27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Hoyer2 | Konket: Blij met uitlaatklep naar Nederland

Armin Konket in antwoord op vragen van Rick Hart

Minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Armin Konket | Persbureau Curacao

Of een massale emigratie van Curacao voor- of nadelen voor ons eiland heeft, weet minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Armin Konket niet.

Al enige tijd zou er sprake zijn van massale emigratie van ons eiland, maar de cijfers zeggen iets anders. Gisteren presenteerde Konket tijdens een persconferentie cijfers van emigratie en daaruit blijkt dat van een massale uittocht geen sprake is. Over heel 2018 schreven zich meer mensen uit dan in bij het bevolkingsregister, met een negatief saldo van 1889 mensen als gevolg. Van begin 2019 tot en met 24 juli is sprake van een negatief saldo van 1516 mensen.

Konket vindt dat geen massale uittocht en hij ziet niets verontrustends, maar gaf toch een persconferentie omdat veel mensen naar zijn ministerie zouden bellen met de vraag of er sprake is van massale emigratie. Hij zegt blij te zijn dat ons eiland in de gunstige omstandigheid verkeerd dat we een uitlaatklep hebben naar Nederland.

We vroegen Konket of er na- of voordelen kleven aan een eventueel massaal vertrek van mensen van ons eiland.

 

Tijd: 5.17

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

21 reacties

 1. Deze Minster mag in zijn handje klappen dat er een uitlaatklep (lees: escape klep) is voor de Curaçaose burger, student, sporter, oudere van dagen, etc.

  Zodat het niet zo opvalt dat hij niet veel gedaan heeft om het het hier wat bestuur- en leefbaarder te maken.

  Ministers op Curacao besturen het land door twee knopjes te bedienen.

  Een knopje om de migratoire uitlaatklep richting nederland te openen voor het lozen van burgers in de Nederlandse economie als het hier te economisch te heet onder de voeten wordt.

  En een knopje om de financiele inlaatklep vanuit de Nederlandse Economie te openen zodat elke maand o.a. zijn salaris weer betaald kan worden.

  en voor degene die de hele groep beticht van het zich vereenzelvigden met een racist, gaarne feiten, stellingen en/of (on) logica specifiek van desbetreffende comment bestrijden of weerleggen met logica en valide tegenargumenten ipv alsmaar de hele groep over een kam te scheren en te blameren / discrediteren door die te pas en te onpas voor racist aan te merken maar niet per comment aan te geven wat er dan racistisch is.
  Dat is te kort door de bocht.

  Als er iets aanwijsbaar (niet op feiten gebaseerd!) racistisch staat in mijn comment mag de comment police gelijk het door racisme gecontamineerde commentgedeelte verwijderen.

  We mogen best van meningen verschillen en een gezonde dosis satire , spot en ironie mag ook best in de comments verweven worden.

  Maar weerleg de argumenten wat meer, die rassenkaar is zo cliche aan het worden

 2. Drechi, nou breekt m’n klomp, snap er niks meer van. Tranen in de ogen, deed me pijn omdat ze zwart is?? Natuurlijk ligt dat aan mij, dat ik het niet begrijp, ik ben ‘n ydk.

 3. Top zwemster Manuel mag trots zijn op haar zwemprestaties!
  Feit is dat ze de snelste was.
  Proficiat voor deze dame.

  Overigens is het ook een feit dat onze bloedeigen exotisch getinte Caraibische Nederlandse sporters van Sub Sahariaans Afrikaanse descendentie, sportcarriere – technisch vooral excelleren in Europees gestuurde landen.

  Op Curacao komt het ministerie van sportieve aangelegenheden pas om de hoek kijken als de persoon het sporttechnisch al gemaakt heeft, omdat de betreffende sport ministers het geld liever uitgeven aan snoepreisje zodat ze zelf met het halve ministerie bij allerlei wereldspelen etc aanwezig kunnen zijn, ipv wat goede sportgelegenheden voor de jeugd neer te zetten etc.

  Getuige de onderhoudsstaat van vele sportvelden op dit eiland kan gerust geconcludeerd worden dat de ministers en parlementariers niet echt oprecht geïnteresseerd zijn in de Caribische sporttalent.

  Onze respectievelijke Caraibische Ministers van Sportzaken geven net zo veel om de Curacaos sporttalent als ze om Goed en integer bestuur geven.

 4. Hopelijk hebben de zwemgenoten van het zwarte meisje Manuel sloten op hun kastjes in de kleedkamer, waarin zij als winnaar ook als eerste terug is.

  Het is een heel gedoe, nieuw rijbewijs aanvragen. Nog los van het geld.

 5. @ Degenen (ook de genen die wel zeggen dat ze YDK zijn, maar zich vereenzelvigen met racisten) die hier constant bezig zijn met het neersabelen van mensen van het negroïde ras, een frisse morgen toegewenst. Gun en wens jullie vandaag weer veel schrijfgenot toe.

  Zat vanmorgen vroeg TV te kijken. Vooral sport doet het altijd goed bij mij. Maar vanmorgen deed met toch wel veel deugd.
  Vanmorgen sprongen de tranen mij in de ogen toen ik zag dat een meisje Manuel (er lopen hier veel YDK’s met Manuel als achternaam 🙂 ) als eerste aantikte bij het 100 m vrij -festijn ergens in de wereld.
  Wat mij wel het meeste pijn deed was het feit dat zij zwart is.
  En zij was zo brutaal om al de andere zwemsters, bijna allemaal Europese blondines met blauwe ogen, er uit te zwemmen.
  Zo zie je maar weer Kaat, CR, Roy Robbers, Trui, Erica, Maurice en de rest; “No skupi den laira”…. Whuahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
  Mijn naam?
  “Drechi pa bosnan Tur” (Met hoofdletters, maar dat wordt hier als schreeuwen beschouwd, dus ik schrijf het maar met normale letters, maar jullie weten dat ik dit met een versterker van zeeeeer hoge potentie bedoel!) 🙂 🙂
  Have yourselves a nice Sunday, y’all hear??

 6. Nederlanders moet niet zo zeuren de gastarbeiders zijn ook gebleven, omdat de bevolkingsliederen zichzelf te goed vonden om geen afval op te halen. De geschiedenis herhaalt zich weer. Als hun in Afrika waren gebleven dan zag de situatie heel anders uit

 7. Neger is nauw verbonden met de slavernij, en aangezien dat onze kolonisator geen enkel berouw van heeft, verbaasd mij niks deze reactie.

 8. Neger sta ik toe. Zwarte ook, al is het op het randje. Nigger werd onlangs meerdere malen gebruikt. Na meerdere klachten wordt dit niet meer getolereerd.

  Commentpolis

 9. Ik wil bij deze de Commentpolis meegeven dat als zwarte, de term “neger” zeer aanstootgevend en denigrerend is.

  Wanneer wordt ie verbannen?

 10. That’s true RR, de serieuze studenten, die echt ook willen studeren is ok, maar er vertrekt ook ‘n hoop rutjepepul, die er daar ‘n puinhoop van maken en profiteren, en zingen. Ik hou van Holland.

 11. Ik blijf het weer herhalen.
  De huidige president van Ghana(voor wie het niet weet, Ghana ligt in Afrika) heeft alle negers wiens voorouders slaven waren en die zich niet happy voelen, waar ook ter werled ze zich bevinden, een dramatish opgroep gedaan om te (re)-emigreren naar Ghana. Een stuk land om als boer te beginnen zit ook in dit pakket inbegrepen. Wat wil je nog meer. Gek genoeg is, dat een hoop van die Makaba’s haters juist naar Nederland vertrekken. Het kan verkeren.
  Dus Konket heeft gelijk wat betreft de uitlaat klep die wij hebben toch!!!!!

 12. Deze Minister is sterk in het doorschuiven van zijn verantwoordelijkheden naar Nederland.

  Ze net zo goed dit Ministerie afschaffen, het scheelt een hoop geld en niemand zal merken dat het Ministerie niet meer bestaat.

  Als je belt neemt niemand op, en als ze opnemen dan vertellen ze je dat ze het niet weten of dat ze zullen terugbellen wat ze vervolgens nooit meer doen.

 13. De vraag is of we in Nederland een inlaatklep willen hebben voor bepaalde Curaçaoënaars zonder opleiding. Meneer Kroket kan dat wel handig vinden om het aantal te voeden monden op Curacao te beperken in de al drie jaar durende economische crisis, maar het lost niks op. Er is nog wel plek in het AZC van Rotterdam en Ter Apel want daar zijn nog beveiligers nodig voor het deel aan uitgeprocedeerde vluchtelingen dat er nog zit. Ik heb begrepen dat er ervaringsdeskundigen zijn op Curacao…

 14. De eerste ijverige neger moet ik nog tegen komen. Praatjes voor 2 maar als iets verkeerd gaat geen enkele zelfreflectie.

 15. Ja dan is Nederland wél weer goed.

  Minister van Planning, Bestuur en Dienstverlening?

  Plannen, besturen en diensten verlenen zijn de kwaliteiten waar het deze minister(s) en vele parlementariers totaal aan ontbreekt.

 16. Konket zei, “Hij zegt blij te zijn dat ons eiland in de gunstige omstandigheid verkeerd dat we een uitlaatklep hebben naar Nederland.”

  De vraag is, vuile vieze klootzak waarom betalen wij jullie dan? Als jullie een potje van maken kan iedereen een uitvlucht naar Nederland zoeken?

  Het wordt steeds moeilijker voor de Curaçaoenaar om zich in Nederland te vestigen, tegenwoordig staan de gemeentes niet met een welkom brochure, een huis en een uitkering klaar.

  Het is wel apart dat ze in Nederland en Europa veel werknemers voor de akkerbouw en in de bouw uit Oost Europa aantrekken terwijl hier een werkloosheid percentage van 21% is. Het lijkt alsof negers ook lui om te werken zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -