30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | Focus Hof op kwaliteit rechtspraak

Eunice Saleh in gesprek met Rick Hart

Hofpresident mr. Eunice Saleh | Fotp Extra

De kwaliteit van de rechtspraak is komend jaar één van de centrale thema’s bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Het Hof wil een visie ontwikkelen om de kwaliteit van de rechtspraak te verbeteren en te monitoren.

- Advertentie -

Mocht iemand het oneens zijn met de bejegening van een rechter dan kan diegene een klacht indienen bij het Hof. Net als in iedere beroepsgroep zijn er ook bij het Hof goede en minder goede rechters en bij ontevredenheid over een rechter kan men naar de klachtencommissie stappen.

Is iemand het juridisch-inhoudelijk oneens dan zal een veroordeelde altijd in hoger beroep moeten gaan, dat staat los van de klachtencommissie.

Hof-president Eunice Saleh legt uit hoe de kwaliteit van de rechtspraak wordt bewaakt.

Tijd: 3.23

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertentie -

Artikel delen

17 reacties

 1. @Yvette, volledig met je eens. Ik heb dezelfde ervaring. In hoger beroep wordt nauwelijks gekeken naar de bewijslast. De zitting wordt er doorheen gejaagd en de beschikking is volledig onterecht.

 2. Ik heb geen beste ervaringen met het hof. Ik zou eerder spreken van “onrechtspraak”. Helaas is de enige uitweg, in cassatie gaan, voor de gemiddelde burger onbetaalbaar.

 3. Brian s
  Ook in hoger beroep , dat 6 x uitgesteld werd , had ik een uitspraak, welke totaal ongegrond was.
  Men neemt niet de moeite de stukken te lezen en zelfs ingediende stukken, welke een frauduleuze verkoop van grond aantoonden, werden niet gelezen.
  Gaat er nog iets eerlijk op curacao? Zelfs notarissen werken mee aan het opmaken van aktes , waarin valse gegevens staan.

 4. Ericalapas,

  Het is niet mijn gewoonte om op domme opmerkingen te reageren, maar lezen is een kunst en daarom mijn laatste reactie.
  Jammer dat je dat niet in staat bent goed te lezen.
  Misschien kan men in je leefomgeving je meer vertellen over de gevangenissen op curacao.
  Ik kan je alleen meer vertellen over de schade welke ik opgelopen heb door diefstal en fraude op curacao en de wijze waarop Het Hof hierover oordeelt.

 5. Het is jammer dat Yvette zo gepikeerd reageert, ik had van haar graag willen weten of er ook seks is in de vrouwelijke gevangenis, daar horen wij nooit wat van.

 6. @ericlapas: deze mevrouw heeft haar positie enkel en alleen aan haar vader te danken (commissaris ENNIA onder Ansary) dus hoe kan je van haar verwachten dat zij op basis van kennis en ervaring het Hof gaat aansturen?

 7. Deze Eunice Saleh spoort niet, dat is het probleem met deze rijkelui kinderen, ze hebben zelf nooit midden in de samenleving gestaan en weten niet wat onder de gewone burger speelt.

  In plaats dat zij zich druk maakt over de lage straffen die criminelen krijgen waardoor de samenleving onveilig is, maakt ze zich druk over de bejegening van criminelen door rechters.

  https://www.youtube.com/watch?v=qQlOx9eLqSI

 8. Ericapas,
  Misschien moet je eens nadenken voordat je dingen eruit kraamt zonder dat je weet wat er aan de hand is. Of ben je zo dom dat je dat niet kunt.
  Of je hebt zelf een verleden dat je ” met je poten nergens vanaf kon blijven?”
  Ik hoef jou geen uitleg te geven waarover mijn zaak ging, maar ik kan je 1 ding vertellen., het waren “eerlijke Antillianen,” die met hun poten niet van mijn bezittingen af konden blijven. Maar ik neem je je reactie niet kwalijk, in eerdere reacties kon ik je IQ opmaken en die is zeker niet hoog.

 9. Een beetje raar verhaal van deze Yvette, als je met je poten niet van andermans spullen kan blijven, kan je toch niet een andere behandeling door de rechter verwachten? Dit lijkt wel de wereld op zijn kop zeg, the dog wagging the tail.

 10. Totaal verbaasd na het horen van het prachtig verhaal van mevrouw Saleh.
  Ook ik ben afgelopen jaar onheus bejegend door het Hof in een Hoger Beroepzaak.
  En niet alleen dit, maar ook in een vonnis persoonlijk beledigd door de rechter zonder dat er enig aantoonbaar bewijs was dat deze ” beledigingen” gestaafd waren.
  Natuurlijk diende ik een klacht in bij mevrouw Saleh, toonde ook mijn verbazing over het feit dat een aangetoonde fraude gewoon over het hoofd werd gezien.
  Antwoord wilde ik op de vraag op welke basis mevrouw de rechter in haar vonnis mij persoonlijk , onterecht , kon beledigen.
  Na een schandalig vonnis van Irma Lips hoopte ik in Hoger Beroep iets recht te kunnen laten zetten.
  Maar mevrouw Saleh liet mij weten mijn klacht niet te behandelen.
  Nu ik nu haar verhaal hoor dien ik nogmaals mijn klacht in.
  Misschien wordt er nu wel aandacht aan geschonken??

 11. Misschien zou mevrouw Saleh haar vader eens kunnen laten vragen hoe het mogelijk is geweest dat hij jarenlang bij ENNIA commissaris is geweest zonder Ansary een strobreed in de weg te leggen?!

 12. “oneens zijn met de bejegening van een rechter”. Zijn we met zijn allen gek geworden in dit land?

  Moeten rechters nou criminelen met U aanspreken ipv die hufters voor lange tijd op te sluiten?

  Net als je denkt dat die achterlijke rechters eindelijk door hebben dat voorwaardelijke straffen niet helpen, krijgen we dit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -