31 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024 20:15

Hoyer2 | CEO Insel De Brabander: ‘Doek valt voor Insel’

Lars de Brabander in gesprek met Rick Hart

Inselair CEO Lars de Brabander met bestuurders Etienne Ys en mr. K. Frielink

“Het doek valt voor Insel Air,” zei CEO van de luchtvaartmaatschappij Lars de Brabander maandagochtend tegen Radio Hoyer 2. Dinsdag werd het faillissement van Insel Air International BV uitgesproken.

Een afgevaardigde van de bewindvoerder heeft maandagochtend de rechter-commissaris op de hoogte gebracht van het terugtrekken van investeerdersgroep Tilgent Capital Trust als potentiële overnamekandidaat voor Insel Air.

Werknemers maken weinig kans alsnog uitbetaald te krijgen en staan dus met lege handen op straat. De Brabander wil dit niet bevestigen, maar zegt wel dat dit vaak de gang van zaken is bij faillissementen. Crediteuren hebben als eerste recht op eventuele gelden.

De CEO van Insel vertelt wat er maandagochtend bij de rechter-commissaris is besproken.

Tijd: 5.47

Bron: Radio Hoyer 2

Naschrift KKC

2019 02 26 -Beschikking InselAir Int BV – Weigering Homologatie en Faillissement by Black Lion on Scribd

11 reacties

  1. @Henk, Net zoals met ALM had Insel ook altijd het gedoe dat familieleden van werknemers vrijwel gratis kunnen vliegen. Als je naar Miami vliegt maar de helft betaald niet voor de ticket ga je het niet redden. Dan doe je er nog onrendabele vluchten bij, Te lang op Venezuela vliegen, te veel personeel, oude en dure vloot en een te groot en duur management dat niet functioneerde. Dan hebben ze nog een trucje gedaan met Insel Aruba en op een aantal landen mochten ze al niet meer landen omdat ze miljoenen aan landingsrechten niet hadden betaald.

  2. Een te grote groep heeft zich vanaf het begin on beschaand kunnen verrijken. Als dit bedrijf in het begin wel vele milj binnenhaalde pm moet het ergens verdwenen zijn nietwaar!

  3. Aan Nederlandse experts heb je ook al niets. Het geld blijft maar verdampen. Daarvoor kan je Nederlanders ook goed voor gebruiken…Blijft maar roepen aan de kant, dat het moeilijk, moeilijk is en daarmee je bijdrage leveren. Ik merk wel dat gelden met Nederlanders sneller aan het verdampen zijn….Kom met een oplossing of zwijg a.u.b. in alle talen…

  4. @hoedanook, Helaas.. OM heeft nog geen enkele actie gedaan mbt wanbeleid bij de overheids NV’s (ondanks een rapport) en het miljoenen die Wiels en van Arneman er doorheen jaste..

  5. De directie en commissarissen hoofdelijk aansprakelijk stellen. OM schuif dossier Martina aan de kant. Dit heeft hogere prioriteit!

  6. Die mensen die er voor 2000 pm werkten gaan nu niets krijgen terwijl Andre Delger als CFO 35000 pakte per maand en niets deed om Insel financieel gezond te krijgen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties