Hoyer2 | Koeiman wil veel bereiken

Hensley Koeiman in gesprek met met Rick Hart

Ex-premier Hensley Koeiman (MAN) | ANP

Minister Hensley Koeiman de nieuwe bewindsman op SOAW wil veel bereiken gedurende deze kabinetsperiode. Schuldsanering, maar ook mensen voorbereiden op werk.

Dat zijn maar enkele punten uit de prioriteiten lijst van de nieuwe minister. Koeiman houdt echter nog een slag om de arm, want het gaat financieel niet goed en realiseren van zijn projecten kost geld. En dat betekent dat moet worden gekeken naar wat wel en wat niet realiseerbaar is.

Tijd: 1:28

Bron: RadioHoyer 2

9 Reacties op “Hoyer2 | Koeiman wil veel bereiken

 1. Op Curacao klopt dat wel.. helaas..

 2. Nee, dat betekent niet corrupt zijn zoals de bende van 12 wel zijn…
  lijkt me toch duidelijk..

 3. ericlapas

  Beste @Sander, als integer zijn, betekent de andere kant op kijken, dan was half Nederland integer tijdens de tweede wereldoorlog.

 4. ik geloof wel dat hij integer is, maar denk ook dat hij te soft is.
  zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  zie zijn vorige kabinet..hij had daar geen controle meer over…allemaal overlopers..
  Hij zal echt veel harder moeten worden en directer moeten communiceren.

 5. Mocht het mislukken dekt hij zich al in.
  Wel veel succes

 6. ericlapas

  @Enri, blijkbaar heb je meer ervaring met schuldsanering respect. Het idee van schuldsanering was van de vorige minister Larmonie cycilia. Het geeft aan dat politici een abominabele salaris betaald krijgen en met ideeën komen die of gekopieerd zijn uit Nederland of een kind van 12 kan bedenken.
  Wij moeten weer naar de tijd dat armoede geen schande was, de tijd dat wij niet schaamden om un tiki sukoe bij de buren te lenen.

 7. Opmerkelijk is dat juist idioten die niets weten veel harder zitten te schreeuwen. Schuldsanering betekent niet alleen dat je de kredietgever vraagt om een deel van de schuld kwijt te schelden. Kan ook zonder kwijtschelding.

  Een schuldhulpverlening instantie bestaat uit mensen die opgeleid zijn om advies te geven hoe iemand van zijn schuld kan afkomen. De schuldenaar moet wel de plan van deze instantie accepteren en nakomen.

  In dit geval kan de overheid of kredietversterker de alle schulden betalen en de schuldenaar betaal die bedrag terug in termijnen via die schuldhulpverlener.

  Dus de inkomen van de schuldenaar word beheer tot dat hij/zij schuldvrij is. Gedurende deze periode krijgt de schuldenaar alleen leefgeld.

 8. Zo zijn er wel meer rare dingen. Mensen die geen belasting betalen kunnen een regeling treffen (of te wel minder betalen). Gewoon illegaal je huis bouwen zonder vergunningen want later wordt het wel gelegaliseerd. Mensen die water aftappen toch weer aansluiten.

 9. ericlapas

  Ik hoor de ene payaso na de andere aan het woord, het lijkt wel payaso dag. Schuldsanering betekent dat je de kredietgever vraagt om een deel van de schuld kwijt te schelden. De krediet gevers moeten inleveren en de ministers en parlementariërs houden hun abominabele salaris. De piramide van Maslow? Heeft hij dat kort voor het interview opgezocht? Curaçao wij moeten af van deze outdated politici anders gaat een hele generatie verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *