28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 05:43

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | Camelia-Römer boos na kritische vragen over Sona

Suzy Camelia-Römer in gesprek met Rick Hart

Suzy Camelia- Römer tijdens de persconferentie in gesprek met Rick Hart

Minister van gezondheid, milieu en natuur Suzy Camelia-Römer reageerde gisteren fel op kritische vragen over haar beleid ten aanzien van Sona, de beheersorganisatie van de bouw van het nieuwe ziekenhuis, Hospital Nobo Otrobanda.

Radio Hoyer 2 stelde die vragen en werd prompt door de minister beschuldigd van partijdigheid. Journalist Rick Hart van het radiostation zou gestuurd zijn, door wie zei Camelia-Römer er niet bij. Radio Hoyer ontkent deze grove beschuldiging uiteraard in alle toonaarden en is volledig onafhankelijk, maar wil wel alle kanten belichten.

- Advertentie -

Zoals bekend is Camelia-Römer ontevreden over de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen aangezien ze geen financiele verantwoording willen afleggen. De minister dient in het parlement verantwoording af te leggen en kan volgens eigen zeggen met de nu beschikbare informatie vragen van parlementsleden niet beantwoorden.

Volgens Sona willen ze de financiële cijfers wel geven, maar kunnen ze dit niet, omdat toenmalig bouwuitvoerder Berenschot de cijfers niet wil geven. Berenschot werd eind vorig jaar de laan uitgestuurd door Sona. De organisatie heeft intussen een kort geding aangespannen om de cijfers toch te krijgen van Berenschot.

Tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad vroeg Radio Hoyer 2 naar Sona.

- Advertisement -

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Een TERDEGE antwoord … Laat hem als hij “BALLEN “hebt vragen stellen HIER in Nederland over het “IRT/BOUW/JUSTITIE affaires” en niet te laten, de burgemeesters/wethouders affaires die WEKELIJKS hier in Nederland aan de gang zijn … Altijd maar in iemand ANDERS hol kijken en de jouwe STINKT NAAR VERJARE STRONT !!!

 2. @ Sander dat geldt ook voor bouwuitvoerder Berenschot. Als deze laatste de cijfers niet wil inleveren moet Sona een rechtszaak tegen Berenschot beginnen. Ik hoop niet dat Berenschot de boel had opgelicht, daar ruikt het wel naar.

 3. De Sona stinkt, dat is duidelijk…
  wie heeft de Sona aangesteld?
  dat was niet de huidige regering, dus goed dat deze regering het wel aandurft om deze beerput open te trekken.

 4. Sona,Berenschot,KPMG en de vele accountants kantoren die zijn alleen om hun zaken te vullen.
  Smeerpijp v/d bovenste plank maar ze vallen allemaal vroeg of laat door de mand.

 5. Geen leuk commissariaatje voor Karel Frielink, SONA?

  Hij heeft bij Insel Air bewezen goed de andere kant op te kunnen kijken als er stinkende zaakjes zijn.

  Om vervolgens in de KKC weer een column te schrijven over goed bestuur.

 6. Als Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (SONA) aangezien ze geen financiële verantwoording willen afleggen.

  Hoe kan Suzy Römer dat wel doen?

  Volgens Sona willen ze de financiële cijfers wel geven, maar kunnen ze dit niet, omdat toenmalig bouwuitvoerder Berenschot de cijfers niet wil geven.

  SONA moet vervolgd worden als je 1 ANG uitgeeft moet je dit administratief vastleggen en als SONA dit niet had gedaan is omdat ze zelf vanaf het begin alles had gejat waardoor de kosten miljoenen hoger is dan was geraamd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -