28.6 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 13:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | Inspectie: ‘Ongekwalicificeerde psychologen en psychologen copy-pasten en declareren naar hartelust’

Jan Huurman in gesprek met Rick Hart

Inspecteur-generaal Jan Huurman. Foto: Roelie van Beek

De inspectie Gezondheidszorg is erachter gekomen dat er twee psychologen werkzaam zijn op Curacao die niet over de juiste papieren beschikken.

De Inspectie kreeg vanuit de Inspectie onderwijs het verzoek om onderzoek te doen naar honderden rapporten van psychologen. Deze rapporten gaan over kinderen die verwezen dienen te worden naar speciaal onderwijs of extra tijd dienen te krijgen voor examens. Laatsgenoemden kinderen kunnen bijvoorbeeld dyslectisch zijn.

- Advertentie -

Verder ontdekte de Inspectie dat één van de psychologen declaraties laat doen door andere psychologen. In 2015 werd door de SVB een maximum bedrag gesteld voor declaraties en sindsdien lijkt het erop dat deze psycholoog via andere psychologen declareert bij de SVB.

Tijdens het onderzoek naar rapporten kwam de Inspectie Gezondheidszorg erachter dat twee psychologen feitelijk geen psycholoog zijn.

Tijd: 4.56

- Advertisement -

Huurman zegt verder dat uit onderzoek ook zou blijken dat er psychologen zijn die hun rapporten copy-pasten, maar dat onderzoek is nog niet afgerond en er kan dus nog geen definitieve conclusie worden getrokken.

Tijd: 1.22

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. De psycholoog in NL is idd geen beschermde titel vandaar dat dee NIP dit heeft ondervangen om voor de universitair opgeleide psycholoog een speciale titel in te stellen, en wel “psycholoog Nip”. De mensen hebben dus een univ. master in de psych.

  2. Volgens @Sjoempie, “Bepaalde personen hebben kennelijk moeite met de waarheid….”. Hij noemt geen namen dus het is gissen wie hij daarmee bedoeld. Hier op Curacao noemen ze dat, “tira piedra skonde man”.

    Het probleem is dat psycholoog geen beschermde titel is, Dolores die in Campo werkt, kan zichzelf ook psycholoog noemen.
    Eerlijk gezegd prefereer ik een halfuurtje met Dolores dan 12 sessies met een psycholoog, helaas wordt de eerste niet door het SVB vergoedt.

  3. nou meneertje mossel, lijkt mij dat meneer lapas het zegt zoals het is. Huurman laat zijn bevindingen altijd eerst los in de pers voordat het onderzoek afgerond is. foute boel.

  4. @ Plasje je moet in je bedje gaan plassen als je niet tegen de waarheid kan, trouwens jij !! bent toe aan een opname in Zon en Schild het gekken huis te Soesterberg, daar hebben ze van die witte jasjes waar je armpje op je rug worden gebonden zodat je niet meer aan de pc kan komen om onzin en NEP TROLL verhalen te pennen> over tot de orde van de dag. p.s nog 9 dagen dan valt de klap voor Gerrit de Raaf je vriend leider van MFK en Pikkie, en kan je weer een hoppi onzin uit gaan kraaien

  5. Lopende het onderzoek, doet de man uitspraken in de pers, dit heeft hem eerder zijn baan gekost maar de man schijnt het niet te kunnen laten. Deze man is echt publiciteit geil, het wordt tijd voor een andere Inspecteur-generaal.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...

DolfijnFM | Koning benadrukt Eensgezindheid Koninkrijk om pandemie aan te kunnen

De Koning benadrukt in de Troonrede de eensgezindheid tussen de landen in het Koninkrijk om de gevolgen van de coronapandemie aan te kunnen. “Dat maakt ons Koninkrijk...
- Advertentie -