29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoyer2 | Burgerluchtvaart doet uiterste best voor categorie 1 in 2019

Zita Jesus-Leito en Hans de Jong in antwoord op vragen van Rick Hart

Minister Zita Jesus-Leito en Hans de Jong in antwoord op vragen van Rick Hart | Extra

De Burgerluchtvaart Curacao heeft goede hoop om in 2019 weer in categorie 1 van de Federal Aviation Administration te komen. Dat zegt Hans de Jong, directeur van de Burgerluchtvaart Curacao.

Aanpassing van wet- en regelgeving is een groot project geworden en geen klus die zomaar geklaard kan worden. De Jong verwacht daar in december mee klaar te zijn.

- Advertentie -

De Jong is positief gestemd om in 2019 weer terug in categorie 1 van de FAA te belanden.

Tijd: 3.39

Garanties dat we daadwerkelijk weer in categorie 1 komen, kan De Jong niet geven. Wel dat hij zijn uiterste best zal doen om het voor elkaar te krijgen. Wij vroegen De Jong wat de schadelijke gevolgen van de downgrading voor Curacao zijn.

- Advertisement -

Tijd: 5.04

Bron: Radio Hoyer 2

- Advertisement -

Artikel delen

13 reacties

 1. Ook in 2019 gaat het niet lukken. Te veel ego’s met lange tenen bij de burgerluchtvaart autoriteit, te langzame molen bij de overheid om de wetgeving aan te passen en dwarsliggende statenleden. Daar liep de vorige directeur ook tegenaan. Nee, als Curaçao CAT 1 wil worden moet iedereen dat willen en dat is niet het geval. Punt.

 2. @Ruben, Dan had Martina toch gelijk in zijn AD stuk over NKorea.
  De Statenleden hebben het buskruit niet uitgevonden, en deze regering uiteraard ook niet.

 3. In een overeenkomst met de toenmalige regering-Schotte in 2011 werd mede bepaald dat de ruimtehaven een belangrijke rol zou gaan spelen in de economische ontwikkeling van Curaçao tot een technologisch centrum van Midden- en Zuid-Amerika. Ook werden afspraken gemaakt over de educatieve rol van de ruimtehaven.

  Ach dat dat zegt al genoeg!

 4. @Brian, ja joh? Suggereer ik dan dan, en waar, huh?
  Jij zei dat het mede aan Curaçao lag dat dat XCOR Aerospace niet kon ´beginnen.´

  Jij schreef:¨De wetgeving was ook niet aangepast en dat was 1 van de zgn redenen dat het Space project niet kon beginnen.¨[…]

  Er was niks en ze hadden niks, behalve luchtkastelen zoals zovelen. Punto nu.

 5. @Nombre, Je kan niet zomaar een raket de lucht in vuren. Komt nogal wat bijkijken. Wij kunnen niet eens een airport runnen of een waterleidingsbedrijf.. Maar wel een space lanceringsplatform?

 6. @ Nombre,

  Curacao wilde het space project hier hebben, dus dan moet daar wetgeving voor zijn. Dat deel heeft Curacao nooit geleverd. Dat staat echter geheel los van de haalbaarheid van het project.
  Nu met de Cat 1 status moet ook de wet worden aangepast. Kennelijk zijn er een aantal consultants die wet aan het schrijven. Deze moet dan ASAP door het parlement worden geloodst, anders wordt het weer geen Cat 1.

 7. @Brian, is dat zo? Beginnen waarmee dan? Met het doorgaan met het bouwen van luchtkastelen? Het was hun ´raket´ project en alleen zij waren er verantwoordelijk voor en niemand anders, Punto! Ze hadden, als ze genoeg geld hadden het zo ergens anders kunnen proberen, maar helaas pindakaas, ze zijn door de mand gevallen.

 8. @Nombre, Helaas, De wetgeving was ook niet aangepast en dat was 1 van de zgn redenen dat het Space project niet kon beginnen.

 9. Nee he, Curaçao kon wel met spoed de wetgeving aanpassen om zogenaamde ´raket´ het mogelijk te maken om via op ons eiland te stijgen en te landen. De ´raket´ kreeg er zelfs tonnen toegestopt, die tot de dag van vandaag niet terug betaald zijn? De raket is inmiddels failliet gegaan voordat het gebouwd werd.

 10. Hieruit concludeer dat Curacao in 2012 niet voorbereid was voor de audit van de FAA (Wat heeft Charles Cooper dus al die jaren dan gedaan?) en dat er sindsdien geen enkele fluit is gedaan. Wat heeft die duurbetaalde mr. Derby dan al die jaren gedaan? En nu weer een kwiebus uit Nederland die niet eens weet of Curacao wel naar 1 kan. En ondertussen is Bonaire en Aruba gewoon 1! Wat hebben zij gedaan wat Curacao blijkbaar niet kent?
  Curacao kan de wetgeving in 6 jaar niet aanpassen?

  Wat een flauwekul! en niemand maar dan ook niemand die de verantwoordelijkheid neemt!

 11. De Minister snap er de ballen niet van, het MOET gewoon…..wat een dom antwoord. “Dat gaat niet”, wat een lulverhaal van die mevrouw Zita, zijn stemmers op die partij van haar blij met dit niveau?
  Dit kabinet op Curacao, lijkt wel bevolkt door allemaal dommies……en het wordt niet eens onder stoelen of banken geschoven. Openlijk je domheid tentoon stellen, wat een verloren verhaal voor dat eiland.
  De ene minister troeft de ander af in zijn/haar domheid en onkunde. Het is gewoon een komedie en dan van slechte kwaliteit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -