28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Hoyer2 | Advies Consumentenbond aan Chippie-klanten: Bij weinig bellen overstappen naar Digicel

Marc Marshall in gesprek met Rick Hart

UTS directeur Paul de Geus onbereikbaar voor commentaar | Extra

Chippie-klanten van UTS zullen vanaf 2 oktober meer moeten uitgeven om de actieve status van hun telefoon te behouden. Dat verneemt Radio Hoyer 2 van betrouwbare bronnen binnen UTS.

Is het nu zo dat de klant 120 dagen met een chippie-tegoed kan doen waarna het vervalt, vanaf 2 oktober is dat al na 35 dagen. De klant dient tevens 26 gulden 50 te betalen om het nummer weer actief te maken.

Op dit moment blijft een Chippie-nummer zestig dagen actief zonder op te waarderen. Na 2 oktober is dat bij opwaarderen van minder dan tien gulden nog maar 15 dagen en bij meer dan tien gulden 30 dagen.

Ook de consumentenbond is intussen op de hoogte en raadt mensen die weinig bellen aan over te stappen naar Digicel. Daar blijft het nummer, net zoals nu het geval is bij UTS, langer actief en behoud je je beltegoed.

De Consumentenbond is verbaasd over de nieuwe voorwaarden van UTS. Volgens Marc Marshall gaat de nieuwe koers van UTS juist tegen de wensen van de consument in.

Tijd: 4.57

Radio Hoyer 2 heeft geprobeerd een reactie te krijgen van UTS-directeur Paul de Geus, van de woordvoerder van het bedrijf en van een communication officer, maar allen waren onbereikbaar voor commentaar.

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

20 reacties

 1. Na jaren UTS wanbeleid slechte administratie niet beantwoorden mails tijden wachten op de Caracasbweg en St Rosa voor je überhaupt geholpen kunt worden en dan nu drastische maatregelen nemen tegen de cliënten?
  Ik adviseer over te stappen naar de andere provider, en stoppen met het faciliteren aan dit aan de overh gelieerd bedrijf. Shameful.

 2. @ Hans

  Kritiek op UTS?

  UTS dwingt hier de consument om de zeer onredelijke termijnen te accepteren. Voorheen kosten reactivatie iets met dan 10 gulden. Waarom nu het dubbele. Als je nu op vakantie gaat niet je dus eerst je beltegoed checken. Anders grote kans dat UTS je beltegoed jat.

  Hier is duidelijk sprake van misbruik van macht en ik hoop echt dat wij met zijn allen dit inzien en de overstap naar Digicel gaan maken.

  Digicel kom met een mooie actie en trek UTS leeg. Als ze ons dan terug willen mogen reactivatie kosten aan ons betalen!

 3. Ik wordt een beetje veel moe van de kritiek op UTS.

  Ze moeten per nummer per maand 6 gulden afdragen aan Bureau Telecom, de club die waanzinnige salarissen betaalt aan elders mislukte vriendjes van Suzy Romer en Alvin Daal.

  Dan moet UTS per maand wel een tientje aan beltegoed verkopen om nog wat te verdienen, ook omdat de meeste mensen nauwelijks nog beltegoed verbruiken omdat ze middels gratis Wifi bellen.

  Als je wilt klagen, klaag dan over het geld verkwistende Bureau Telecom van fraudeur Franklin Sluis. Niet over UTS.

 4. Zou het voor de Consumentenbond niet beter zijn zich op te stellen als belangenbehartiger van consumenten. Soort van consumentenvakbond.
  Dan kan er veel harder actie worden gevoerd tegen dit soort ontwikkelingen en ook de oorzaken daarvan. (belachelijke afdracht van 6 gulden aan Post)
  Voorbeeld : Ik heb sinds 15 jaar vele providers gehad, maar mijn mobiel nummer is nog steeds ongewijzigd. Hier kan dat niet, helaas.

 5. Ik heb Sim only, prepaid, 0,10 euro p/m. Saldo jaar geldig. Bij 1 x bellen p/j gaat saldo mee over naar volgend jaar. Simyo.nl , KPN netwerk, geen kantoren, aanmelden, helpdesk, forum alles gaat via internet.Maandbundel data 1000 MB 7 euro, Saldo automatisch verhogen indien minder dan 2 euro. Helemaal uitschakelen bij verblijf in Curacao. Uurtje voor terugkomst in NL gewoon weer aanzetten.
  Hoe hoort het eigenlijk. Ideetje Flow?

 6. Maar we hebben nog de vaste telefoon, Skype, imessenger,whatsapp plus nog wat andere middelen waar we mee kunnen communiceren.
  “UTS, vergeet het maar.”

 7. De consumentenbond geeft het advies om over te stappen naar Digicel!
  Deze bond wordt door de overheid in stand gehouden door subsidie die opgehoest wordt door de belastingbetaler. Dan zou je denken dat deze “consumenten”bond ook iets gaat doen voor de consument! Nee hoor, ze kiezen de makkelijkste weg.
  Consumentenbond, trek eens aan de bel bij de overheid! Maar,ja waarom zouden ze dat doen?
  UTS vergeet schijnbaar dat vele ouderen een mobieltje hebben waarmee ze in geval van nood familie of vrienden kunnen waarschuwen. Zij bellen niet zoveel maar zijn dus nu de dupe van dit onzinnige beleid.
  UTS! BEZINT EER GE BEGINT!

 8. Ik ben al een paar maanden geleden naar Digicel overgestapt. Het ‘gerucht’ deed nl de ronde dat dit zou gebeuren.
  Ik kan het iedereen aanraden. Alleen vervelend om visitekaartjes weer opnieuw te laten drukken, maar it is all in the game, uiteindelijk.

 9. Ja inderdaad ik vroeg mezelf ook af of de 6 guldens per maand klopt.
  Hoe kun je dan winst maken op elk nummer.
  6 guldens naar Bur Tel, overhead, afschrijvingskosten etc. Dan moet de tarieven superhoog zijn om winst te kunnen maken.

  Dus de 6 per maand kan niet kloppen.

  Stel je voor dat UTS 100.000 nummers heeft. Dus ieder maand 600.000 aan de Bur Tel betalen ? Dat is relatief meer dat KPN toentertijd aan licenties heeft Betaald aan de nederlandse staat.

  En inderdaad, digicel zal ook snel volgen.
  Denk niet dat digicel beter is.

 10. Als UTS inderdaad 6 gulden per nummer per maand moet betalen aan Bureau Post (belachelijk!) dan heb ik er begrip voor dat je iedere maand met minimaal 10 gulden moet opwaarderen, anders maken ze verlies op je nummer.

  Vraag is of je niet verbruikt beltegoed na een maand wel nog geldig is?

 11. Franklin Sluis en Paul de Geus kunnen hun Mafioso gedoe op hun buik schrijven.Wij gaan massaal de chipie mijden als de pest geen chipie kaart meerkopen.Afwachten maar UTS gaat het loodje leggen want de klanten trekken massaal weg.Franklin Sluis en Paul de Geus hebben nog steeds niet genoeg met hun malversatie en graaien maar door.Neem nu voorbeeld wat er nu met Emsley Tromp gaande is.EENS KOMEN JULLIE BEIDEN VOOR HET GERECHT. Jorado no ta jora largo boso ta maldiciona.

 12. Beste Bert, Chebo Sluis is een andere hufter die ook door Suzy Römer is benoemd. Voor zover ik weet heeft Chebo Sluis wat boekhoud cursussen gevolgd en dat over een periode van bijna 20 jaar. Waarom sturen ze studenten elk jaar naar Nederland, als op alle belangrijke posities deze politieke figuren door Camelia Römer wordt benoemd.

 13. UTS mobiele nummers waren vorige week vrijdag tot en masndag onbereikbaar vanuit het buitenland .
  Maar digicelnummers wel.
  Ik had urgente gespreken moeten voeren maar kon niet.
  Dus maar whatsapp gebruikt.

  Hoe kan dat nou ?

 14. Even wachten Eric: ik hoorde dat UTS en Digicel 6 gulden per maand per telefoonnummer aan het Bureau Telecom moeten betalen.

  Idioot.

  Bureau Telecom is de overheidsorganisatie waar de voor fraude veroordeelde Franklin Sluis een maandsalaris van 50,000 florin verdient.

  En dat salaris betalen wij met die 6 gulden per maand.

 15. Volkomen belachelijk om na 15 of 30 dagen de telefoon onbruikbaar te maken afhankelijk van de hoogte van het bedrag van de laatste opwaardering.
  35 dagen daarna ben je gewoon wat er nog aan tegoed stond kwijt en kan je betalen om weer met 0 te beginnen. UTS is er altijd al goed in geweest om de eigen glazen in te gooien. Op naar Digicel dus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...