30 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 18:20

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | De Geus: ‘Ik stap op als iemand mijn werk kan doen met 100 mensen in plaats van 480

Paul de Geus in gesprek met Rick Hart

Paul de Geus UTS | Extra

“Als er een directeur is die hetzelfde werk kan doen als ik doe, en dan niet met 480, maar met 100 mensen of minder, dan stap ik op.” Dat zegt directeur Paul de Geus in reactie op uitspraken van Errol Cova tegenover Radio Hoyer 2.

Cova zei toen dat als een voetbalclub niet weet te winnen, de trainer opstapt. Cova vond dat dat in het geval van de ‘trainer’ van UTS, Paul de Geus ook moet gebeuren. Cova is gevraagd om vakbond Sitcom van UTS te ondersteunen.

- Advertentie -

Begin deze week werd bekend dat er van de 480 werknemers bij UTS 200 zullen overblijven. Personeel zal eerst gevraagd worden vrijwillig ontslag te nemen en per januari 2018 zal indien noodzakelijk personeel noodgedwongen worden ontslagen.

De Geus legt uit waarom er 280 mensen uit moeten.

Tijd: 7.15

- Advertisement -

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. Heb al tien jaar internet en telefoon van UTS zonder klachten.

  En dat ze, achter de broek aan gezeten door Digicel. moeten saneren is niet meer dan normaal, valt de Geus niet aan te rekenen.

  En dan kan de schreeuwende tuinkabouter Errol Cova roepen wat hij wil, deze bejaarde dinosaurus heeft een leven lang op geld van de belastingbetaler geteerd en heeft geen idee hoe een commercieel bedrijf werkt.

 2. Muis | 6 oktober 2017 om 20:21 |
  En wat denk je van de verplichte Naf 5,- extra per maand als je je rekening gewoon op papier wilt ontvangen!

  Wat ik er van denk: dat je wel een hele grote eikel bent als je je rekening nog op papier (via CPost???) wilt ontvangen

  De helft loopt hier e klagen dat UTS niet met de tijd meegaat, en Muis wil nog steeds de rekening op papier ontvangen.

  @Muis: heb je geen printer?

  Overigens heb ik niet veel te klagen over UTS. Mooie stabiele snelle glasvezel en de telefoon werkt altijd (als Aqualectra de stroom levert).

  Het kan wel wat goedkoper, maar ach 6 lapjes Beemster kaas kosten ook meer dan 6 piek.

 3. @muis, ik kan daar wel inkomen. Enigszins. Uitprinten, opvouwen, in envelop stoppen. Kost allemaal hoedanook geld. En dan de porto.
  Wat ik niet begrijpen kan is waarom het de ene maand wel, de andere niet automatisch van m’n bankrekening wordt afgeschreven.

 4. zo lang er 4 vrachtwagengens met 16 werknemers klaar staan om , om 9 am een lantarenpaal te repareren vul zelf maar in ?

 5. Ach, 4 man uit Nederland hebben het Dok in no-time omgetoverd van een uitermate verliesgevend bedrijf in een bedrijf dat weer een goede toekomst voor de boeg heeft.
  Het recept ?
  Al het werk gewoon weer zelf gaan doen i.p.v. alles uitbesteden. Werknemers achter de broek aanzitten dat ze ook daadwerkelijk werken en niet lanterfanten. De boel eens opruimen, zodat het er enigzins schoon bijligt en als laatste iedere dag je hoofd laten zien op de werkvloer.
  Het begin van de omslag bij het Dok is gemaakt, dit kan ook bij andere bedrijven, dus ook bij UTS.
  Oftewel De Geus……………begin maar met pakken van je koffers !
  Alleen vrees ik dat hij het niet uit handen durft te geven, want dan zou hij wel eens van een hele koude kermis thuis kunnen komen.

 6. @Wim. Hoe bedoel je? Hij is de oorzaak van al deze problemen. Denkt je echt dat de man er pas zit? Hij heeft deze beerput opgebouwd.

 7. In de tijd van automatisering blijft UTS achter lopen met alles. Nog verplichte analoge lijntjes thuis om de klant te dwingen extra te betalen. Het zeer snel vervallen van beltegoed en telefoonnummer.
  Het wordt tijd om de bezem door deze antieke bedrijf te halen, zodat UTS weer fris en modern wordt.

  Het gaat dan niet om een nieuwe logo of een andere kleur voor de winkels, maar over vernieuwing processen en het automatiseren van systemen.

 8. Wat meer respect voor deze directeur die juist de honderden overtollige werknemers van UTS eruit durft te gooien.

  Bij Aqualectra blijven ze gewoon zitten, maar dat is dan ook een monopolist die alle loonkosten in haar prijzen kan doorberekenen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -