29 C
Willemstad
• zondag 24 september 2023

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...

PBC | Vijftig miljoen jaarlijks voor aanpak jeugdprostitutie op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Curaçaose overheid gaat volgend jaar vijftig miljoen gulden vrijmaken voor de aanpak van jeugdprostitutie op het eiland. Ook in de jaren daarop tot...

PBC | Dodelijk schietincident in Curaçao: politie start intensief onderzoek

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie op Curaçao is met een intensief onderzoek begonnen naar een schietincident waarbij een jonge man om het leven is gekomen. De man,...

PBC | Kaya St. Jacob bij Sunvalley op de schop

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Kaya St. Jacob, dat loopt van Sunvalley tot aan Kaya Merida gaat op de schop. Dat meldt het Ministerie van Verkeer en Vervoer. De...

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Beschuldigingen tegen Cleopa: waar rook is, is vuur?

HomeMediaHoyer2 | Beschuldigingen tegen Cleopa: waar rook is, is vuur?

Eugene Cleopa en Yves Schoop in gesprek met Rick Hart

MAN Statenlid Eugene Cleopa | Extra

De aanvallen op MAN-politici moet ophouden. Dat was de boodschap van de persconferentie die de partij gaf. De afgelopen tijd lagen onder meer inmiddels ex-minister Steven Martina, voormalig kandidaat-minister Neysa Schoop-Isenia en minister Kenneth Gijsbertha onder vuur. Met de klacht van van sexuele intimidatie tegen Statenlid Eugene Cleopa was de maat vol voor de partij.

Het Statenlid zou via social media sexueel getinte berichten sturen aan jonge mannen. Daarvan beschuldigt fractiemedewerker Carlos Monk, van oppositiepartij Korsou di nos Tur, hem. Hij heeft onder meer bij de gouverneur, de Raad van Ministers en het Parlement een klacht ingediend. Niet bij het Openbaar Ministerie.

Tijdens de persconferentie werd nauwelijks gesproken over de beschuldigingen aan het adres van Cleopa, maar werd meer ingegaan op de problemen van ons land en dat aanvallen op een partij of partijleden het land niet verder helpen.

De aantijgingen tegen Cleopa werden tijdens de persconferentie niet ontkend en dus vroegen wij het partijvoorzitter Yves Schoop.

Tijd: 0.17

Eugene Cleopa wilde na afloop van de persconferentie de aantijgingen niet in het Nederlands ontkennen, en zei dat hij het wil laten rusten. Waarom er dan een persconferentie werd gegeven is in dat verband onduidelijk.

We wisten Cleopa toch een uitspraak te ontfutselen.

Tijd: 1.08

Dus kwamen we terug bij partijvoorzitten Yves Schoop die de noodzaak van de persconferentie uitlegt.

Tijd: 3.27 Yves Schoop

Bron: Radio Hoyer 2

20 reacties

 1. Henk1 | 20 mei 2019 om 10:16 |
  NB
  Last but not least is het mij bekend dat er nogal wat PVV stemmers op het eiland wonen.
  Het zal do niet anders zijn voor de Eppink followers.

  What’s your point. Mij is bekend dat er nogal wat SP-, Groen Lins-, CDA-, PvdA-, en D66 stemmers op het eiland zitten. Maar ja, dat heb je in democratieën.
  Overigens dient die wetenschap, behoudens het pareren van roeptoeterij van Henk1 nergens voor.

 2. @Henk1: ik had je toch iets hoger ingeschat. Precies datgene waar je anderen van beschuldigt, doe je zelf. Je roeptoetert hier populistische onzin, en als er om een voorbeeld gevraagd wordt is je antwoord dat je mij geen voorbeeld hoeft te geven.

  Jij bent vast en zeker een Ultra linkse Groen Linkser of SP-er.

  – Waarom moet ik mij de spiegel voorhouden? Als iemand mij om verduidelijking vraagt geef ik antwoord. Zit ik fout dan geef ik dat ruiterlijk toe.

  – Je link voegt niet toe, althans is geen antwoord op mijn vraag (die jij niet wilt beantwoorden). Anders haal je je eigen “vieze, uiterst rechtse partijen” -stelling onderuit.

  – voor iemand die ik niet interesseer, maak je er wel erg veel woorden aan vuil.

  Graag reactie.

 3. @Brian S: die zijn er wel maar worden meestal na een verloop van tijd of weggepest of zo gefrustreerd dat zij het aankijken en laten zitten. Probleem is dat wij geen rolmodellen meer hebben: als je voorbeelden meneer Ys, de directie ENNIA en Girobank en tal van andere voorbeelden zijn, dan wordt het lastig om je nek uit te steken en ergens voor te gaan staan.

 4. er zijn nogal wat partijen op het eiland die net doen alsof zij integer zijn, maar ze zijn net zo erg als de rest. Heel hypocriet.

  Zijn er wel integere partijen op Curacao?

 5. Henk1 je mist het punt: er zijn nogal wat partijen op het eiland die net doen alsof zij integer zijn, maar ze zijn net zo erg als de rest. Heel hypocriet.

 6. NB
  Last but not least is het mij bekend dat er nogal wat PVV stemmers op het eiland wonen.
  Het zal do niet anders zijn voor de Eppink followers.

 7. @LaStiwz
  Hou jezelf nu een keer de bekende spiegel voor. Ik lees ontzettend veel buitenlandse kranten voor mn werk , en hoef – want laten we wel wezen – jou geen enkel vb te geven. Je interesseert mij nl niet!
  Misschien geeft deze link wat helderheid.
  En bedankt dat je mij in het “lijstje” Clapas wilt plaatsen, met dien verstande dat ik niet elke 2 weken o kosten taxpayer- ik betaal me nl suf hier- mn hand hoef op te houden.

  Voor mij is deze discussie hierbij gesloten:

  https://www.theguardian.com/politics/2019/may/20/brexit-partys-funding-must-be-investigated-says-gordon-brown?utm_term=RWRpdG9yaWFsX0d1YXJkaWFuVG9kYXlVS19XZWVrZGF5cy0xOTA1MjA%3D&utm_source=esp&utm_medium=Email&utm_campaign=GuardianTodayUK&CMP=GTUK_email

 8. “Who cares of iemand homosexueel of lesbisch, joods, zwart, Arabisch, wit, Chinees of Indiaans is.”: mijn ervaring is dat je op dit eiland voor sommige banen yu di kursou moet zijn anders kom je helemaal niet in aanmerking.

 9. @Henk1: je kunt het wel blijven herhalen. “Waarvan akte” maakt het alleen nog belachelijker.

  Geef eens een voorbeeld. Of bedoel je Trump, PVV en FvD?
  If so, dan moet ik je langzaamaan in het rijtje Lapas gaan plaatsen.

 10. Henk! zegt: “…zoveel vieze uiterst ultra-rechtse partijen de kop opsteken…”

  Deze vieze uiterst ultra-rechtse partijen zijn net zo ultra-rechts als de smerige ultra-linkse partijen ultra-links zijn.

  Als het gehele spectrum 10 stipjes breed is en je zit op stipje 3, dan ben je niet ultra-links. Dan ben je gewoon links. Ik kan je geen ultra-linkse partij in Nederland of Europa opnoemen (dat is dus een partij op stipje 1). Kun jij een ultra-rechtse partij noemen (stipje 10)?

  Dat er in Nederland niets linkser dan stipje 3 is, en niets rechtser dan stipje 7 maakt deze niet ultra iets. Welde meest linkse of de meest rechtse in Nederland, maar nog steeds niet ultra.

 11. Het gros van de parlementariers kan geen ABN spreken noch schrijven dus wat is het punt in deze.
  Wat het “onderzoek’ van onze onderstandstrekker @Clapas betreft daar mag je vraagtekens bij zetten, dit subject is zo bevooroordeeld als iemand maar kan zijn. Alleen zijn laatste zin vervult een mens al met walging.
  Inderdaad moeten we ons op het eiland een keer de spiegel gaan voorhouden en accepteren dat ieder mens, gelukkig maar, anders is. Who cares of iemand homosexueel of lesbisch, joods, zwart, Arabisch, wit, Chinees of Indiaans is. Stop toch een keer met dat gezeik!
  Dit is de 21e eeuw maaf het lijkt wel of we stilstaan. Het is al erg genoeg dat onze zgn ‘bondgenoot’ de US er al zo’n puinhoop van maakt sinds een aantal jaren, en dat er in Europa, ook in NL, zoveel vieze uiterst ultra-rechtse partijen de kop opsteken.

 12. @Lapas. Idd er is de man al veel ellende aangedaan. Vandaar dat die kdnt grapjassen met bewijzen moeten komen en geen blabla verhalen de wereld inhelpen.
  Ikzelf ben ervan overtuigd dat er geen berichten zijn. Vooral vanwege het feit dat die monk dit de wereld inhelpt.
  Eigenlijk moeten die super zakkenvullers keihard aangepakt worden.

 13. Volgens mij houdt @John Bash een beetje veel van redu en redasji. Vind je niet dat de man al genoeg ellende is aangedaan?

 14. Ik zag de persconferentie van MAN en Koeiman beet de spits af om te zeggen dat hij een waardevol bezoek aan Colombia heeft uitgebracht. Tot nu toe is nooit een minister geweest die zei dat hij of zij een waardeloos bezoek aan het buitenland heeft gebracht. Alleen zien wij nooit iets van terug.

  Voor zover ik de persconferentie heb gevolgd, heeft Cleopa niet ontkend dat hij seksueel getinte berichten heeft gestuurd, hij heeft alleen ontkend dat een foto van hem was.

  Apart is dat Cleopa geen klacht bij het OM heeft ingediend dus het doet toch vermoeden dat Cleopa een bruinwerker is.

  Anders dan de meeste journalisten heb ik mijn werk grondig aangepakt, ik wist dat Cleopa ooit bij de douane heeft gewerkt dus ik ben met mijn onderzoek daar begonnen en een eks douane ambtenaar wist mij te vertellen dat als ze in teamverband in de nachtdienst op bewaking moesten, dat collega’s elkaar de tent uitvochten om samen met Cleopa op nachtdienst te gaan. Het zegt natuurlijk niet veel maar wel dat Cleopa heel populair was.

  Verder zag ik die Mc. William ook op de persconferentie aan tafel zitten en ik heb een sterk vermoeden dat die Mc. William lesbisch is.

 15. Lijkt me vooral dat het eiland zich moet beraden over haar aartsconservatieve cultuur ten aanzien van seksualiteit.
  De manier waarop beide heren met het vraagstuk omgaan lijkt heel erg veel op het verwerken van schaamte dan daadwerkelijk het ontkrachten van de “kritiek”.
  Het zou mij niet verbazen dat er vele mannen op de eilanden, in de kast zitten, alsmede gewoon getrouwd zijn met vrouw en kinderen.
  Je dient je juist af te vragen wanneer de samenleving er rijp voor is, om mensen te accepteren zoals ze zijn en wellicht kan de heer Schoop daar ook een voorbeeld aan Nederland nemen!
  Ten aanzien van een aspect heeft de heer Schoop gelijk, als het gaat om minderjarige jongens, dan dient daar aangifte van gedaan te worden net als dit zou gaan om minderjarige meisjes.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties