30 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Politie op zoek naar vermiste man

De politie is een zoektocht gestart naar de 42-jarige Erviet Otmar Scorrea. De man verliet maandagavond zijn huis aan de Kaya Wladimir Coco Balentien en is niet...

Nu.cw | Benzineprijs met 11 cent omhoog, water wordt goedkoper

De brandstofprijs gaat vanaf volgende week omhoog. Vooral automobilisten met benzineauto’s moeten veel bijleggen om de tank vol te krijgen. De kosten voor diesel en elektriciteit stijgen...

Nu.cw | Artiesten Curaçao International BlueSeas Festival bekend

De artiesten van de zesde editie van het Curaçao International BlueSeas Festival zijn bekendgemaakt. De wijk Pietermaai zal eind maart weer bruisen van bluesmuziek en -liefhebbers. Het straatfestival,...

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Hans Slier herkozen als voorzitter van CHATA

HomeMediaHoyer2 | Hans Slier herkozen als voorzitter van CHATA
Miles Mercera en Hans Slier van Chata

Hans Slier, eigenaar en CEO van Papagayo Beach Hotel en Papagayo Beach Resort is herkozen als voorzitter van de Curaçao Hospitality & Tourism Association. Dat meldde Radio Hoyer 2 al eerder op basis van het persbericht van de Curacaose Hospitality organisatie.

Slier is blij dat hij werd herkozen al was hij de enige kandidaat voor het voorzitterschap. Belangrijk punt waar Slier de komende tijd aan wil werken is een Tourism Authority. Dat betekent in de praktijk dat Chata en het Curacaose toeristenbureau moeten versmelten tot één zich zelf bedruipende organisatie, waarbij de politiek aan de zijlijn blijft.

TIJD 4:33

Bron: Radio Hoyer 2

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. papagayo is niet een goedlopende tent, anders bieden ze de KLM niet alles aan wat er te bieden valt. Vaak zit he alleen mer KLMers of TUI crew te ontbijten!

 2. Mensen mensen toch. Get your facts straight. Inkomsten van CHATA komen uit contributies van de leden. Inkomsten van CTB komt uit toeristenbelasting en een deel uit onze zak (bewoners).

 3. @Curacao Revisited: ik ben het volledig met je eens dat financiering van Chata niet met publieke middelen moet.

  En ja, investeren in toerisme marketing is zeker goed voor Curacao én de eigen leden.

 4. @LaStiwz: prima om belangen organisatie te zijn maar hou dan op met net te doen of investeren in toerisme marketing (betaald door de belasting betaler uiteraard) goed is voor Curacao: dat is goed voor je eigen leden.
  Hetzelfde met VBC: zeg gewoon dat je als werkgever minder geld aan je personeel wil uitgeven maar hou op om dan te beargumenteren dat dit “in het belang van de economie is”.

 5. @EricLapas, nu zakt je IQ meteen met 20 punten. Je kunt een hotel als Papagayo toch niet vergelijken met Plaza, Hotel Otrabanda en Johnson? Die 3 hotels deden niets aan onderhoud en veel te weinig aan marketing… Daarom zijn die kapot. Hotels in het kwaliteitssegment als Papagayo hebben over het algemeen een goede bezetting

 6. Beste @Alvin en @LaStiwz, kan het zijn dat daarom papagayo resort altijd een bijna 90% bezetting heeft en Plaza, Hotel Otrabanda en Johnson failliet zijn gegaan?

 7. Chapeau Alvin. Het is een belangenorganisatie. Ik zou het zelf raar vinden als een NIET hotelman voorzitter zou worden.

 8. @Curacao Revisites: wat is een (air)B&B belasting? Of bedoel je daarmee de “toeristenbelasting” die hotels ook moeten betalen (taxholiday uitgezonderd).

 9. @Alvin: dat hoeft niet perse het geval te zijn. Dutch Caribbean Economist is een onafhankelijke club zonder belangen verstrengeling en niet toevallig is het gemiddelde IQ daar een factor 2-3 hoger dan bij clubs als Chata en VBC 🙂

 10. @Alvin: hoeft niet perse: Dutch Caribbean Economics is een ongebonden vereniging en toevallig of niet het gemiddelde IQ binnen die club is een factor 2-3 het gemiddelde IQ van Chata, en VBC 🙂

 11. Weten jullie wel wat de CHATA is? Dat is net zoiets als VBC of AWVN in Nederland. Dat is dus een belangengroep met LEDEN die opkomt voor de belangen van een bepaalde groep. In dit geval dus de gehele hospitality branch van Curacao. De leden kiezen uit hun leden een voorzitter. Dat is in elke vereniging trouwens zo. Al met al staat een belangengroep COMPLEET los van de overheid net als een vakbond, een Rotary, de algemene buurtcommissie of iedere fiets club. En jullie maar klagen over het IQ op Curacao….

 12. @ericlapas : klopt! Als chata straks met het voorstel komt om de (air)B&B belasting te verhogen is het totaal niet geloofwaardig!

 13. Hans Slier, eigenaar en CEO van Papagayo Beach Hotel en Papagayo Beach Resort voorzitter van de CHATA. Is dit geen vorm van belangenverstrengeling?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties