Hoyer2 | Arnold Dwarkasin: 250 kilo vlees afgekeurd

Arnold Dwarkasin en Gisette Seferina in gesprek met Peter Eikelenboom

Arnold Dwarkasing van de Veterinaire Dienst | Extra

Het vlees dat bij Goisco in beslag werd genomen had geen etiketten, dat was het grote probleem zegt Arnold Dwarkasin van de Veterinaire Dienst.

De functionaris zegt aanwijzingen te hebben dat er geen vlees in beslag is genomen dat de houdbaarheidsdatum was gepaseerd. Het is de behandeling die de producten vervolgens kregen die maken dat 250 van de in totaal 1350 kilo die in beslag werd genomen moet worden vernietigd.

Dwarkasin denkt niet dat Goisco de ambtenaren die afgelopen vrijdag bij het grootwinkelbedrijf hun werk deden de schuld daarvan in de schoenen kan worden geschoven.

AUDIO Hotkeys Arnold Dwarkasin: 3:06

In een reactie op alle in beslagnames van etenswaren en vleesproducten de afgelopen dagen zegt parlamentarier voor de PAR, Guisette Seferina dat ze de vinger aan de pols blijft houden. Het regeringsbeleid moet de komende tijd zijn gericht op aannname van meer controleurs om de controles te intensiveren.

De wet, die sancties oplegt op ovetrders moet kunnen worden toegepast en ook daarom moet er een beleid komen dat daarop is afgestemd.

AUDIO Hotkeys Gisette Seferina :2:52

Bron: RadioHoyer 2

5 Reacties op “Hoyer2 | Arnold Dwarkasin: 250 kilo vlees afgekeurd

 1. Op Nederland is het verplicht wat vermeld moet worden op de verpakking van voedingsmiddelen. Ik denk dat dit ook hier van toepassing is.

  http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/wet-voedselinformatie.aspx

 2. Het ontbreken van etiketten is niet de verantwoordelijkheid van de overheid.
  Die verantwoordelijkheid beperkt zich tot de zorg voor voedselveiligheid.
  Als iets verdacht is, moet het worden vernietigd. Jammer voor de ondernemer, moet die maar claimen bij de leverancier die ongelabeld product heeft geleverd.

 3. Jammer dat er niet zoveel aandacht van de overheid en pers is als de ISLA weer elke dag gif de lucht in spuit!

 4. Dwarkasin volgt absoluut de wet niet-wel zijn eigen wet-ga maar na hoe deze vent de laatste jaren het EIGEN beleid van zijn zakken vullen heeft gevolgd.
  Deze kerel met zijn snoepreisjes in de naam van de VEG -jaja deze vent moet er allang geleden uitgegooid zijn.
  Die meid die de 2 e in rij is is ook sinds haar aantreden niet minder gebleken-een pompeuze dieren verzorgster in die positie -door politieke connecties-is belachelijk.
  Waarneer worden deze lui eens echt aangepakt voor hun schadend beleid.

 5. opmerker

  Wat is dit voor een verhaal?
  “Het vlees dat bij Goisco in beslag werd genomen had geen etiketten, dat was het grote probleem”.
  “De functionaris zegt aanwijzingen te hebben dat er geen vlees in beslag is genomen dat de houdbaarheidsdatum was gepasseerd.”
  “De wet, die sancties oplegt op overtreders moet kunnen worden toegepast”
  Men doet dus maar wat. Net zoals de controleurs die de hygiene niet in acht nemen bij de controle. Op basis van welke wet kan dit allemaal gebeuren?
  Dat er controle moet zijn is duidelijk maar de overheid moet zelf zorgen dat zij de regels in acht nemen.
  De kans bestaat nu dat de overheid een claim aan de broek krijgt voor het onrechtmatig in beslag nemen van goederen waar geen wettelijke norm voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *