33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Burgerluchtvaart doet uiterste best voor categorie 1 in 2019

HomeMediaHoyer2 | Burgerluchtvaart doet uiterste best voor categorie 1 in 2019

Zita Jesus-Leito en Hans de Jong in antwoord op vragen van Rick Hart

Minister Zita Jesus-Leito en Hans de Jong in antwoord op vragen van Rick Hart | Extra

De Burgerluchtvaart Curacao heeft goede hoop om in 2019 weer in categorie 1 van de Federal Aviation Administration te komen. Dat zegt Hans de Jong, directeur van de Burgerluchtvaart Curacao.

Aanpassing van wet- en regelgeving is een groot project geworden en geen klus die zomaar geklaard kan worden. De Jong verwacht daar in december mee klaar te zijn.

De Jong is positief gestemd om in 2019 weer terug in categorie 1 van de FAA te belanden.

Tijd: 3.39

Garanties dat we daadwerkelijk weer in categorie 1 komen, kan De Jong niet geven. Wel dat hij zijn uiterste best zal doen om het voor elkaar te krijgen. Wij vroegen De Jong wat de schadelijke gevolgen van de downgrading voor Curacao zijn.

Tijd: 5.04

Bron: Radio Hoyer 2

13 reacties

 1. Ook in 2019 gaat het niet lukken. Te veel ego’s met lange tenen bij de burgerluchtvaart autoriteit, te langzame molen bij de overheid om de wetgeving aan te passen en dwarsliggende statenleden. Daar liep de vorige directeur ook tegenaan. Nee, als Curaçao CAT 1 wil worden moet iedereen dat willen en dat is niet het geval. Punt.

 2. @Ruben, Dan had Martina toch gelijk in zijn AD stuk over NKorea.
  De Statenleden hebben het buskruit niet uitgevonden, en deze regering uiteraard ook niet.

 3. In een overeenkomst met de toenmalige regering-Schotte in 2011 werd mede bepaald dat de ruimtehaven een belangrijke rol zou gaan spelen in de economische ontwikkeling van Curaçao tot een technologisch centrum van Midden- en Zuid-Amerika. Ook werden afspraken gemaakt over de educatieve rol van de ruimtehaven.

  Ach dat dat zegt al genoeg!

 4. @Brian, ja joh? Suggereer ik dan dan, en waar, huh?
  Jij zei dat het mede aan Curaçao lag dat dat XCOR Aerospace niet kon ´beginnen.´

  Jij schreef:¨De wetgeving was ook niet aangepast en dat was 1 van de zgn redenen dat het Space project niet kon beginnen.¨[…]

  Er was niks en ze hadden niks, behalve luchtkastelen zoals zovelen. Punto nu.

 5. @Nombre, Je kan niet zomaar een raket de lucht in vuren. Komt nogal wat bijkijken. Wij kunnen niet eens een airport runnen of een waterleidingsbedrijf.. Maar wel een space lanceringsplatform?

 6. @ Nombre,

  Curacao wilde het space project hier hebben, dus dan moet daar wetgeving voor zijn. Dat deel heeft Curacao nooit geleverd. Dat staat echter geheel los van de haalbaarheid van het project.
  Nu met de Cat 1 status moet ook de wet worden aangepast. Kennelijk zijn er een aantal consultants die wet aan het schrijven. Deze moet dan ASAP door het parlement worden geloodst, anders wordt het weer geen Cat 1.

 7. @Brian, is dat zo? Beginnen waarmee dan? Met het doorgaan met het bouwen van luchtkastelen? Het was hun ´raket´ project en alleen zij waren er verantwoordelijk voor en niemand anders, Punto! Ze hadden, als ze genoeg geld hadden het zo ergens anders kunnen proberen, maar helaas pindakaas, ze zijn door de mand gevallen.

 8. @Nombre, Helaas, De wetgeving was ook niet aangepast en dat was 1 van de zgn redenen dat het Space project niet kon beginnen.

 9. Nee he, Curaçao kon wel met spoed de wetgeving aanpassen om zogenaamde ´raket´ het mogelijk te maken om via op ons eiland te stijgen en te landen. De ´raket´ kreeg er zelfs tonnen toegestopt, die tot de dag van vandaag niet terug betaald zijn? De raket is inmiddels failliet gegaan voordat het gebouwd werd.

 10. Hieruit concludeer dat Curacao in 2012 niet voorbereid was voor de audit van de FAA (Wat heeft Charles Cooper dus al die jaren dan gedaan?) en dat er sindsdien geen enkele fluit is gedaan. Wat heeft die duurbetaalde mr. Derby dan al die jaren gedaan? En nu weer een kwiebus uit Nederland die niet eens weet of Curacao wel naar 1 kan. En ondertussen is Bonaire en Aruba gewoon 1! Wat hebben zij gedaan wat Curacao blijkbaar niet kent?
  Curacao kan de wetgeving in 6 jaar niet aanpassen?

  Wat een flauwekul! en niemand maar dan ook niemand die de verantwoordelijkheid neemt!

 11. De Minister snap er de ballen niet van, het MOET gewoon…..wat een dom antwoord. “Dat gaat niet”, wat een lulverhaal van die mevrouw Zita, zijn stemmers op die partij van haar blij met dit niveau?
  Dit kabinet op Curacao, lijkt wel bevolkt door allemaal dommies……en het wordt niet eens onder stoelen of banken geschoven. Openlijk je domheid tentoon stellen, wat een verloren verhaal voor dat eiland.
  De ene minister troeft de ander af in zijn/haar domheid en onkunde. Het is gewoon een komedie en dan van slechte kwaliteit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties