25 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 06:52

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | FAS in aangifte: Glenn Camelia schuldig aan oplichting

- Advertentie -

Glenn Camelia in gesprek met Rick Hart

Glenn Camelia- FCW legal

Advocatenkantoor FCW Legal zou eind 2013 en begin 2014 ten onrechte een groot aantal uren in rekening hebben gebracht voor een rechtszaak tussen een aantal bestuursleden van Tayer Soshal en het Land Curacao. Dat blijkt uit de aangifte die Fundashon Akshon Sivil, FAS, medio april heeft gedaan bij het Openbaar Ministerie.

De aangifte is in handen van Radio Hoyer 2. Volgens FAS maakt Camelia zich schuldig aan ondermeer oplichting.

FAS beschuldigt voormalig informateur, voormalig formateur en advocaat Glenn Camelia van FCW Legal ervan, buiten retainer-contracten om, exorbitante facturen in rekening te hebben gebracht. Een retainer fee is een een vast maandelijks bedrag voor juridische bijstand.

- Advertentie -

Eén van de voorbeelden in de aangifte draait om de rechtszaak tussen het bestuur van Tayer Soshal en het Land Curacao. Toenmalig SOAW-minister Jean Marie Francisca van Pueblo Soberano wilde drie nieuwe PS-gelieerde bestuursleden bij Tayer Soshal benoemen. Het zittende bestuur was het daar niet mee eens.

Uit de processtukken blijkt volgens FAS dat de zaak juridisch weinig om het lijf heeft. FCW Legal zou telkenmale hebben aangegeven tientallen uren met processtukken bezig te zijn geweest, terwijl het dossier maar enkele bladzijden bevat. In totaal zijn in die zaak 337 uren in rekening gebracht, aldus FAS in zijn aangifte.

FCW Legal heeft volgens FAS de facturen op zeer grove wijze opgeklopt en wel op zo’n buitensporige wijze dat dit niet anders dan als oplichting te kwalificeren valt, aldus de aangifte.

Camelia heeft, nadat Radio Hoyer 2 de aangifte onthulde, een persbericht naar buiten gebracht waarin de advocaat uitlegt dat ambtenarenzaken niet binnen de retainer zouden vallen. Opmerkelijk, aangezien het binnen de overheid alleen maar om ambtenaren draait.

Camelia legt uit waarom ambtenarenzaken niet onder de retainer vallen.

Tijd: 6.48

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Overigens staat bij FCW nog een jodokus op de payroll die de overheid en dus ons belastingbetalers miljoenen heeft gekost.

  Flocker, wel te verstaan. Flocker, Fucker had hem beter gepast, is samen met Dennis Dambruck ervoor verantwoordelijk dat de UNA miljoenen moest betalen voor het ontslag van Miguel Goede aan de Universiteit.

  Flocker en Dambruck deden dat als leden van de raad van toezicht van de UNA. En ondanks dat zij verantwoordelijk waren voor het ontslag van Goede dat bijna tot het faillissement van de universiteit leidde, staan Fucker en Damfuck nog steeds op de payroll van de UNA als toezichthouder.

  Sin berguensa!

 2. Wat een vuile ratten, Camelia en zijn kantoor FCW.

  Maar de randdebiel bij de overheid die hun fakturen goedkeurde zou ook aan zijn of haar ballen aan de Julianabrug moeten worden opgehangen.

 3. Advocaten die met een vork schrijven en die de kluit belazeren ?

  Gut, dat hoor ik echt voor het eerst !
  (/ironische modus off).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -