31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Hoyer2 | Camelia-Römer: ‘Individuele bedrijven houden zich aan norm luchtverontreiniging’

Suzy Camelia-Römer in antwoord op vragen van Rick Hart

‘Individuele bedrijven houden zich aan norm luchtverontreiniging’ | Extra

Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer zegt dat individuele bedrijven aan de normen voor luchtverontreiniging voldoen, maar dat de bedrijven gezamenlijk ervoor zorgen dat de normen worden overschreven.

Daarbij gaat het niet alleen om de raffinaderij, maar ook om de CRU en Aqualectra, aldus de minister. De uitspraken die Camelia-Römer begin september deed over de luchtkwaliteit gingen volgens haar over een rapport uit 2016 over Julianadorp. De norm wordt daar niet overschreden.

Milieuorganisatie SMOC wees er eerder ook al op dat de metingen die gebruikt zijn niet hebben plaatsgevonden rond de raffinaderij.

Bij het aantreden van Camelia-Römer als minister van GMN leek het er nog op dat de overheid een wending zou gaan maken in haar beleid ten aanzien van overschrijding van de normen van luchtverontreiniging. De minister zei medio juli dat milieuvervuiling echt aangepakt zou worden. Ook de Isla zou bij luchtvervuiling moeten rekenen op actie van de regering bij overschrijding van de milieunorm, zei Camelia- Römer destijds.

De minister zegt nu dat individuele bedrijven zich houden aan de norm en dus niet aangepakt kunnen worden.

De minister verklaart nog steeds achter haar uitspraken te staan over het rapport dat over Julianadorp gaat.

Tijd: 6.07

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

7 reacties

 1. Suzy ben diep teleurgesteld in jouw.Het is niet acceptable dat je nu met deze redeneringen aan komt.We zijn niet gek en zeker niet dom.
  We zullen het misschien nooit te weten komen voor wie en voor wat je gezwicht bent?De tijd zal het leren.

 2. Suzy ben diep teleurgesteld in jouw.Het is niet acceptable dat je nu met deze redeneringen aan komt.We zijn niet gek en zeker niet dom.
  We zullen het misschien nooit te weten komen voor wie en voor wat je gezwicht bent?

 3. Suzy, Suzy, Suzy toch…… Vergeet niet de uitlaatgassen en smog uit het oosten van Willemstad er ook nog bij op te tellen! En die feestende mensen met hun olielampen! En die toeristen die hier met die diesel verslindende megaschepen komen. En die RHD wagentjes die verkeerd zijn afgesteld.

  Hou toch op met die flauwekul.

  Er is een rapport uit 1970 door Tebodin opgemaakt naar aanleiding van stank en benauwdheidsklachten. Toen was het 1 bedrijf! en dat is het nu nog steeds. Zonder elektra geen kraakproces.
  Toen in 1970 werd er geadviseerd om de uitstoot te verlagen naar de toen geldende norm. Die is nooit opgevolgd. Sterker de norm is zelfs gehalveerd in de loop van de tijd. En nu in 2016 is er 85 ppm SO2 gemeten over het hele jaar. Dat is meer dan 2 keer de toegestane hoeveelheid van de geldende norm.

  De raffinaderij heeft stil gelegen voor onderhoud en daarna een brand. In die tussentijd is er gemeten en wat schets onze verbazing…….. GEEN verontreiniging gemeten! Als de raffinaderij dan weer opstart hebben we weer vrolijk 200 ppm SO2

  We zijn al jaren bezig met meten en dan kom jij met zo’n smoes? Meerdere bedrijven zijn de oorzaak? Het is één bedrijf, Suzy. Niet met een organisatorisch rookgordijn aan komen zetten.

  Ga zelf eens een paar maandjes onder de rook van de ISLA slapen. Dan wel in de dikke SO2 stank graag. Eens kijken of je dan nog steeds aan je uitspraak wil houden. Ik zou wel een afspraak bij de dokter maken, voor het geval dat er uitzaaiingen van jouw onzin stelling zijn.

  Suzy, niet alles klakkeloos van je top ambtenaar overnemen. Die lijkt het handhaven al jaren uit te stellen. Misschien zou daar eens onderzoek naar gedaan moeten worden? Of zijn de centen dan toch belangrijker?

 4. once upon a time……… Pinokkio
  Hoe dom denkt ze niet dat wij zijn. Wanneer krijgen we eens ministers die ook gestudeerd hebben en weten waar ze over praat. Gezondheidzorg en mileu is gewoon puinhoop hier op eiland. degene met het meeste geld bepaald, ook bij dit kabinet

 5. Op welk ministerie ze ook zit , ze l*lt overal een punt aan.
  Als alle bedrijven zich houden aan de norm maar de totaalnorm wordt overschreden dan is of 1) de totaalnorm te laag gesteld of 2) de norm voor de individuele bedrijven te hoog gesteld. Allemaal toch niet zo moeilijk? Daar hoef je niet overmatig intelligent voor te zijn. Dus dat zou ook zij moeten kunnen begrijpen.
  Maar ja, met haar redenering kan ze achterover leunen of zich met andere haar interesse hebbende zaken bezighouden. Politiecursussen en zo.

 6. Kom niet meer bij van het lachen, hoe dom denkt deze omhooggevallen figuur dat we zijn?? We wonen niet allemaal in sprookjes en `la la` land. De ongeloofwaardigheid druipt er af.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...