtingscampagne, dan had het management niet via de media hoeven klagen over de (blbkabaar vele) boze en onwetende klanten aan de balies. Maar ja, een voorlichtingscampagne vraagt vooruit denken (wat sowieso lastig is op Curacao) en kost geld, wat natuurlijk ongewenst is, ook bij het realiseren van een recordwinst. Helaas is bij de MCB ‘de klant niet altijd koning’.

  3. Volgens mij moet je de consument aanmoedigen om electronisch te betalen en niet de ondernemer straffen. Trouwens, bij veel banken betaal je ook 1% over de binnenkomende pin betalingen. Dit is dus gewoon om de kas van de bank te sprekken en heeft niets te maken met het bewust maken van electronisch bankieren.

  4. Ik vraag me af hoe dit is gecommuniceerd met de klanten, behalve dan als je gaat zoek op de website en de (veranderde) voorwaarden leest. Een voorlichtingscampagne kon er blijkbaar niet af vanwege de recordwinst.

  5. “Ook ondernemers dienen hun cash geld op een andere manier bij de bank te brengen.”

    Ja ja, hoe dan? Met een geldtransport dat meer kost dan de gehele dagomzet? Moeten ze de dagomzet dan maar thuis bewaren totdat het lonend wordt om een geldtransport in te schakelen? Lekker advies, weten we zeker dat er de komende tijd meer atrako’s komen op ondernemers….. Fijn zo’n bank die mee denkt..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Nieuw boetiekhotel in Scharloo

Scharloo is een boetiekhotel rijker. Een groep lokale investeerders heeft het pand naast Villa Maria gekocht. In september moet The Art Hotel Skarlo zijn eerste gasten ontvangen....

ParadiseFM | Parlement laat rapporten Rekenkamer links liggen

De rapporten van de Algemene Rekenkamer worden niet voortvarend door het parlement opgepakt. Van de zeven rapporten die de Algemene Rekenkamer in 2021 heeft uitgebracht, hebben de...

ParadiseFM | Bob Pinedo neemt afscheid als voorzitter Fundashon Prevenshon

Bob Pinedo trekt zich terug als voorzitter van Fundashon Prevenshon. Veertien jaar geleden richtte hij samen met Lionel ‘Paps’ Capriles de stichting op. Nu neemt de directeur...

ParadiseFM | Aftrap campagne ‘Ta Kòrsou’

  6‘Ta Kòrsou’ is de naam van de campagne voor een nieuw nationaal embleem voor Curaçao. Gisteren gaven premier Pisas en Cultuurminister Van Heydoorn het startschot voor de...
- Advertentie -
- Advertentie -