Hoyer2 | FMA behandelt steeds meer jongeren met internet en social-media verslaving

FMA manager Meta Fahrenfort in gesprek met Marit Severijnse

FMA manager Meta Fahrenfort

Naast het feit dat wiet een belangrijk verslavingsprobleem is onder jongeren, ervaart deze groep ook steeds vaker de negatieve effecten op hun leven door veelvoudig telefoongebruik. Dat heeft Meta Fahrenfort, algemeen manager van FMA verklaard tegenover Radio Hoyer 2.

De FMA richt zich momenteel het meest op verslaving onder jongeren en zij zien dat een internet en social-media verslaving steeds vaker voorkomt.

Om hun kennis over verslavingen zoveel mogelijk te delen is de FMA bezig om een uitgebreid trainingstraject voor derden te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld voor huisartsen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Ook implementeren zij jaarlijks op vier nieuwe scholen een drugs-en alcohol beleid.

Radio Hoyer 2 sprak met Fahrenfort over deze ontwikkelingen naar aanleiding van hun 22’ste jubileum begin deze week. Fahrenfort verklaarde verder dat het met de FMA goed gaat, maar dat zij door een korting op de subsidie wel 45 procent minder te besteden hebben, dan toen hun kantoor voor het eerst haar deuren opende. Voor de chronisch verslaafden heeft de FMA een inloopcentrum, maar dat is, zo legt de algemeen manager uit, gezien de financiële situatie niet de groep waar zij zich op het moment het meest op richten.

Fahrenfort vertelt hoe de FMA verslaving onder jongeren aanpakt.

Tijd: 4:30

Bron: Radio Hoyer 2

Een Reactie op “Hoyer2 | FMA behandelt steeds meer jongeren met internet en social-media verslaving

  1. ericlapas

    Het is niet te hopen dat de FMA straks de nieuwe Bill Gates of Steve Jobs met het badwater weggooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *