Hoyer2 | Kostrzewski: namen slachtoffers pastoor gelekt

Mr. Olga Kostrzewski in gesprek met Peter Eikelenboom

“Zoiets doe je niet per ongeluk” | Foto Persbureau Curacao

“Onbegrijpelijk”, dat is de reactie van de advocaat van de slachtoffers van de pastoor van de Rain of Blessingskerk Olga Kostrzewski op het feit dat de namen van haar clienten in de publiciteit zijn gekomen.

De verdediging van Orlando Balentina, die een straf boven het hoofd hangt voor veelvuldig seksueel misbruik van minderjarigen, heeft het requisitoir doorgespeeld naar de pers zonder het te anonimiseren en daarmee zijn de namen op straat gekomen.

“Zoiets doe je niet per ongeluk”, zegt Kostrewski, die met haar clienten overleg voert over te nemen stappen, al is nooit te garanderen dat namen van slachtoffers van delinquenten niet in de publiciteit komen.

TIJD: 3:46

Bron: Radio Hoyer 2

4 Reacties op “Hoyer2 | Kostrzewski: namen slachtoffers pastoor gelekt

 1. @J, Journalisten maken fotos van gedode mensen en plaatsen het sociale media.. dus tja

 2. Zorgvuldigheid is altijd geboden grootste probleem in de media dat names ook altijd voluit worden gepubliceert. Je zou bijna denken dat de integrate its code voor journalisten hiet niet van toepassing is.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  Wat het voor mij NOG erger heeft gemaakt, is wel het feit dat de alleen maar op sensatie beluste TV 13 er een schepje bovenop heeft gedaan door (denk ik) de slachtoffers/families/vrienden/medestanders vol in beeld te brengen gisteren avond…..
  How low can you go….. Limbo dancing!

 4. Fred Schiedam

  1. De Deken kan zelfstandig actie ondernemen om de betrokken advocaten te schrappen van het tableau vanwege ernstige schending van het aanzien van (het vertrouwen hebben in) de beroepsgroep;
  2. Als er zoiets als een Raad voor de Journalistiek bestaat, kan deze de betrokken journalisten op de vingers tikken, omdat met het publiceren van slachtoffergegevens geen enkel journalistiek doel is gediend! De journalist heeft een eigen verantwoordelijkheid en moet zelf zijn morele afwegingen maken. Hier is uitsluitend de sensatiezucht bediend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *