31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Dierenbescherming luidt noodklok; veel eenlingen in opvang dieren

HomeMediaHoyer2 | Dierenbescherming luidt noodklok; veel eenlingen in opvang dieren

Gregory Berry in gesprek met Rick Hart

Gregory Berry rechtes, medewerkers dierenasiel links

Indien er niet snel een doorbraak komt om de financiële krapte van de Dierenbescherming op te heffen, dan zal Curaçao binnenkort niet meer over een dierenasiel beschikken. De bodem van de kas van het dierenasiel is in zicht gekomen en op termijn kan het asiel niet meer bekostigd worden.

Het bestuur van Stichting Dierenbescherming Curacao heeft volgens voorzitter Gregory Berry alles in het werk gesteld om dit te voorkomen, maar als gevolg van een drastische daling van de inkomsten is het niet langer verantwoord op de oude voet door te gaan.

Dat er door de jaren heen veel eenlingen zijn die ook opvang van honden en katten op zich nemen, wijt Berry niet aan een slecht functionerend dierenasiel.

De voorzitter legt uit hoe het komt dat de Dierenbescherming zo’n slechte financiële positie heeft.

Tijd: 5.07

Bron: Radio Hoyer 2

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Ik weet niet of een dierenasiel wel nodig is, het is belangrijker vind ik om de bevolking op te voeden hoe ze met dieren vooral honden moeten omgaan.

    Het blijkt vaak dat mensen die honden slecht behandeld ook vaak een sociaal probleem hebben.

    Ik heb een project in de VS gezien waar gedetineerden een hond adopteren en trainen. Een hond kan verschillende emoties bij zijn baas herkennen. Een hond kan je troosten als je verdrietig bent en blijft uit je buurt als je boos bent. Wil je dat de hond dichterbij komt zodat je hem kan aaien, dan moet je de juiste gemoedstoestand hebben. Een goede angermanagement voor gedetineerden.

    Er zijn ongeveer 400 gevangenen op Curacao en ik schat ongeveer 100 honden in het asiel. Maar ja, zolang we een waardeloze gevangenis directeur en dito minister van justitie hebben, zal niets veranderen. Die twee lijken iets van de lamme die de blinde leidt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties