29 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Gijsbertha garandeert uitkeren dividend UTS aan Curacao

HomeMediaHoyer2 | Gijsbertha garandeert uitkeren dividend UTS aan Curacao

Kenneth Gijsbertha in antwoord op vragen van Rick Hart

Het Cft beschouwt de vordering op UTS als zeer onzeker en wil dat de overheid een voorziening treft ten laste van de gewone dienst | Extra

Voor het UTS-dividend hoeft geen voorziening te worden getroffen. Dat schrijft de regering in haar brief aan het College financieel toezicht. De instelling had onvoldoende zekerheden over de uitkering van dividend van UTS.

In het AVA-besluit van UTS staat volgens het Cft dat er voor 2016 geen dividend van 37 miljoen gulden zal worden uitgekeerd, maar boven nominaal gestort kapitaal zal worden terugbetaald. Het Cft beschouwt de vordering op UTS als zeer onzeker en wil dat de overheid een voorziening treft ten laste van de gewone dienst.

Niet nodig, zegt minister van Financiën Kenneth Gijsbertha nu, aangezien er een Bava-besluit ligt. Dit besluit van de bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders garandeert dat 37 miljoen gulden zal worden uitgekeerd. Er is tevens een bekrachtiging van de aflossing met een officieel betalingsplan waar het Cft om heeft gevraagd, aldus Gijsbertha.

Radio Hoyer 2 vroeg hem om uitleg tijdens de persconferentie.

Tijd: 1.12

Bron: Radio Hoyer 2

6 reacties

 1. Uit de hoed van pandora?laat UTS eerst de 37miljoen storten op de rekening van de regering v/d belastingkantoor Gijsbertha en Paul de Geus 2 handen op een buik.corupt tot op het bot.CFT maakt schoon schip en ruim deze elementen op.genoeg is genoeg.alles wat de Geus tot nu toe gedaan heeft UTS naar z’n male moer helpen.daarom moeten er nu zoveel ontslgaen vallen.

 2. Helemaal eens met de voorgaande reacties; Het lijkt wel alsof het Cft de zeer benarde financieel/economische situatie van het eiland beter kent dan de eigen Minister.
  Het gaat de Minister en het ambtenaren apparaat goed af, wellicht goed om daar eens in te snijden?! Een idee.

 3. Gijsbertha was toch president commissaris bij UTS, hij was erbij en keek toe hoe De Geus UTS als zijn privé speeltje misbruikt. Nu is deze eikel zelf minister van financiën.

 4. Beste Gijsbertha,

  Natuurlijk kun je met UTS allerlei betalingsregelingen treffen, maar………….wanneer het geld er niet is dan is het er niet.
  Het geld van UTS is afhankelijk van het presteren van UTS, ze hebben het niet op de plank liggen. Heel Curacao weet dat UTS slecht draait, dus wat ga je dan doen wanneer UTS failliet gaat ? Alsnog 37 miljoen opeisen.

  Ik hoop dat je begrijpt dat CFT dit nooit en te nimmer gaat accepteren als dekking voor het begrotingsgat. Tevens geeft het aan dat je weinig kaas hebt gegeten van financiën. Jouw redenaties lijken wel op die van Jamaloodin, die had er ook niet veel van begrepen.

  Samen met de rest van het zooitje dat zich minister noemt maakt hij er een gezellige puinhoop van, alleen betalen wij, de burger, uiteindelijk de rekening en daar ben ik niet blij mee.

 5. Ik krijg langzamerhand de indruk dat deze “over het vuur springende” of te wel “om de hete brij draaiende” minister niks begrijpt van het volgende:
  – Risico’s inventariseren
  – Risico’s kwantificeren;
  – Beheersmaatregelen;

  Blijf maar roepen dat een afslankende overheidsentiteit over de brug zal komen met NAFl. 37mln.

  Stelt u voor dat het minder dan de helft wordt? Wat dan?

  Laat me!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties